دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۹
​«یاقوت سرخ»؛ روایتی از ولادت تا شهادت اباعبدالله حسین(ع)

کتاب «یاقوت سرخ» در پنج فصل ولادت و کودکی امام حسین (ع) تا رسیدن به امامت و عزیمت به کربلا و شهادت ایشان را از لابه‌لای صفحات تاریخ روایت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «یاقوت سرخ» نوشته لیلا شیری در پنج فصل با عنوان‌های «ولادت و کودکی امام حسین (ع)»، «امام حسین (ع) در دوران خلافت پدر و برادر»، «به امامت رسیدن امام حسین (ع)»، «علل ریشه‌ای مخالفت و دشمنی خاندان بنی‌امیه با خاندان بنی‌هاشم» و «حرکت امام حسین (ع) از مدینه به سمت کربلا تا شهادت» با استناد به منابع معتبر تاریخی و روایی، مروری دارد بر آنچه از ولادت تا شهادت بر سومین امام معصوم گذشته است.
 
نخستین سطرهای کتاب این‌گونه روایت شده است: «مولود مسعود حضرت اباعبدالله الحسین (ع) مانند شهادت شگفت‌آمیز است. در اینکه میلاد مسعود و مولود و اوضاع و احوال حمل او همه شگفت‌آور است، سخنی نیست و چون رسول خدا (ص) از شهادت این مولود خبر داده بود، توجه اهل بیت (ع) به او بیشتر گردید. صاحب ریاض‌الجنان می‌نویسد که: وقتی حضرت فاطمه (س) آبستن شد، پیامبر اکرم (ص) فرمود: تو پسری خواهی زایید که جبرئیل خبر آن‌را به من داده تا من از سفر برنگردم او را شیر ندهی حتی اگر یک ماه هم طول بکشد (ریاض‌الجنان، روضه اول، ج 8، ص 262).

صبحگاه روز سوم شعبان سال سوم هجرت، آفتاب وجود حسین (ع) از مشرق دامان فاطمه (س) یگانه دختر پیامبر (ص) پدیدار شد. فوری او را به پیغمبر (ص) رساندند (ناسخ، ج 6، ص 23 و مناقب ابن شهرآشوب،‌ج 1). اتفاقا پس از تولد حسین (ع) رسول خدا (ص) از سفر آمده بود و حسین (ع) را نزد او بردند و زبان خود را در دهان او گذاشت، حسین (ع) مکید تا سیر شد (ریاض‌الجنان، روضه اول، ج 8، ص 262). به اتفاق نظر تمام مورخین، رسول اکرم (ص) کام او را با آب دهان خود برداشت و زبان خود را در دهان کودک نهاد و آن‌طور که میل داشت در تحت نظر خود به پرورش او اقدام فرمود (ناسخ، ‌ج 6، ص 23 و مناقب ابن شهرآشوب، ج 1).»
 
در فصل پنجم کتاب نیز می‌خوانیم: «حضرت حسین (ع) قیام کرد و قیام خونین او دنیایی را تکان داد و با یک نهضت خونین، حقیقتی را به دنیا تعلیم داد که دشمن هر اندازه قوی و نیرومند باشد، می‌توان با فداکاری از راه مظلومیت او را از جای برکند. حرکت حسین (ع) در مقابل یزید، برای ابقاء ملیت و قومیت مسلمین بود. اگر حسین (ع) قیام نمی‌کرد، اگر حسین (ع) برخلاف دشمن قوی‌پنجه خود قد برنمی‌افراشت، اگر او در سخت‌ترین حوادث روزگار استقامت نمی‌کرد، امروز از اسلام نامی نبود و از ملیت و قومیت مسلمین نشانی پدیدار نمی‌گشت. حضرت حسین (ع) برای مصلحت جامعه قیام کرد و او  همیشه نفع عمومی را بر منافع شخصی ترجیح می‌داد.

حسین (ع) با قیام خونین خود انقلابی عظیم برپا ساخت. هنوز خون گلویش خشک نشده بود که عَلم‌های انقلاب علیه یزید و بنی‌امیه بلند شد. هنوز سر او را با اسیران نزد یزید نرسانیده بودند که پرچم مخالفت و خونبهائی به اهتزاز درآمد و کار به جائی رسید که یزید در خانه خود امان نداشت و هدف تیر ملامت حتی نزدیکان خود و حتی زن و فرزند خود واقع شد.»
 
کتاب «یاقوت سرخ» در 148 صفحه با شمارگان یک‌هزار نسخه به بهای 12 هزار تومان از سوی نشر آرنا راهی بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها