دوشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۶
جنتی: خلاء حضور سبزواری را در محافل شعر مقام معظم رهبری احساس می‌کنیم/ صالحی: سبزواری حماسه‌سرایی را در شعر انقلاب به کار گرفت

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه آیین تشییع پیکر مرحوم حمید سبزواری گفت: این نخستین سالی است که خلاء حضور سبزواری را در محافل شعر مقام معظم رهبری احساس خواهیم کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیین تشییع پیکر مرحوم حمید سبزواری، پدر شعر انقلاب اسلامی هم‌اکنون دوشنبه 24 خرداد با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن مومنی‌شریف، رئیس حوزه هنری، حسن بنیانیان، حجت‌الاسلام محمد علی زم، عبدالحسین مختاباد، مصطفی رحماندوست، سعید بیابانكی، حجت‌الاسلام زائری، قادر طراوت‌پور، راضیه تجار، رضا اسماعیلی، حسین اسرافیلی، فاضل نظری، حامد عسگری، ناصر فیض، كمال شفیعی، علی محمد مودب، عباس براتی‌پور، كوروش زارعی و جمع كثیری از هنرمندان، شاعران و مسئولان لشكری و كشوری در جوار مزار شهدای گمنام حوزه هنری در حال برگزاری است.

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سخنانی ضایعه درگذشت استاد حمید سبزواری را تسلیت گفت و افزود: او چهره ماندگار اسلامی است و من فقدان وی را به مقام معظم رهبری، خانواده وی و همه فرهیختگان و ملت بزرگ ایران تسلیت می‌گویم.
 
وی به سابقه همکاری‌اش با مرحوم سبزواری اشاره کرد و گفت: در روزهای آغازین انقلاب اسلامی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران هنگامی که مرحوم سبزواری در شورای شعر حضور داشت در خدمت او بودم او را از 37 سال گذشته به عنوان چهره‌ای مخلص، فداکار، آگاه و بصیر نسبت به مسایلی که در اطراف او می‌گذشت می‌شناسیم.
 
جنتی ادامه داد: سبزواری شاعری بود که قلبش برای انقلاب می‌تپید و سال‌ها درباره آن شعر سرود. شعرهای او حماسه ماندگاری بود که احساسات ملت ما را علیه استکبار جهانی نشان می‌داد.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: شعرهای حماسی او از آغاز انقلاب اسلامی تبدیل به سوژه‌هایی شد که در عمق قلب و روح مردم جای گرفت. شعر سبزواری شناسنامه زمان‌مند انقلاب اسلامی است و همه حوادث انقلاب در شعر او متجلی است.
 
وی با اشاره به مضمون شعرهای پدر شعر انقلاب گفت: مضمون شعرهای او بدیع بود و وی با طبعی بسیار لطیف شعر می‌گفت اشعار او به عنوان سروده‌های انقلابی گوش‌نواز همه مردم ایران است و در حافظه مردم خواهد ماند. قطعا فقدان او ضایعه بزرگی برای جامعه ادبی و فرهنگی کشور ماست.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش از خداوند علو درجات را برای زنده‌یاد حمید سبزواری درخواست کرد.

جنتی در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران به برگزاری محافل شعر با حضور مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: این نخستین سالی است که قطعاً خلاء حضور ایشان را احساس می‌کنیم.
 
وی ادامه داد: مرحوم سبزواری شاعر انقلاب اسلامی بود؛ انقلابی که فقط به ایران مربوط نمی‌شود و آنچه در حوزه انقلاب است چه در لبنان و چه در عراق و چه در نقاط دیگر در شعر مرحوم سبزواری همیشه بروز داشت. این روحیه انقلابی ویژه این شاعر پیشکسوت حوزه انقلاب بود.
 
دکتر سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران به امتیاز سبزواری نسبت به شاعران دیگر اشاره کرد و گفت: حماسه‌سرایی وی در حوزه انقلاب اسلامی بود و بسیاری از شاعران دیگر نیز با او در این عرصه همنوا شدند. او از شاعرانی بود که بین شعر و مردم ارتباط برقرار کرد.

حسین ممتحنی، متخلص به حمید سبزواری، شاعر پیشکسوت حوزه انقلاب اسلامی، بامداد شنبه 22 خرداد 1395 در سن 91 سالگی درگذشت. وی سراینده بسیاری ار شعر‌های انقلابی چون «خمینی ای امام»، «بانگ خاوران»، «خجسته باد پیروزی» و سروده «همپای جلودار» وی با صدای حسام‌الدین سراج و دکلمه مرحوم فرج الله سلحشور اجرا شد.

تاکنون کتاب‌های «ی‍اد ی‍اران‌؛ م‍ن‍ظوم‍ه‌ای‌ در رث‍ای‌ س‍ردار ج‍ه‍ادگ‍ر ش‍ه‍ی‍د م‍ه‍ن‍دس‌ س‍ی‍د م‍ح‍م‍دت‍ق‍ی‌ رض‍وی‌»،«گ‍زی‍ده‌ ادب‍ی‍ات‌ م‍ع‍اص‍ر: م‍ج‍م‍وع‍ه‌ ش‍ع‍ر»، «ک‍اروان‌ س‍پ‍ی‍ده‌»، «س‍رودی‌ دی‍گ‍ر»،«سرود سپیده»، «سرود درد»، «دی‍وان‌ اش‍ع‍ار ح‍م‍ی‍د س‍ب‍زواری‌»، «تو عاشقانه سفر کن» و «به رنگ آمده دشمن اگر به جنگ نبرد» از سروده‌های وی منتشر شده‌اند.

مرحوم حمید سبزواری، سحرگاه شنبه 22 خرداد درگذشت. پیكر وی هم‌اکنون دوشنبه 24 خرداد از حوزه هنری به سمت تالار وحدت با همراهی خیل عظیمی از دوستدارانش تشییع می‌شود.

گزارش تکمیلی آیین تشییع مرحوم حمید سبزواری به زودی منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها