سه‌شنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۴
رونمایی هفت کتاب تازه درباره مقاومت زنان در دفاع مقدس/ آثار تازه‌ای از مجموعه «سیره شهدا» در راه است

دومین جشنواره اسوه‌های صبر و مقاومت و آیین رونمایی از هفت کتاب تازه منتشر شده از سوی سازمان حفظ آثار زنان در دفاع مقدس در کتابخانه ملی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) دومین جشنواره اسوه‌های صبر و مقاومت، ظهر امروز، ۲۵ فروردین 1393 با حضور امیرسرتیپ محمدحسن نامی، جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سردار جزایری، معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستادکل نیروهای مسلح، حجت‌الاسلام تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، فاطمه بداغی، مسئول نگارش مجموعه «سیره شهدا» در سالن همایش‌های کتابخانه ملی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم امیرسرتیپ محمدحسن نامی، جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به نقش زنان در دوران دفاع مقدس پرداخت و گفت: اگر نگوییم بانوان در دوران دفاع مقدس بیش از ۵۰ درصد سهم داشته‌اند، نقش آنان در مقاومت و ایثار آن دوران ۵۰ درصد بوده است. مادرانی با پنج شهید از اسوه‌های مقاومت ماندگار در  طول تاریخ کشورمان هستند. پرستارانی که در بیمارستان‌های صحرایی زیر آتش توپ و خمپاره به مداوای مجروحان می‌پرداختند و آن بانوانی که امنیت فکری رزمندگان ما در دوران دفاع مقدس را فراهم می‌کردند، نمونه‌های دیگری از این اسوه‌هایند.

جانشین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس سپس با اشاره به تعبیر امام خمینی(ره) که دفاع مقدس تکرار حادثه عاشورا بود، گفت: امیدوارم نقش ارزشمند توسط بانوان در دوران دفاع مقدس که هسته خانواده محسوب می‌شوند، به درستی بازگو شود و اکنون بخشی از این مهم با ثبت خاطرات و نگارش کتاب‌هایی در سازمان حفظ آثار زنان در دفاع مقدس در حال انجام است. جایگاه کنونی جمهوری اسلامی ایران به دلیل فرهنگ ایثار و شهادت است.

سپس در میزگردی معصومه میراحمدی، مادر شهیدان غیاثوند، عذرا رستمیان، همسر شهید دستواره، خانم دکتر ناهیدی، نخستین بانوی اسیر شده در خط مقدم جبهه خاطراتی از دوران دفاع مقدس بیان کردند و ربیعه ام‌ تورعلی از کشور تانزانیا به نقش زنان در بیداری اسلامی پرداخت.

داستان‌ها از حماسه‌آفرینی زنان بسیار است
سردار سیدمسعود جزایری، معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستادکل نیروهای مسلح دیگر سخنران این برنامه گفت: نقش زنان در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بسیار با اهمیت بود. معتقدم چنین انقلابی بدون نقش زنان، هرگز به ثمر نمی‌رسید. داستان‌های بسیار و مفصلی از حضور حماسه‌ساز و پر برکت زنان در عرصه‌های مختلف انقلاب اسلامی باقی است که می‌تواند با ثبت آن در قالب کتاب، فیلم و... ماندگار و به نسل آینده منتقل شود. به یقین، انتقال این فرهنگ می‌تواند جامعه اسلامی و جهانی را متحول کند.
دشمنان ما و صهیونیسم بین‌المللی، قصد دارند با ایجاد انحراف مقام زن مسلمان را تنزل دهند. سال‌های متمادی است که آن‌ها جامعه بانوان ما را هدف گرفته‌اند. یکی از راهبرد‌های جبهه خصم، ایجاد انحراف در مقام و منزلت زن است.

وی با بیان این‌که وضعیت زنان پس از وقوع انقلاب اسلامی با زمان طاغوت قابل قیاس نیست، افزود: عرصه‌های تحقیق و پژوهش، نویسندگی، نشر و نویسندگان و دَه‌ها عرصه مختلف دیگر متعلق به زنان است. متأسفانه در این راستا نگاه برخی طرفداران حقوق زنان به مجامع و کنوانسیون‌های بین‌المللی است. نباید به این بهانه فقه و آموزه‌های اسلامی خود را تغییر دهیم. باید در راستای حفظ منزلت زن فعالیت کنیم و این فقط با برگزاری میزگرد یا همایش‌ها صورت نمی‌گیرد.

ضرورت راه‌اندازی نهضتی برای پرداختن به نقش زنان مسلمان
معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستادکل نیروهای مسلح سپس به برشمردن وظایف بانوی مسلمان ایرانی پرداخت و گفت: بانوان مسلمان ایرانی باید نگاه باطلی که به زن در جهان می‌شود را با آموزه‌های اسلامی ناب اصلاح کند. نیازمند راه‌اندازی نهضتی برای پرداختن به زن مسلمان هستیم. همان که خداوند متعال در پی تعالی اوست. در این زمینه، زنان دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی می‌توانند بهترین الگو باشند. آموزه‌های اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی به سختی مورد هجمه دشمن قرار دارد و دشمن به دنبال این است که سبک زندگی غربی را جایگزین سبک زندگی اسلامی کند.

وی ادامه داد: باید به تفکیک نهضت‌هایی درباره نقش زنان دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و نیز منزلت زن در جمهوری اسلامی ایران ایجاد شود. نیازمند ایجاد اتاق فکر  و سامانه‌های ویژه در این زمینه‌ها هستیم. جای اندیشگاه‌هایی برای پرداختن به نقش زنان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و نیز سهم آن‌‌ها در مقابله با استکبار جهانی خالی است.

صبر و مقاومت، کلید دستیابی به دانش
حجت الاسلام تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه هم در این برنامه گفت: همه دستاورد‌های علمی و فرهنگی ما مدیون صبر و مقاومت است. ملت ما در مقابل زیاده خواهی مستکبران ایستاد. مستکبرانی که از هیچ جنایتی فروگذار نکردند. اما ملت ما با یک عامل مهم  که همان صبرو مقاومت بود، پاسخ همه شرارت ها و خیانت‌ها را داد. شعار «حتی اگر شب و روز بر ما گلوله بارد...» نمونه‌ای از این مقاومت است.

وی با بیان این‌که همه مردم آرزوهایی دارند، افزود: دستیابی به قدرت، ثروت و رسیدن به دانش و بینش بخشی از این آرزو‌هاست. کلید رسیدن به تمام این آرزو‌ها صبر و مقاومت است. با همین روحیه صبر و مقاومت است که ایران به عنوان یک ابرقدرت در منطقه شناخته شده است و رئیس جمهور آمریکا معترف است که فقط با مذاکره با ایران می توان مسئله هسته‌ای را حل کرد.

تدوین مجلدات دیگری از مجموعه «سیره شهدا»
سپس، از هفت کتاب ولایتمداری، حق‌الناس، جهاد بانفس، رسم دلدادگی، می‌شود از اینجا هم فرار کرد، راه روشن و زندگی به سبک اطلسی‌ها رونمایی شد.

فاطمه بداغی، مسئول نگارش مجموعه «سیره شهدا» آخرین سخنران این برنامه بود. وی اظهار کرد: در باره ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی کتاب‌های متعددی در دستور کار قرار گرفت. در کتاب «زندگی به سبک اطلسی‌ها» کوشیدیم فضیلت‌هایی  که در سیره شهدای انقلاب اسلامی  وجود داشت  و اکنون از آن غفلت می‌کنیم را بیان کنیم و به شبهاتی در این باره پاسخ دهیم.

وی ادامه داد: ممجمونعه کتاب‌هایی در مجموعه «سیره شناسی» تدوین کردیم. کتاب ولایتمداری نخستین جلد از این آثار است. این کتاب به این سوال پاسخ داده است که جایگاه نظریه ولایتمداری رزمندگان چیست؟ آیا آنان با تبعیت از این امر به جبهه‌ها عازم شودند یا آن‌که تحت تاثیر فضای موجود در جامعه قرار داشتند؟ در جلد دیگری با عنوان «حق‌الناس» خواستیم اثبات کنیم که شهدای ما در اعطای حقوق نزدیکان خودشان شامل همسران، فرزندان، هم‌رزمان، زیردستان و همه آن‌هایی که در تعامل بوده‌اند، چگونه کوشا بودند؟ می‌خواستیم بگوییم چگونه فرزندان انقلاب اسلامی می‌توانند به این ارزش‌ها توجه کنند. این مجموعه می‌خواهیم اثبات کنیم که شهادت اجر کسانی است که در راه خوداوند به خودسازی موفق شدند.

بداغی گفت: جلد سوم این اثر که با عنوان جهاد نفس رونمایی شد، نظریه اصلی کتاب در پی اثبات این موضوع بوده‌ایم که مراحل مختلف جهاد نفس در سیره شهدای انقلاب اسلامی وجود داشته. شهادت امری اتفاقی نبوده و به پشتوانه جهاد اکبر شکل گرفته است. کسانی که یک عمر مجاهدت کردند. در این مجموعه، طرح‌نامه‌ها بر اساس سیره معصومین شکل گرفته و در ذیل هر یک از عناوین، نمونه‌ها و یادآوری‌هایی از زندگینامه، وصیت‌نامه و آثار قلمی شهدا و ایثارگران انقاب اسلامی ارائه شده است. جلد‌های بعدی این مجموعه هم در دست تدوین است. این طرح‌ها به قصد ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نوشته شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها