شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۱
جهان امروز به پیامبر چه نیازی دارد؟/ کتاب آیت‌الله جوادی آملی پاسخ می دهد

انتشار چاپ پنجم کتاب «پیامبر رحمت» ــ مجموعه مباحث گفتاری و نوشتاری آیت‌الله عبدالله جوادی آملی درباره شخصیت و سیره پیامبر اسلام (ص) ــ انگیزه‌ای برای معرفی این کتاب به افرادی است که تاکنون موفق به مطالعه آن نشده‌اند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ـ «پیامبر رحمت» عنوان کتابی است از مجموعه مباحث گفتاری و نوشتاری آیت‌الله عبدالله جوادی آملی درباره شخصیت پیامبر اسلام (ص) و سیره آن حضرت که طی آن به ضرورت نبوت، پیامبر افضل و سیره پیامبر اکرم(ص) پرداخته است.

عنوان «پیامبر رحمت» برگرفته از آیه «وَ ما اَرْسَلْناكَ اِلّا رَحْمَةً لِلعالَمينَ» است.  این کتاب دارای سه بخش در قالب فصل‌هایی متعدد است. چاپ نخست این کتاب همزمان با سال «پیامبراعظم» توسط انتشارات اسراء منتشر شده و چاپ پنجم آن اخیراً به بازار آمده است.

آیت‌الله جوادی آملی در مقدمه این کتاب طی چند اصل به ضرورت و اهمیت طرح موضوع پیامبر (ص) پرداخته است و در اصل ششم از نیاز جهان امروز به بازگشت به ره‌آورد پیامبر (ص) می‌گوید و البته توصیه‌ای به نسل سوم انقلاب اسلامی ایران دارد:

احتیاج جهان کنونی به بازگشت به ره‌آورد پیامبر اعظم (ص) همانند نیاز رجوع به زاد راه آن حضرت در عصر نزول وحی است، زیرا عناصر محوری عصر کنونی، استعباد، استعمار، استثمار، استحمار و سرانجام استبداد استکبار جهانی و صهیونیزم بین‌الملل است و آن چه اکنون در خاورمیانه می‌گذرد، نموداری تلخ از ظلم گسترده به نام دموکراسی و کشتار بی‌گناهان، به‌ویژه کودکان و زنان است. پیامبراعظم (ص) مبعوث شد تا جامعه را از بردگی زورمندان آزاد سازد: «فبعث‌اللهُ مُحمّداً بِالْحقِّ لِيُخْرِج عِبادهُ مِنْ عِبادةِ الاْوْثانِ إِلى عِبادتِهِ، ومِنْ طاعةِ الشّيْطانِ إِلى طاعتِهِ، بِقُرْآنٍ قدْ بيّنهُ وأحْكمهُ، لِيعْلم الْعِبادُ ربّهُمْ إِذْ جهِلُوهُ، ولِيُقِرُّوا بِهِ بعْد إِذْ جحدُوهُ، ولِيُثْبِتُوهُ بعْد إِذْ أنْكرُوهُ.» حریت از هر گونه صنم و وثن ظاهری، آغاز راهی است که آن حضرت رهبری فرمود. زیرا آزاد شدن از آز درون، وظیفه سنگین رهیابان کوی وصال است. آنان که شاهد رنج توان‌فرسای شهدای صدر اسلام نبوده‌اند و رایگان در کنار مائده قرآن و عترت آرمیده‌اند (مانند نسل سوم انقلاب اسلامی ایران)، باید همواره با تحلیل تاریخی از یک سو و استماع گزارش عالمانه شاهدان عینی صحنه انقلاب و دفاع مقدس از سوی دیگر، به کیفیت غبارروبی درون از اوصاف شرک‌آلود و نحوه رُفت‌وروی برون از سلطه بیگانه و وابسته او پی ببرند.

بخش اول کتاب به ویژگی‌های مشترک پیامبران اختصاص پیدا کرده و طی سه فصل به طرح مباحثی چون پیامبران اصول ثابت هستی، سیره و صفات مشترک پیامبران (شامل 15 اصل) و عصمت پرداخته است. در بخش دوم به پیامبر افضل در قالب فصل‌هایی چون پیامبر افضل، منزلت رسول اعظم (ص) و اعجاز پیامبر اشاره شده است و بخش سوم که شامل سیره پیامبر است به مباحث سیره توحیدی پیامبر، سیره پیامبر در یاد معاد و سیره احتجاجی رسول اعظم (ص) می‌پردازد.

در بخشی از فصل سیره توحیدی پیامبر (ص) ضمن اشاره به ویژگی‌ سیره توحیدی، عینیت رضای پیامبر (ص) با رضای الهی را از بارزترین ویژگی‌های سیره پیامبر (ص) دانسته است:

همه شئون موحد، جلوه‌گاه اسمای حسنای خدای واحد است؛ برای مثال رضا و سخط موحدان، مجلای مهر و قهر خداست. چنان‌ که از اهل بیت (ع) عصمت و طهارت و سالار شهیدان حسین بن علی (ع) رسیده است که «رضی‌الله رضانا اهل بیت»؛ رضای ما همان رضای خداست. حضرت سیدالشهدا (ع) هنگام حرکت به سوی کربلا فرمود: «و اسیر بسیرة جدی و ابی»؛ می‌خواهم به سیره جدم پیامبر حرکت کنم. عینیت رضای پیامبر (ص) با رضای الهی، از بارزترین ویژگی‌های سیره پیامبر (ص) است که همان مقام فناست که در حادثه کربلا، در سیره فرزند معصومش به خوبی ظهور کرد.

چاپ نخست کتاب «پیامبر رحمت»، اثر آیت‌الله عبدالله جوادی آملی با تنظیم و ویرایش حجت‌الاسلام سید محمود صادقی  و تحقیق حجت‌الاسلام محمدکاظم بادپا در سال 1385 توسط مرکز نشر اسراء در قم منتشر شده و  چاپ پنجم آن به‌‌تازگی در 296 صفحه با شمارگان 1500 نسخه به بهای 89000 ریال انتشار یافته است.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها