پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۲
نوشتن کتابی درباره ایران را وظیفه خود دانستم

مونا بعزاوی، نویسنده تونسی برای رونمایی از آخرین کتابش که درباره ایران نوشته در سی‌و‌یکمین نمایشگاه کتاب تهران حضور داشت. وی در مصاحبه با ایبنا هدف خود را از نوشتن این کتاب تغییر دیدگاه مردم تونس درباره ایران بیان کرد.

خبرگزاری کتاب ایران-مریم سیفی‌پور: مونا بعزاوی، شاعر و نویسنده تونسی در مراسم رونمایی از کتاب آخرش با عنوان «سفری مانند هزاران سفر» که به تازگی منتشر شده در سالن بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران حضور یافت و به ایراد سخنرانی به زبان عربی پرداخت.

مونا بعزاوی، شاعر و ادیب متولد شهر قیروان در تونس است. او دکترای خود را در رشته زبان و ادبیات عرب با گرایش عرفان و تصوف اسلامی از دانشگاه کارتاژ تونس دریافت کرده است. بعزاوی یک سال است که در تونس به آموختن زبان فارسی مشغول شده و به این زبان کمی آشنایی پیدا کرده است. کتاب «سفری مانند هزاران سفر» هفتمین و آخرین کتاب اوست که نویسنده تونسی در آن از تجربیات خود در خلال سفرش به ایران نوشته است. بعد از اتمام نشست رونمایی از کتاب «الرحله بالف رحله» با وی مصاحبه اختصاصی داشتیم که شما را به خواندن آن دعوت می‌کنیم.

- چه شد که به سراغ نوشتن کتابی درباره ایران رفتید؟
خب من تا بحال 6 کتاب دیگر نوشته‌ام اما برای اولین بار بود که درباره فرهنگ و تمدن یک کشور خارجی قلم به دست می‌گرفتم و سبب اصلی نوشتن این کتاب این بود که تا پیش از آن که به ایران سفری داشته باشم این کشور را به گونه‌ای دیگر تصور می‌کردم؛ اما بعد از دیدن ایران، تمام تصورات و شنیده‌هایم مخدوش شد و تصمیم گرفتم کتابی بنویسم و در آن چهره و تمدن واقعی ایران و ایرانی را به مردم تونس معرفی کنم؛ چرا که حقیقت جز با نوشتن آشکار نمی‌شود.

- مگر تصورات شما و مردم تونس از ایران چه بود؟
این که در ایران فرهنگ اسلامی‌ وجود ندارد. تعصب دینی وجود دارد. و کشوری بسته و بدون تمدن است. یعنی مردم تونس درباره ایران این‌طور فکر می‌کنند و برای اینکه کتاب خیلی جنبه شخصی به خود نگیرد؛ تجربیات تونسی‌هایی را که پیش از این به ایران سفر کرده بودند آوردم.

- استقبال تونسی‌ها از این کتاب چطور بود؟
در نمایشگاه کتاب تونس که ماه گذشته برگزار شد، مثل امروز مراسمی برای رونمایی از این کتاب داشتیم و استقبال تونسی‌ها برخلاف تصورم خیلی گسترده بود. کتاب را به لبنان هم فرستادم. و پس از آن تا به امروز نقدهایی که دریافت کرده‌ام همه مثبت بوده و منتقدان و کارشناسان فرهنگی این کتاب معرف کامل ایران ارزیابی‌ کرده‌اند.

-برنامه‌ای برای ترجمه این کتاب به زبان فارسی دارید؟
این موضوع در نمایشگاه کتاب مطرح شد و پیشنهاد‌های خوبی را در این خصوص داشتم اما هدف من تغییر دیدگاه ملت تونس درباره ایران است و مخاطبانم در اصل آن‌ها بودند.

- از عادت‌های مطالعه‌ تونسی‌ها بگویید. بازار نشر و کتاب در این کشور چطور است؟
تونسی‌ها امروزه بیش از هرچیز به کتاب‌های کودک توجه نشان می‌دهند و ناشران کتاب‌های کودک در نمایشگاه‌های کتاب این کشور همیشه سرشان شلوغ است.

-نمایشگاه کتاب تهران را چطور دیدید؟
 هنوز فرصت کافی برای دیدن همه قسمت‌های نمایشگاه پیدا نکرده‌ام. اما این برای اولین بار است که از نمایشگاه تهران دیدن می‌کنم و از همان لحظه‌های اول از دیدن این همه جمعیت در نمایشگاه شگفت‌زده شدم. نمایشگاه تهران از تونس خیلی بزرگ‌تر است و سالن‌های بسیاری به نشست‌های مختلف اختصاص داده شده و این که ارتباط مکان نمایشگاه کتاب تهران به مصلی از دید من به عنوان یک فرد خارجی مسئله‌ای انسانی و معنوی و مهم است و خیلی خوشحالم که امسال تونس به عنوان مهمان ویژه در این دوره حضور دارد و این موضوع می‌تواند آغازگر ارتباطی جدید بین تونس و ایران باشد.

-حضور ایران در نمایشگاه کتاب تونس که ماه گذشته برگزار شد را چطور ارزیابی می‌کنید؟
 امسال حضور ایران در نمایشگاه کتاب تونس بسیار ویژه و منحصر به فرد بود و در مراسم اختتامیه از غرفه ایران به خاطر برنامه‌های متنوع از قبیل مشارکت هنرمندان ایرانی و نیز حضور خطاط ایرانی و معرفی خط نستعلیق به تونسی‌ها تقدیر به عمل آمد و برنامه‌های غرفه ایران برای مردم تونس بسیار جالب توجه بود.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • روستا ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۳۱
    با سلام ارادت از این اینکه مردم عامی تونس از ایران اطلاعاتی نداشته باشند بر آنان خرده نمی توان گرفت این وظیفه اهالی قلم آن سامان می باشد که با جوابی این بانوی پژوهشگر داده است کاملا مشخص میباشد که مطالعات ایشان وافرادی در پایه ایشان بسیار کم است نه سفرنامه ابن بطوطه را در خصوص ایران مطالعه کردهاند ونه از پیشرفتهای علمی جهان اسلام در زمیته های گسترده علمی در عصر طلایی تمدن اسلام ،هم از لحاظ تالیفات و هم از لحاظ شخصیتهای علمی که بالغ بر نود درصد انها ایرانی میباشند، اطلاعی ندارند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها