سه‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۰
مختارپور: شاعران رسالتی الهی دارند/ سردار بابایی: 175 غواص دفاع مقدس را از میان سروده شاعران بهتر بشناسید

علیرضا مختارپور، دبیر کل نهاد امور کتابخانه‌های کشور در مراسم رونمایی کتاب « 175 اقیانوس» گفت: شاعران رسالتی الهی دارند و این روشن است. سردار بابایی، رییس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس نیز تاکید کرد که مردم 175 غواص شهید دفاع مقدس را از میان کلمات و سروده‌های شاعران بهتر و دقیق‌تر بشناسند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای مهر، آیین رونمایی از کتاب «175 اقیانوس» دوشنبه، 19 مرداد، با حضور گلعلی بابایی، رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس، علیرضا مختارپور، دبیر کل امور کتابخانه‌های کشور، سعید رنجبریان، مدیر فرهنگی هنری منطقه 19 سازمان فرهنگی هنری، علی محمد مودب، مدیر انتشارات شهرستان ادب، علیرضا قزوه و دکتر جعفر یوسفی از جمله غواصان جانباز عملیات کربلای 4 در سالن اجتماعات فرهنگسرای مهر برگزار شد.
 
مختارپور گفت: میزان پایداری و دوام یک حرکت بستگی مستقیم به شتاب حرکت و مبدا نیروی اولیه دارد. شهدا غریب نیستند، بلکه ما غریب هستیم و کسانی که یاد امام و شهدا را مانع زندگی دنیوی و سیاسی می‌دانند، غریب هستند. شاعران رسالتی الهی دارند و این روشن است.
 
دبیر کل نهاد امور کتابخانه‌های کشور اظهار امیدواری کرد که خیلی زود، این کتاب و کتاب‌های مشابه در تمام کتابخانه‌های سراسر کشور در اختیار مردم و مورد استفاده قرار گیرد.

قدردانی از اثری ماندگار
سعید رنجبریان، مدیر فرهنگی هنری منطقه 19 در این برنامه گفت: درباره شهدای غواص چه زیبا گفته‌اند که غواصان دریای معرفت و سرمستی با دست‌های بسته آمدند که ما غرق‌شدگان دنیای تاریکی و ظلمت را که گرفتار امواج منیت‌ها و خودخواهی هستیم را به سمت ساحل روشنایی ببرند.

رییس فرهنگسرای مهر با تاکید بر این‌که شهدای کربلای 4 واقعا عاشورایی شدند، افزود: همه گفته‌های ما حرف است و آن‌ها اهل عمل بودند. از شاعران این عرصه و کسانی که این کار ارزنده را جمع‌آوری و منتشر کردند، از جمله سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس و انتشارات شهرستان ادب، متشکرم و امیدوارم تا این اثر کار ماندگاری باشد بر دلدادگی و عاشقی شهدای غواص.

175 غواص دفاع مقدس را از میان سروده شاعران بهتر بشناسید

سردار بابایی، رییس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس نیز ضمن قدردانی از مدیریت فرهنگی هنری منطقه 19، فرهنگسرای مهر و معاونت اجتماعی شهرداری منطقه 19، اظهار امیدواری کرد تا این مراسم تبلیغی برای استفاده موثر از این کتاب توسط مردم باشد و مردم 175 غواص شهید دفاع مقدس را از میان کلمات و سروده‌های شاعران بهتر و دقیق‌تر بشناسند.
 
وی با تاکید بر این‌ که سروده شعرا نسبت به نثر، تاثیرگذاری بیشتری به جان و دل مخاطب دارد، گفت: امیدواریم همه از آن بهره ببریم و دعای شهدای غواص پشت سر تمام کسانی که تلاش کردند و زحمت کشیدند، باشد.

ضرورت ثبت آثار هنری درباره شهیدان غواص
علی محمد مودب، مدیر انتشارات شهرستان ادب نیز در این مراسم گفت: به لطف خدا این اثر با مشارکت دو مجموعه که هر دو در فکر و نیت یک کار هستند، منتشر شد. لحظات بسیاری از جنگ تحمیلی است که گفته نشده که باید ثبت و ضبط شود و در ذهن آیندگان ماندگار شود. زمان آن رسیده است که هنرمندان سایر عرصه‌ها از جمله سینما، تلویزیون و موسیقی نیز در کنار شعرا و نویسندگان حماسه آفرینی شهدای دفاع مقدس را ثبت سازند.
 
زمانی برای شکستن سکوت!

علیرضا قزوه در این آیین اظهار کرد: در روزگاری هستیم که بسیاری از وزارتخانه‌های کشورمان، درباره شهیدان ساکت هستند و جامعه ما به نوعی احساس می‌کنند که باید سکوت کنند و به همین دلیل ادبیات بی خیالی را رواج می‌دهند. مسئولان شعر را از آدم‌های بی‌خیال و بی‌خط انتخاب می‌کنند. من احساس می‌کنم که جامعه ما ادبیات دقیقا سکوت و ادبیات ضد مقاومت دارد و این را دارند، رواج می‌دهند. ما باید حواسمان جمع باشد و بدانیم که راه شهدا و راه امام با هیچ چیزی عوض نمی‌شود و قابل مبادله نیست و ما ذره‌ای از راهی که شهدا و اماممان برای ما ترسیم کرده‌اند، کوتاه نمی‌آییم.

تبریک به دانشگاه امام صادق(ع)
سعید حدادیان نیز که در این مراسم حضور داشت، گفت: این کتاب توسط یکی از دانشجویان با فضیلت، هنرمند، شاعر، نجیب، با وقار و انقلابی که تحصیل کرده دانشگاه امام صادق‌(ع) است، گردآوری شده است و چه بسیار شعرا و خدمتگزاران عرصه شعر و ادبیات دفاع مقدس که در دانشگاه امام صادق (ع) تعلیم و تربیت یافته‌اند.
 
وی تاکید کرد: دانشگاه امام صادق (ع) در  دو دهه اخیر، در زمینه ادبیات به ویژه ادبیات انقلابی بسیار پر دستاورد بوده است، بنابراین باید به این دانشگاه تبریک بگوییم که چنین دستاوردهایی دارد.

حدادیان با اشاره به ویژگی‌های شعری میلاد عرفان‌پور، گردآورنده مجموعه شعر «175 اقیانوس» گفت: غالب اشعار میلاد عرفان پور، رباعی است و کلید واژه شناسایی او «تنهایی» به معنای «خلوت گرایی با خداست» که دنبال خود اصیلش می‌رود.
 
این مداح و شاعر در بخشی دیگر از صحبت‌های خود درباره ادبیات دفاع مقدس باید گفت: شعرای بزرگ ما نظیر قیصر امین‌پور، همواره به دنبال فضای معرفت و خداشناسی و انقلاب و دفاع مقدس بوده‌اند و هرگز به دنبال عشق مجازی نبودند. لذا مقام معظم رهبری اخیرا فرمودند که حتی اگر 50 سال هم ادبیات دفاع مقدس کار شود، کم است.
 
ثبت سند وفاداری شاعران به شهیدان
میلاد عرفان‌پور، شاعر و گردآورنده مجموعه شعر 175 اقیانوس در این مراسم گفت: اولین کتابی را که من در 17 سالگی منتشر کردم، کتاب «دروازه دفاع مقدس» بود که تمام اشعار آن به شهدا تقدیم شده بود. شعرهای آن کتاب متاثر از شهدای غواص و روایت حماسه آفرینی این شهدا بود.
 
وی به کتاب «ماسه یاسین» که شامل خاطرات حجت الاسلام انجبی‌نژاد از رزمندگان گردان یاسین (گردان غواص در کربلای 4) اشاره کرد و افزود: این کتاب که از کتاب‌های پرفروش نشر سوره مهر است، درباره حماسه شهدای غواص تالیف شده و بسیار تاثیرگذار است و صبحت‌های بسیار دلنشینی در کتاب آمده است.
 
عرفان‌پور در باره سبک شاعری بعد از انقلاب اظهار کرد: ما در شعر بعد از انقلاب، جریان‌های مختلفی داشتیم که به صورت خودجوش اتفاق افتاده و شاعران به میدان آمده و شعر گفته‌اند، از دفاع مقدس که خود جریان شعری دفاع مقدس است، گرفته تا جریان‌های کوچکتری، از جمله جنگ 33 روزه غزه و قحطی سومالی، بسیاری از جاهایی که شاعران باید حرف می‌زدند و از ارزش‌ها و آرمان‌ها دفاع می‌کردند، به میدان آمدند، از جمله زمانی که خبر این شهدا و خبر بازگشت، حماسه‌آفرین این شهدا منتشر شد، شاعران دست به کار شدند و هر روز بیت‌های نو و شعرهای تازه‌ای را در شبکه‌های مجازی می‌شنیدیم و می‌دیدیم. به همین دلیل به نظرم رسید که اگر مجموعه‌ای از بهترین شعرهایی که گفته شده است، به عنوان یک سند و اثر تاریخی و قابل اعتنا از حماسه این شاعران در راستای حماسه آن عزیزان قهرمان منتشر شود، خوب خواهد بود و این‌ کار را با همکاری و مساعدت مدیران انتشارات شهرستان ادب و سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس منتشر کردیم.
 
گردآورنده مجموعه اشعار شعرا درباره 175 غواص شهید ادامه داد: مردم غیور و صبور ایران، از آغاز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، هر سال نعش (پیکر) عزیزان خود را بر شانه برده‌اند و هنوز هم این تصاویر حماسی تداوم دارد. صدها شعر در این جریان سروده شد که از میان آن‌ها تعدادی که از لحاظ کیفی بهتر به نظر آمدند را جمع‌آوری کردم تا این پویش مقدس شعری، به عنوان سند وفاداری شاعران به شهیدان اسلام و راه ناتمام آنان به ثبت برسد.

کتاب مجموعه شعر « 175 اقیانوس » توسط میلاد عرفان پور گردآوری و با همکاری سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس، موسسه فرهنگی شهرستان ادب و انتشارات صریر منتشر شده است. این کتاب شامل شعرهای 60 شاعر کشور درباره شهدای غواص است و در این کتاب، شعر افرادی نظیر علیرضا قزوه، سعید حدادیان، حامد عسکری، نفیسه سادات موسوی و جمعی دیگر از شاعران شناخته شده و جوان و گمنام آمده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها