دینا نیِری، نویسنده و مقالهنویس ایرانی-آمریکایی برنده هفتمین دوره از جایزه «پل اینگل» شد.
نیِری در سن هشت سالگی ایران را ترک کرد، دو سال در کمپ زندگی کرد و در ده سالگی به آمریکا مهاجرت کرد. از این نویسنده ایرانی تاکنون دو رمان منتشر شده است. «یک قاشق چای از زمین و دریا» در سال 2013 و «پناهنده » در سال 2017 وارد بازار کتاب شد. هر دو داستان، مقالات، و داستانهای کوتاه این نویسنده درباره آوارگان و مهاجرین در سراسر دنیا است.
نیِری پس از اعلام خبر برنده شدنش در این جایزه گفت: «در شهر آیوا بود که به عنوان یک آمریکایی و همچنین یک ایرانی احساس کردم نویسندگی را دوست دارم و آن را پذیرفتم.»
نیِری از تأثیر جمیز آلن مکفرسون، نویسنده آمریکایی برنده جایزه پولیتزر و استادش در دانشگاه آیوا نیز سخن گفت. مکفرسون اولین نویسندهای بود که موفق شد جایزه «پل اینگل» را دریافت کند و در سال 2016 از دنیا رفت.
جان کنیون، دبیر اجرایی کمیته «شهر آیوا، شهر ادبیات یونسکو» درباره نیِری گفت: «او تجربه و مهارتی دارد که برای درک موضوعات دنیای امروز بسیار مهم است. دینا علاوه بر نوشتن درباره موضوعات مهم دنیا در کارهای مربوط به پناهندگان داوطلبانه همکاری میکند. نویسنده ایرانی توانایی دریافت این جایزه را در همه ادوارش دارد اما کارهایش در سال جاری بسیار متمایز بود. هزاران پناهنده سوری در پی یافتن مکانی برای زندگی در آمریکا و کشورهای دیگر هستند و دستور ترامپ مبنی بر ممنوعیت ورود مسلمانان چند کشور از جمله سوریه شرایط را بغرنج کرده است.»
نویسنده «پناهنده» مقالهنویس چیرهدستی نیز است و با مجلاتی چون نیویورکتایمز، لسانجلس تایمز، گاردین، والاسترین ژورنال، و آتلانتیک همکاری میکند. نویسنده ایرانی-آمریکایی مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه پرینستون و کارشناسی ارشد را از دانشگاه هاروارد دریافت کرد و سپس در کارگاههای نویسندگی دانشگاه آیوا شرکت کرد و فارغالتحصیل شد و هماکنون استاد کاراگاههای نویسندگی دانشگاه آیوا است.
جایزه سالیانه شهر آیوا، شهر ادبیات یونسکو در تاریخ هفتم اکتبر در کتابخانه عمومی شهر برگزار میشود و نیِری در این مراسم جایزه ده هزار دلاری خود را دریافت خواهد کرد. جایزه «پل اینگل» به نام پل اینگل، اولین مدیر کارگاههای نویسندگی دانشگاه آیوا و بنیانگذار برنامههای نویسندگی مختلف این شهر انتخاب شده است و هر ساله در هفتهای که فستیوال ادبی در این شهر برگزار میشود جایزهای به برنده اهدا میکند. در هفته فستیوال ادبی نویسندگان زیادی از سراسر دنیا گرد هم میآیند و به بحث، گفتوگو، و تبادل نظر درباره ادبیات میپردازند.
نظر شما