به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در جشن انتشار شماره 1600 مجله سروش، تعدادی از مدیران انتشارات سروش از ابتدای انقلاب تاکنون حضور داشتند. در ابتدای این مراسم، مهدی فضائلی، مدیر انتشارات سروش اظهار کرد: اگر امروز شاهد تداوم نشر سروش هستیم ثمره تلاشهای پیشینیان است که به عنوان امانت به دست ما رسیده است.
وی با اشاره به دو ویژگی مهم و موثر در شکلگیری انتشارات سروش گفت: حُسن سلیقه در انتخاب نام سروش برای این انتشارات بسیار قابل توجه است. سروش معانی مختلفی دارد که تک تک آنها زیبا و جذاب است؛ از فرمانبُرداری خدای متعال تا فرشتهای که حامل پیام غیبی و الهی است.
فضائلی ادامه داد: حجم فعالیتهای سروش در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نسبت به بَعد از انقلاب اسلامی قابل مقایسه نیست. در حوزه نشر فعالیتهای قابل توجهی بعد از انقلاب اسلامی در سروش انجام شده است که اکنون به صورت گستردهتر، پُررنگتر و کیفیتر در حال انجام شدن است.
مدیر انتشارات سروش عنوان کرد: دومین ویژگی مهم و تاثیرگذار در شکلگیری انتشارات سروش، امیدی است که در بدو شروع این انتشارات در بین کارکنان این مجموعه وجود داشته است؛ این امید امروز نیز همچنان وجود دارد و زمینهساز پیشرفتهای روزافزون است.
وی توضیح داد: انتشارات سروش به عنوان بخش مکمل و مکتوب رسانه ملی وظایفی بر عهده دارد که در طول این سالها این وظایف را در دو بخش عمده کتاب و نشریات به شیوهای موثر انجام داده است؛ سال گذشته یک هزار و ششصدمین عنوان کتاب انتشارات سروش با عنوان «اجتهاد و نوآوری در اندیشههای مقام معظم رهبری» منتشر شد.
فضائلی اظهار کرد: در آن زمان تلاش کردیم ناشرانی که تاکنون این تعداد کتاب منتشر کردهاند را بیابیم که متاسفانه آمار دقیقی از عناوین کتابها نیافتیم تا با صراحت بگوییم ما نفر اولی هستیم. اما به نظر میرسد تعداد ناشرانی که این تعداد کتاب منتشر کرده باشند، بسیار اندک است.
مدیر انتشارات سروش ادامه داد: وجود موسسههای مطبوعاتی و انتشاراتی که دارای قدمت طولانی باشند، برای جامعه به عنوان ستونهایی محسوب میشوند که ماندگار بودنشان و ایستادگیشان در برابر محدودیتها، نشاندهنده ارادهای است که از خود نشان دادهاند.
وی بیان کرد: انتشارات سروش سال گذشته توانست بیش از 250 عنوان کتاب منتشر کند که از آن میان، 50 عنوان چاپ نخست بودند. امیدواریم در سال جاری نیز بتوانیم این موفقیتها را ارتقا دهیم و عناوین بیشتری راهی بازار نشر کنیم.
فضائلی در پایان سخنانش، گفت: سروش در حوزه نشر الکترونیک نیز گامهای موثری برداشته است. در این راستا لوح فشرده 50 هزار صفحهای انتشارات سروش (آرشیو 10 ساله مجله سروش از سال 1358 تا سال 1368) را تهیه و تدوین کرده است. البته این فرایند برای سایر مجلات هفتگی سروش نیز اجرا خواهد شد. این انتشارات در حوزه کتاب نیز فعالیتهای خوبی انجام داده است که به زودی در نشستی که به این مناسبت برگزار خواهد شد، به تشریح این فعالیتها خواهیم پرداخت.
تماشایی که سروش شد
«محمد حسن زورق» مدیر سابق انتشارات سروش، از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی اظهار کرد: از اول فروردین سال 1359 وارد انتشارات سروش شدم. مجله سروش قبل از انقلاب با عنوان تماشا منتشر میشد. بعد از انقلاب عنوان سروش را برای آن انتخاب کردند.
وی توضیح داد: من که وارد مجموعه انتشارات سروش شدم، مجله سروش کاملا رویکرد انقلابی پیدا کرده بود و همکاران سابق نیز با همان رویکرد به فعالیت پرداختند و در راستای خدمت به نظام گام برداشتند. امروز نیز جناب آقای مهدی فضائلی یکی از برکات انتشارات سروش محسوب میشوند.
سروش در بسیاری از عرصهها نخستین بوده است
از دیگر سخنرانان این مراسم میتوان به علیاصغر شعردوست، مدیر سابق انتشارات سروش اشاره کرد. وی در این آیین با بیان اینکه سالهای طولانی از عمرم را در مجموعه انتشارات سروش سپری کردهام، گفت: در کشور ما که رسانهها و نشریات مکتوب معمولا جوان مرگ میشوند، رسیدن انتشارات سروش به پله یک هزار و ششصدمین، ارزش محسوب میشود؛ سروش در بسیاری از عرصهها همواره نخستین بوده است.
شعردوست توضیح داد: زمانی که در این مجموعه فعالیت میکردم، سازمان صدا و سیما تصمیم گرفت واحدهای خودش را مستقل کند. در نتیجه بودجههای ما را قطع کردند. مجموعه فعال آن زمان، توانست خودش روی پای خود بایستد.
مدیر سابق انتشارات سروش با بیان اینکه سروش از همان ابتدای راهاندازیاش، سردبیر داشت، بیان کرد: در آن زمان هیچگاه به ما نمیگفتند چه بنویس و چه ننویس. ما خودمان چارچوب ویژه برای نوشتن و شورای کتاب داشتیم.
وی با بیان اینکه سروش در آن زمان بهگونهای خودکفا شد که توانست روزانه یک کتاب منتشر کند، گفت: به دستاندرکاران مجموعه کنونی انتشارات سروش پیشنهاد میکنم با انتشار هر اثر، یک نسخه از آن را نیز به دستاندرکاران سابق این مجموعه ارسال کنند؛ به هر حال بشر وقتی مدت طولانی در یک مجموعه فعالیت میکند، نسبت به آن تعلقخاطر پیدا میکند.
در پایان مراسم ضمن تقدیر از مدیران سابق انتشارات سروش، از لوح فشرده 50 صفحهای انتشارات سروش (آرشیو 10 ساله مجله سروش از سال 1358 تا سال 1368) رونمایی شد.
سهشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۳
نظر شما