وی افزود: شورای علمی نشر ناسنگ در یکی از جلسات خود به این نتیجه رسید که در حوزه کتاب کودک، پژوهشهای چندانی نشده است. پژوهش در حوزه ادبیات کودک علم نوپایی در ایران است از دهه 70 شروع شده و در دهه 80 شاهد حرکتهای علمی مناسبی بوده است.
متاجی امیررود ادامه داد: در جلد نخست این مجموعه، ابتدا مفاهیم «ادبیات کودک»، «فرهنگ عامه» و «اسطوره» معرفی و در ادامه نیز تاریخچه مختصری هم از این مفاهیم در ادبیات ایران و دیگر کشورهای صاحب پیشینه فرهنگی غنی، به مخاطبان ارائه شده است. همچنین در این مجلد، مهمترین نویسندههای ادبیات کودک و نوجوان هم که بازتابی از فرهنگ عامه و اسطوره در آثار آنها وجود داشته، معرفی شده و تحلیل مختصری از آثار آنها نیز درج شده است.
این نویسنده درباره جلد دوم «فرهنگ عامه و اسطوره در ادبیات کودک» نیز اشاره کرد: جلد دوم این مجموعه به کتابشناسی 25 سال کتابهای قصه کودکان در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و چند انتشارات همکار کانون اختصاص دارد. البته کتاب داستانهایی در این جلد نامشان درج شده که درونمایه آنها فرهنگ عامه و اسطوره است. این مجموعه برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد ادبیات که واحد درسی «ادبیات کودک» دارند و همچنین برای پژوهشگران حوزه ادبیات کودک، کتابی کاربردی خواهد بود.
نظر شما