سه‌شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۰
پورعلی: ایجاد فضای رقابتی مهم‌ترین وظیفه جشنواره کتاب سال دانشجویی است/جریان سرد توزیع کتاب دانشجویی!

سعید پور‌علی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در آیین رونمایی از پوستر بیست و سومین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی با اشاره به لزوم توجه به نوآوری در جشنواره کتاب سال دانشجویی گفت: هدف اصلی از برگزاری جشنواره کتاب سال دانشجویی ایجاد رقابت است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، آیین رونمایی از پوستر بیست و سومین جشنواره کتاب سال دانشجویی و تجلیل از برترین‌های طراحی پوستر عصر سه‌شنبه (13‌ مهر‌ماه) با حضور دکتر سعید پور‌علی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و عادل تقوی، رئیس انتشارات جهاد دانشگاهی در ساختمان مرکزی جهاد دانشگاهی برگزار شد.

لزوم نوآوری در برگزاری جشنواره کتاب سال دانشجویی
پور‌علی ضمن گرامی‌داشت ایام عزای حسینی(ع) در تشریح ماموریت جشنواره کتاب سال دانشجویی گفت: شاهد افزایش سن جشنواره‌های جهاد هستیم و جشنواره کتاب دانشجویی مُسن‌ترین برنامه جهاد به حساب می‌آید و باید با کسب نظر خبرگان و صاحب‌نظران نوآوری‌هایی را به این جشنواره تزریق کنیم. کتاب سال دانشجویی با هدف جلب مشارکت دانشجویان در تولید علمی شکل گرفته است.
 
وی با اشاره به تمرکز حرکت علمی کشور به تولید مقاله افزود: حرکت علمی کشور بیشتر در قابل الزامات قانونی، به تولید مقاله متمرکز شده است. کتاب سال دانشجویی آمد، تا سطح عمومی‌تر را پیش‌روی دانشجویان فراهم کند تا نتیجه تحقیقات خود در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در سطح وسیع‌تر به جامعه علمی ارائه کند. برای نیل به این هدف به فضای رقابتی نیاز داریم و مهم‌ترین وظیفه جشنواره کتاب سال دانشجویی ایجاد همین فضا است.
 
پورعلی ادامه داد: تبدیل رساله‌های مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکترا در قالب کتاب فرصتی برای ارائه گسترده آن و علاوه بر آن نتایج پژوهش‌ها از جلسات دفاع و داوری خارج می‌شود. با توجه به افزایش دانشجویان مقاطع دکترا و ارشد جشنواره کتاب سال دانشجویی به نوآوری نیاز دارد.

شنا‌سایی دانشجویان نوقلم از وظایف جهاد دانشگاهی 
پور‌علی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با تاکید بر شناسایی نوقلمان دانشجو به‌عنوان هدف این نهاد اظهار کرد: شناسایی دانشجویان مولف، مترجم و نوقلمان از‌ جمله اهداف جهاد دانشگاهی به حساب می‌آید. دانشجویان صاحب کتاب باید در حوزه توزیع نیز حمایت شوند چراکه سیستم توزیع در حوزه کتاب دانشجویی سرد است. برای جبران این ضعف تلاش کردیم تا واحد‌ها و فروشگاه‌های جهاد در سراسر کشور فضایی را برای معرف و عرضه کتاب‌های دانشجویی فراهم کنند.
 
رکورد‌شکنی در ارسال اثر به جشنواره کتاب سال دانشجویی  
تقوی با معرفی جشنواره کتاب سال دانشجویی به عنوان میراث ماندگار جهاد دانشگاهی ادامه داد: اختتامیه بیست و سومین جشنواره کتاب دانشجویی همزمان با هفته کتاب سال 95 درآبان‌ماه برگزار می‌شود. مسابقه طراحی پوستر این دوره نیز با پیشنهاد دبیر‌خانه و کمیته علمی و با هدف مشارکت استفاده از بیشتر ظرفیت‌های دانشجوی در حوزه‌های صفحه‌‌آرایی و طراحی جلد برگزار شده است. برگزاری این مسابقه مقدمه‌ای برای غنی‌تر شدن جشنواره کتاب سال دانشجویی است بنابراین در ادامه بخش‌‌های‌ جنبی دیگری نیز به جشنواره اضافه خواهد شد.
 
وی افزود: 91 اثر به دبیرخانه این مسابقه ارسال شد و بعد از دو مرحله داوری از سوی متخصصان فن دو اثر به‌عنوان برگزیده شناخته شده است.

تقوی با اشاره به آثار ارسالی به دبیرخانه بیست و سومین جشنواره کتاب سال دانشجویی اظهار کرد: در مجموع 632 اثر از بین 700 اثر ارسالی شایسته داوری شناخته شده‌اند که این میزان در نوع بی‌سابقه و رکورد‌شکنی محسوب می‌شود. همانند چند دوره گذشته علوم‌انسانی در صدر موضوعی کتاب‌های ارسالی قرار دارد کتاب‌‌های علوم‌پزشکی و فنی و مهندسی در ردیه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.  
 
در پایان این آیین از طراحان برتر مسابقه بیست و سومین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی مهرداد میرزا‌پور و الناز داد‌خواه تجلیل  شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها