وی افزود: کشور ما درگذشته به دارا بودن کتابخانههای بزرگ مشهور بود. اکنون این جایگاه را ازدستدادهایم و باید حتماً به آن بازگردیم. ما باید بزرگترین کتابخانههای دنیا و بیشترین تعداد کتابخوانها را داشته باشیم،
نامور مطلق در ادامه با اشاره به وضعیت نه چندان خوب کتاب و کتابخوانی در کشور، گفت: جایگاه فعلی کشور ما در مقیاس جهانی کتابخوانی بههیچعنوان مناسب نیست و بر این اساس راهاندازی یک خبرگزاری تخصصی در امور کتاب و کتابخوانی یک ضرورت بود که انجام شد، اما نکته مهم این است که باید این خبرگزاری را از همه جهات حمایت کرد و فعالیتهای آن را توسعه داد.
نامور مطلق همچنین با اشاره به عملکرد مؤثر خبرگزاری کتاب در چند سال اخیر، گفت: با حمایت از خبرگزاری کتاب، این رسانه میتواند نقش بیشتری را ایفا کند. امروزه جامعه ما نیاز مبرمی به گفتمان کتاب دارد و خبرگزاری کتاب میتواند سرمنشأ و آغازکننده گفتمان کتاب در کشور باشد.
مردم باید با کتاب زندگی کنند
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی کشور در بخش دیگری از گفتوگوی خود با خبرگزاری کتاب در بیستمین نمایشگاه مطبوعات، گفت: مردم ایران باید با کتاب زندگی کنند، با کتاب آموزش ببینند و حتی با کتاب بخوابند. ما درگذشته اولین و آخرین ملاقات مان در زندگی روزمره با کتاب بود. این فرهنگ متأسفانه به دلایل مختلفی که باید در جای خودش بررسی شود، کمرنگ شده است.
وی در ادامه افزود: زندگی نکردن مردم با کتاب، سرمنشأ مشکلات کتاب و کتابخوانی در این دهه اخیر است. در این راستا امروزه پرسشهای بسیاری از این قبیل مطرح میشود: چرا شمارگان کتاب در ایران اینقدر پایین است؟ چرا نویسنده و مترجم نمیتوان از طریق انتشار کتاب خود گذران زندگی کند؟ اینها پرسشهایی است که باید مسئولان فرهنگی جوابشان را پیداکرده و راهکارشان را بیابند.
نامور مطلق همچنین با اشاره به این نکته که با فعالیت خبرگزاری کتاب همهچیز درست نمیشود، گفت: برای بهتر شدن وضعیت کتاب و کتابخوانی در کشور، باید در کنار فعالیت خبرگزاری کتاب، نهادهای مؤثر دیگر ازجمله رسانه ملی، دانشگاهها و... نیز دین خود به کتاب را ادا کنند. کتاب و کتابخوانی یک شاخصه فرهنگی مهم است و برای کشور ما که صاحب تمدن است، زیبنده نیست که آمار کتابخوانی در آن پایین باشد.
نظر شما