دوشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۷
آرزوی مجابی در روز تولدش/ تنگ‌نظری‌ها و خصومت‌ها کنار برود

فردا، سه‌شنبه،‌ 22 مهر سالروز تولد جواد محابی، نویسنده، شاعر و پژوهشگر است. وی در سالگرد تولدش آرزو کرد به انتشار کتاب‌ها با نگاهی مثبت توجه شود و به دور از تنگ‌نظری‌ها و خصومت‌های رایج، به ادبیات احترام گذاشته شود. مجابی به ایبنا گفت: امیدوارم هر شاعر و نویسنده‌ای بتواند در چارچوب قوانین و مصالح کشور کتابش را منتشر کند.

مجابی به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: اكنون بخش قابل توجهی از کتاب‌هایم در بازار نیست و نیاز به چاپ مجدد دارند، اما چاپ مجدد این کتاب‌ها با مشکل روبه‌رو می‌شوند. صبوری ما دهه‌های متعدد ادامه یافته و شکیبایی بیش از حد ما را دق‌مرگ می‌کند.

نویسنده رمان «شب ملخ» افزود: گرچه در زندگی ادبی‌ام که از سال 1344 شروع شده همواره نوشتن و خلق را از انتشار جدا کرده‌ام، با این همه مثل هر هنرمند دیگری دوست دارم با انتشار آثارم رابطه دوستانه و مشفقانه‌ام را با مردم بیشتر کنم. امیدوارم روزی موانع چاپ آثار همه هنرمندان و نویسندگان کشورم برطرف شود.

وی در پاسخ به اين پرسش كه نخستين نوشته‌اش را چه زماني منتشر كرد گفت: برای نخستین بار  اوایل مهر سال 1335 داستان «بیژن و منیژه» شاهنامه را در روزنامه صدای قزوین به نثر نوشتم و چاپ کردم. این نخستین گام من برای ورود به ادبیات بود. وقتی که بیست سالم شد و دانشجوی حقوق بودم، تصمیم گرفتم در 25 سالگی اولین کتابم را چاپ کنم. سال 1343 این کتاب را آماده کردم اما برای اجازه نشر و مسایل مربوط به چاپ، تحقق وعده‌ای که به خودم داده بودم، یک سال به درازا انجامید.

مجابی ادامه داد: به بازار رفتم و دو نوع کاغذ زرد و بنفش خریدم. دو کتاب را در یک جلد منتشر کردم. نام یکی از کتاب‌ها «فصلی برای تو» و کتاب دیگر «فصلی برای او» بود. کتاب نخست درباره عشق و کتاب دوم درباره مرگ سروده شده بود.

شاعر مجموعه شعر «شعر بلند تأمل» اضافه کرد: تورج حمیدیان روی جلد را طراحی کرد و کتاب به شکلی زیبا منتشر شد. برای نخستین بار با چاپ کتاب وارد عرصه ادبیات شدم. این کتاب در فردوسی و چند مجله دیگر مطرح شد و حلقه رابطی بین من و شاعران و نویسندگان آن روزگار شد. به هر حال طی سالیان گذشته بخشی از کتاب‌‌هایم مجوز گرفتند و برخی دیگر اجازه چاپ نگرفتند. در هر حال امیدوارم روزی همه منويسنگان و شاعران کشورم کتاب‌هایشان را بی دغدغه چاپ کنند.

مجابی گفت: امیدوارم روزی خصومت‌ها و تنگ نظری‌های رایج کنار برود و به ادبیات احترام گذاشته شود و هر کس بتواند در چارچوب قوانین و مصالح کشور کتابش را چاپ کند.

جواد مجابی متولد 22 مهر 1318 قزوین شاعر، نویسنده، نقاش و روزنامه‌نگار است.

كتاب‌هاي «من و ايوب و غروب»، «كتيبه»، «ديوساران»،‌ «از دل به كاغذ»، «قصه روشن» و «كتيبه و ايوب» در حوزه داستان كوتاه، «شهر بندان»، «شب ملخ»، «موميايي»، «فردوس مشرقي»، «عبور از باغ قرمز»، «برج‌هاي خاموش»،‌ «لطفا درب را ببنديد»، «باغ گمشده» و «يكي و آن ديگري» در حوزه رمان و «شبح سدوم»، «روزگار عقل سرخ» از آثار اين نويسنده‌اند.

از ديگر آثار مجابي مي‌توان به نام‌هاي «چندنمايش‌نامه» در حوزه نمايش‌نامه، فيلمنامه «ديوانگان بر ساحل»، سفرنامه «اي قوم به حج رفته»، «شناخت‌نامه احمد شاملو»، «شناخت‌نامه ساعدي»، «سخن در حلقه زنجير»، «سايه دست» و «آينه بامداد» در حوزه مقاله و مجموعه شعرهاي «فصلي براي تو»، «زوبيني بر قلب پاييز»،‌ «پرواز در مه»، «بر بام بم»،‌ «سفرهاي ملاح رويا»، «پوپكانه»،‌ «شعرهاي من و پوپك»، «دري به شادخويي»، «سال‌هاي شاعرانه» و «شعر بلند تامل» اشاره كرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط