کتاب «کارگردانی داستان» نوشته فرانسیس گلهباس، از سوی انتشارات بنیاد سینمایی فارابی، منتشر شد.
«کارگردانی داستان» دو بخش و 16 فصل دارد و در 400 صفحه به چاپ رسیده است.
بخش اول این کتاب شامل «چرا تماشا میکنیم؟»، «مشکلات متداول مبتدیان»، «اصول مقدماتی» و «چگونگی ترسیم استوری بورد: حرکت و احساس» میشود.
در بخش دوم، «رویکرد ساختاری: شگردهای دست یابی به هدف»، «کارگردانها چه چیزی را کارگردانی میکنند؟»، «چگونه چشمها را کارگردانی کنیم»، «کارگردانی عمیقتر چشمها در فضا و زمان»، «چگونه تصاویر را وادار به گفتن کنیم: قدرت پنهان تصاویر»، «چگونگی انتقال و تداعی معنا»، «کنایه نمایشی»، «نگاه کلی: ساختهای داستان، هدف گرفتن قلب»، «خلاصه:چکیدهای از همه مفاهیم، تحلیل و تکوین پروژه شهرزاد» و «نتیجه گیری: اکنون باید بگوییم خداحافظ» آمده است.
داریوش نوروزی در مقدمه این کتاب مینویسد: «درواقع نام کامل کتاب داستانگویی حرفهای و تکنیکهای طراحی استوری بورد در فیلم زنده و انیمیشن است و برای آموزش عملی و گامبهگام این موارد ایده داستان هزار و یک شب را آنچنانکه انگار قبلاً نوشته نشده انتخاب میکند و پیش از هر مرحله تکنیکی تمامی نظریههای لازم را برای فهم آن مرحله و موضوع توضیح میدهد. نویسنده که خود یکی از کارگردانهای مشهور کمپانی والت دیزنی است این موارد را گامبهگام طی مراحلی عملاً به نمایش گذاشته و توضیح داده است و درواقع دانش و تجربهاش را توأمان به رشته تحریر درآورده و عرضه کرده و حتی درجایی بهصراحت اعلام میکند که اینها چیزهایی نیست که کسی حاضر باشد به راحتی در اختیارتان بگذارد، همانطور که کسی آنها را در کمپانی والت دیزنی به من یاد نداد. بااینحال من آنها را به شما آموزش میدهم.»
کتاب کارگردانی داستان، نوشته فرانسیس گله باس و با ترجمه داریوش نوروزی و شیوا زنگنه در 400 صفحه و 2000 نسخه با قیمت 28000 هزار تومان از سوی انتشارات بنیاد سینمایی فارابی منتشر شده است.
نظر شما