پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۲
در نمایشگاه کتاب تهران «نگاهی به درون کاخ سفید ترامپ» بیندازید

محسن عسکری جهقی با دو ترجمه جدید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور دارد. کتاب «آتش و خشم»- نگاهی به درون کاخ سفید ترامپ- نوشته مایکل ودلف و کتاب «پیش‌بینی‌های سیاسی»-کاربرد نظریه بازی‌ها در تحلیل سیاسی و مذاکرات بین‌الملل- نوشته بروس بوئنو دمسکیتا که هر دو از سوی نشر ثالث منتشر شده‌اند.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، محسن عسکری‌جهقی با دو ترجمه جدید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور دارد؛ کتاب «آتش و خشم» - نگاهی به درون کاخ سفید ترامپ- نوشته  مایکل ودلف و کتاب «پیش‌بینی‌های سیاسی»- کاربرد نظریه بازی‌ها در تحلیل سیاسی و مذاکرات بین‌الملل- نوشته بروس بوئنو دمسکیتا که هر دو از سوی نشر ثالث منتشر شده‌اند.

این مترجم درباره کتاب «پیش‌بینی‌های سیاسی» گفت: این نویسنده، پیش از این هم در حوزه علوم‌سیاسی کتابی نوشته بود و سالیان بسیاری، در پنتاگون و سیا به عنوان مشاور و طراح مدل‌های مذاکراتی با دولت آمریکا همکاری کرده است. او نتیجه سال‌ها همکاری را در این کتاب ارائه داده و قائل است؛ در علم سیاست مسئله‌ای به عنوان تصمیم‌گیری و فرآیند تصمیم‌گیری داریم. این که دولت‌ها چگونه تصمیم می‌گیرند و فرآیند جمع‌آوری اطلاعات تا تصمیم‌گیری چگونه است.

عسکری‌جهقی افزود: نویسنده معتقد است که تصمیم‌گیری، اصول و قواعد ساده‌ای دارد. همان‌طور که آب در 100 درجه سانتیگراد می‌جوشد، در فرآیند تصمیم‌گیری هم اصول ثابتی وجود دارد که پیش‌بینی‌پذیر است. او نمونه‌های متعددی از همکاری که با دولت آمریکا داشته را تشریح کرده و معتقد است؛ علم سیاست، حول محور تصمیم‌گیری دوران دارد و شکل می‌گیرد.

وی افزود: او برای این کار از نظریه بازی‌ها کمک گرفته که نظریه معروفی در علم ریاضی است و می‌کوشد تا این نکته را مطرح کند که در تحلیل‌های سیاسی به جای استفاده از شم، شعور و تحلیل‌های شخصی، از منطق ریاضی استفاده کنیم و به جای پیش‌گویی به پیش‌بینی برسیم. او با استفاده از برنامه‌های کامپیوتری و گردآوری داده‌ها از این برنامه‌ها به این نتیجه می‌رسد که برای فلان تصمیم دولت باید چه کارهایی انجام داد. فارغ از این که طرف مقابل چه می‌کند، باید بتوانیم روند آینده را پیش‌بینی کنیم تا به این نکته برسیم که دولت الف چه مسیری را طی خواهد کرد و به کجا خواهد رسید.

این مترجم در ادامه گفت: از سوی دیگر این نویسنده معتقد است که علم سیاست می‌تواند در زندگی مردم عادی جاری شود. او معتقد است که مذاکراتی که در زندگی یومیه مردم وجود دارد، هیچ تفاوتی با مذاکرات هسته‌ای میان کره شمالی و آمریکا ندارد. و ثابت می‌کند که عموم مردم بدترین شیوه مذاکره را برای خرید خانه یا ملک اتخاذ می‌کنند و معمولا هم متضرر می‌شوند. نویسنده برای برون رفت از چنین وضعیتی راه‌هایی را پیش پای خریدار می‌گذارد.



عسکری جهقی توضیح داد: نویسنده معتقد است در مذاکرات بین‌المللی این ویژگی وجود دارد که تمام مذاکراتی که بر اساس اعتماد متقابل شکل گرفته، معمولا به شکست می‌انجامند. مذاکرات هسته‌ای بین آمریکا و کره شمالی که چند سال پیش انجام شد و مذاکرات صلح خاورمیانه، از آن جمله هستند. اخیرا اگر به ادبیات سیاستمدارهای خودمان هم دقت کنید، متوجه می‌شوید که به تازگی می‌گویند؛ مذاکرات ما در برجام، بر اساس بی‌اعتمادی طرف مقابل بود.

این مترجم درباره کتاب «آتش و خشم»- نگاهی به درون کاخ سفید ترامپ- گفت: این کتاب مایکل ودلف، ژانویه 2018 منتشر شد و بلافاصله بعد از انتشار هم در ایران چند ترجمه از آن منتشر شده است. مایکل ودلف، در این کتاب، صد روز ابتدایی دولت ترامپ را توصیف کرده است. به هر حال، برآمدن دوران ترامپ، نه تنها مردم آمریکا که خود ترامپ، خانواده و دوستانش را هم متعجب کرد. در واقع این شوخی‌ بود که شوخی شوخی، جدی شد و ترامپ کاخ سفید را از اوباما تحویل گرفت. این که یک تاجر، باسابقه پول‌شویی و روابط غیر اخلاقی و تجاری که داشته چگونه توانسته قدرت را به دست بیاورد.

عسکری جهقی گفت: یکی دیگر از مسائلی که نویسنده به آن توجه داشته این است که ترامپ چه روابطی در حوزه قدرت، با اطرافیانش دارد. مشاورین و کارشناسان اطرافش چه کسانی هستند. با این کتاب به نگاه تازه‌ای از مناسبات کاخ سفید در دوره ترامپ می‌رسید. نویسنده از ترامپ به عنوان یک سلبریتی یاد کرده که چندان هم خوشنام نیست ومی‌کوشد تا بررسی کند که این اتفاق‌ها چه تاثیری می‌تواند در ریاست جمهوری ترامپ داشته باشد و این که داماد یا همسرش چه تاثیری بر دولت او دارند.

این مترجم گفت: یکی از نکاتی که نویسنده مورد توجه قرار داده این است که سیاستمداران او هیچ سابقه سیاسی ندارند و نکته دیگر این که عزل و نصب‌ها به چه صورت شکل می‌گیرد.

وی در پایان سخنانش گفت: اصل کتاب، مملو از عبارات و کلمات و جملاتی است که ترجمه آنها نیاز به اطلاعات بسیار دقیق از انتخابات در آمریکا دارد و برای فهم آن به اطلاعات پیشینی نیاز است. بدون تزریق این اطلاعات، درک کتاب برای خواننده ایرانی ممکن نیست و من تلاش کرده‌ام تا به حدی به خواننده اطلاعات بدهم که از ابتدا تا پایان کتاب، مخاطب مجبور نشود که یک جمله را دو بار بخواند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها