پنجشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۸
کتاب‌های بخش عربی نمایشگاه رشد کیفی چشمگیری دارد/«کارنامه نشر» کارآمدترین بخش نمایشگاه است

حجت‌الاسلام والمسلیمن دکتر محمدعلی مهدوی‌راد، کتابشناس و سردبیر فصلنامه تخصصی نقد کتاب قرآن و حدیث در غرفه خبرگزاری کتاب ایران مستقر در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران، حضور یافت و گفت: کتاب‌های بخش عربی این دوره از نمایشگاه، به لحاظ کیفی رشد چشمگیری دارند.

حجت‌الاسلام والمسلیمن دکتر محمدعلی مهدوی‌راد در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: امسال در بخش عربی نمایشگاه کتاب تهران تحول قابل توجهی هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی مشهود است.
 
وی ادامه داد: کتاب‌هایی که از نمایشگاه کتاب تهران تهیه می‌کنم ضمن این‌که آنها را در کتابخانه شخصی خود به منظور مطالعه قرار می دهم، در اختیار 2 کتابخانه تخصصی علوم قرآنی و ادبیات عرب نیز قرار می‌دهم.
 
این کتابشناس ضمن تأکید بر این نکته که سطح کیفی آثارعربی این دوره از نمایشگاه کتاب تهران بسیار بالا بود، گفت: امسال انتشارات «دارالجلیس» به صورت مستقل در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کرده است؛ این انتشارات بیش از 200 اثر عربی را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده است.
 
حجت‌الاسلام والمسلیمن مهدوی‌راد عنوان کرد: انتشارات «دارناصف» بیست و هشت دوره در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کرده است؛ حدود 80 درصد آثار این انتشارات، مصری هستند. هر چند بهای این آثار اندکی گران است اما به لحاظ کیفی اصلاً قابل مقایسه با آثار عرضه شده در دوره‌های پیشین نیستند. این انتشارات همچنین آثار پژوهشی بسیاری را از کشور مغرب در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده است.
 
وی ادامه داد: کتاب‌های انتشارات «دارالمجتبی» مستقر در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به قدری مفید، کارآمد و نقش‌آفرین هستند که به شخصه اصلاً تمایل نداشتم از این غرفه خارج شوم.
 
 سردبیر فصلنامه تخصصی نقد کتاب قرآن و حدیث بیان کرد: از جمله انتشارات عربی که برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب تهران حضور پیدا کرده‌‌اند، می‌توان به انتشارات «دارالاروقه» و انتشارات «دارالتکوین» اشاره کرد؛ این دو انتشارات کتاب‌های قابل توجهی عرضه کرده‌اند. همچنین انتشارات آوند دانش و ویژه نشر نیز امسال آثار قابل توجهی ارائه کرده‌اند.
 
حجت‌الاسلام والمسلیمن مهدوی‌راد افزود: نمایشگاه کتاب تهران امسال در حوزه‌های قرآن، علوم قرآنی، تفسیر قرآن، ادبیات، علوم اجتماعی، علوم سیاسی و کلام رشد چشمگیری داشته است.
 
وی توضیح داد: حضور کشور عمان به عنوان مهمان ویژه در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بسیار ارزشمند است؛ به مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران توصیه می‌کنم از سال‌های آینده، کشور عمان نیز در بخش خصوصی نمایشگاه شرکت کند چرا که در افزایش میزان آشنایی ما با حوزه کاری «اباضی‌ها» بسیار مؤثر است.
 
این پژوهشگر عنوان کرد: امسال عتبات عالیات عراق، عتبه عباسیه، عتبه علویه و عتبه حسینیه برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب تهران شرکت و آثار شیعی عراقی بسیاری را عرضه کرده‌اند.
 
حجت‌الاسلام والمسلیمن مهدوی‌راد در انتقاد از این دوره از نمایشگاه کتاب تهران، گفت:‌ هر سال شاهد انتشار یک نشریه روزانه ویژه نمایشگاه کتاب تهران بودیم که اخبار و رویدادهای نمایشگاه را روز به روز منعکس می‌کرد. متأسفانه در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران این نشریه منتشر نمی‌شود فقط یک نشریه توسط کمیته علمی ـ فرهنگی نمایشگاه به صورت روزانه در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد که بسیار ستودنی است.
 
وی با اشاره به اهمیت سالن کارنامه نشر، گفت: راه‌اندازی این سالن اقدامی بسیار شایسته است چرا که اساتید و محققان می توانند به صورت یک‌جا با تازه‌های نشر سال 1393 آشنا شوند. سالن کارنامه نشر برجسته‌ترین مکان بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران محسوب می‌شود که واقعاً به چشم می‌آید و بسیار کارآمد است.
 
بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «خواندن، گفت‌‌وگو با جهان» از 16 تا 26 اردیبهشت‌ماه در مصلای امام خمینی (ره) میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها