
نصرالله حدادی، نویسنده، مولف و کتابشناس در یادداشتی که برای رونمایی از سایت جدید ایبنا ارسال کرده نوشته است: «ایبنا در دوره جدید فراجناحی کار کرده و فعالیتهای دوره جدید این خبرگزاری در حوزه اطلاعرسانی کتاب به هیچ عنوان با یک دهه قبل قابل قیاس نیست....»
امروز آن هشت سال را باید با 80 سال کار جبران کنیم. کسانی که در رسانهها حضور دارند، باید تلاش کنند وضع بحران زدهای را که در گذشته ایجاد شده به اعتدال برسانند.
متأسفانه کج اندیشیها در حوزه کتاب آنقدر زیاد شده است که نمیتوانيم آنها را به سرعت رفع کنیم. من یکی از اعضای نشریه «کتاب هفته» بودم که در هشت سال دولت گذشته به این نشریه، نگاه هم نکردم. چون میدانستم سیاستگذاران کتاب و فرهنگ در وزارت ارشاد به شدت با کتاب بیگانه بودند.
همین وضع در خبرگزاری کتاب هم حاکم بود. راه تحول در این رسانه طولانی است. اگرچه این تحول آغاز شده است. چراکه می بینیم امروز خبرگزاری کتاب به مباحثی میپردازد که در دوره گذشته زير خط قرمزهای بی دلیل برخی افراد، ترسیم شده بود.
خوشبختانه امروز نگاه مثبتی در خبرگزاری کتاب وجود دارد که واقعاً شاهد یک تحول مثبت بوده ایم. روی کار آمدن دوستانی که سال ها با فرهنگ خو گرفتهاند و به کتاب و کتابخوان و کتابفروش احترام میگذارند، اتفاق خجستهای است. امروز مدیریت خبرگزاری کتاب را کسانی بر عهده دارند که سالها دستی بر آتش کتاب داشته اند و امروز حضورشان در ایبنا مغتنم است.
امروز شاهد نگاهی فراجناحی در خبرگزاری کتاب هستیم. فراموش نکنیم که پیش از این مثلا نام بردن از کتابهای خانم سیمین بهبهانی خط قرمز بود. امروز اگرچه رسماً اعلام میکنند که رمان «زوال کلنل» از طرف وزارت ارشاد مجوز نمیگیرد اما میگویند آقای دولتآبادی و قلمشان برای ما قابل احتراماند اما به این دلایل اجازه نمیدهیم «زوال کلنل» منتشر شود.
در گذشته اما اصلاً جواب نویسنده را نمیدادند. این تحول امروز در خانه کتاب، ایبنا و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خیلی مهم است. مدیریت ایبنا دو وظیفه دارد: یکی بازسازی اعتماد از دست رفته در عرصه کتاب و کتابت و دوم تشویق مردم و دولت و همه نهادها برای اینکه مردم کتاب بخوانند.
ایبنا به عنوان تنها خبرگزاریای که در حوزه کتاب تمرکز یافته و در زمینه کتاب کار میکند باید فعالانه حرکت کند تا اعتمادی که نسبت به کتاب از بین رفته با نگاهی فراجناحی به اطلاع رسانی کتاب کسب شود.
نظر شما