شهرداری اصفهان برای مسافران نوروزی این شهر در هر 15 منطقه شهری ایستگاههای مطالعه کتاب را با شعار «یک ساعت مطالعه مفید» راهاندازی کرد، اما کتابهای حاضر در این ایستگاهها محل اشکال جدی است.
شعار این طرح «یک ساعت مطالعه» مفید بود و محلهایی مجهز به صندلی و سایهبان نیز برای دعوت مسافران به مطالعه در نظر گرفته شده بودند. همچنین سعی شده بود با طراحی پوسترها و بروشورهایی با محتوای نظافت شهری به آموزش رفتار شهروندی درست در زمینه نظافت نیز در این غرفهها اقدام شود. تا اینجا و روی کاغذ این طرح بسیار مناسب و یک اقدام فرهنگی تاثیر گذار است، اما دیدن این غرفهها مناسب بودن طرح را زیر سوال جدی میبرد.
یکی از این غرفهها در منطقه 6 شهرداری و در نزدیکی پل خواجو قرار داشت. شاید عناوین کتابهای موجود در این غرفه جالب توجه باشد: «آموزش ++C»، «طراحی الگوریتمها»، «آموزش ساخت صفحات وب»، «فیزیک 3»، «کتاب جامع کنکور: زیست شناسی»، «طراحی و ساخت به کمک کامپیوتر»، «جبر و احتمال»، «مجموعه تستهای طبقه بندی شده حسابان»، «مجموعه تستهای طبقه بندی شده جبر و احتمال»، «مجموعه کتابهای تست طبقه بندی»، «پرسشهای چهار گزینهای شیمی 3» و دیگر کتابهایی از این دست.
البته تعدادی از کتابهای این غرفه در حوزههای مختلف علوم انسانی بودند که مطالعه آنها در فضای شلوغ پل خواجو قطعا امکان پذیر نیست. « ترجمه و شرح نهج البلاغه» به قلم علامه سیدعلی نقی فیض الاسلام، «جهانبینی اسلام» اثر شهید آیتالله مرتضی مطهری، «کتاب دا» و «آشنایی با معماری جهان» نوشته محمد ابراهیم زارعی، عناوین برخی از این کتابهاست. تعدادی کتاب کودک نیز در این غرفه وجود داشت.
اما حجم عمده کتابها در این غرفه کتابهای درسی، کمک درسی و کنکوری بودند که تاریخ چاپ همه آنها مربوط به یک دهه قبل است که اکنون کارآیی ندارند، چرا که کتابهای درسی در این مدت چندین بار تغییر کردهاند. شاید قابل استفادهترین کتابی که در این غرفه وجود داشت جلد سوم کتابچه «مجموعه کاریکاتورهای شهروندی با موضوع نظافت شهری» بود که از تولیدات کمیته فرهنگ شهروندی شهرداری اصفهان است. سوال مهم اینجاست که آیا مسافران نوروزی کتابهای «آموزش ++C» و «طراحی الگوریتمها» را مطالعه میکنند؟
خبرنگار «ایبنا» سعی کرد این سوال را با خانمی که مسئولیت غرفه را بر عهده داشت، در میان بگذارد که البته تمایلی به پاسخ نداشت و صرفا به این نکته اکتفا کرد که کتابها را شهرداری به ما داده و ما باید در غرفه تا ساعتی مشخص بمانیم. اعصاب ایشان نیز کمی بهمریخته بود، چرا که آقایی که به عنوان همکارش در آن غرفه فعالیت داشت مدام از او این سوالات را میپرسید: «تا چه ساعتی باید در غرفه بمانیم؟» و «من کار دارم میشه برم؟»
به یقین پس از پایان تعطیلات شهرداری اصفهان برپایی این غرفهها را به عنوان یکی از برنامههای مهم خود در نشریات تابعه به شهروندان اصفهانی معرفی خواهند کرد. احتمالا در پایان سال نیز مسئولان شهرداری در گزارش کاری خود و در لیست بودجههای اختصاص یافته برپایی این طرح را نیز خواهند آورد. فقط کاش به شهروندان اصفهان به طور واقعی بگویند که هزینه برگزاری این طرح چقدر بوده است؟
نظر شما