چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۳:۰۰
انتشار یک فصلنامه تخصصی برای مستندسازان

«سینما حقیقت» را پیش از این تنها به عنوان جشنواره فیلم های مستند می شناختیم. ازمهر ماه سال 1392مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، انتشار فصلنامه‌ای تخصصی برای سینمای مستند ایران و جهان را در برنامه خود قرار داد که اولین شماره آن بهار امسال منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)  فصلنامه «سینما حقیقت» به مدیر مسئولی سید محمد مهدی طباطبایی نژاد و سر دبیری علیرضا قاسم‌خان و امیر حسین ثنایی منتشر شد. ثنایی در یادداشتی در ابتدای این شماره می‌نویسد: «در دهه‌های گذشته در سینمای مستند تغییرات مهمی به وجود آمده و پیشرفت و رشد چشم‌گیری رخ داده است. این دگرگونی‌ها هم ساحت ساختار و فرم را دربرکی‌گیرد و هم حوزه مطالعات سینمای مستند را؛ تغییراتی که فرصت‌های جدیدی را برای مباحثات و مطالعات بیشتر در این عرصه فراهم کرده‌است.» 

وی ادامه می دهد: «تحریریه سینما حقیقت با گردآوری و انتشار گفتار و نوشتار محققان، منتقدان، نویسندگان و همچنین مستندسازان، و با بهره‌گیری از طیف گسترده‌ای از رویکردهای گوناگون در مطالعات سینمای مستند تلاش می‌کند موضوعات اصلی خود را از میان موارد بنیادین در عرصه ساخت، نقد و تحقیق مستند برگزیند و می کوشد با نگرش از نظرگاه‌های گوناگون پرونده‌هایی را درباه آنها تدارک ببیند.» 

بخشی از مهم‌ترین مطالبی این شماره، از این قرار هستند:
- «پرونده اختصاصی» با موضوع «مخاطب فیلم مستند» که مقالاتی را از روبرت صافاریان، پیروز کلانتری، عسل باقری، عطیه عطارزاده، محمدحسین جعفری و پوریا جهانشاد و دیگرانی، در بر می‌گیرد.

- در فصل «گفتگو»، مصاحبه‌ای مفصل با مجتبی میرتهماسب درباره آخرین فیلمش به نام «شش قرن و شش سال» را می‌خوانیم. موضوع این فیلم مستند درباره گروه موسیقی عبدالقادر مراغی است که به سرپرستی محمدرضا درویشی فعالیت می کند و سال گذشته آلبوم «شوق‌نامه» پس از شش سال پژوهش و تمرین منتشر کرد. 

- همچنین گفتگوهایی با مصطفی رزاق کریمی، آرش لاهوتی و محمدحسین مهدویان درباره فیلم‌های مستند «خاطراتی برای تمام فصول»، «راننده و روباه» و «آخرین روزهای زمستان» در این شماره منتشر شده اند.

- در فصل «کتاب مستند» گفت‌وگویی با محمد سعید محصصی به بهانه انتشار کتابش با عنوان «سینمای مستند صنعتی ایران، یک بررسی تاریخی/تحلیل» می‌خوانیم.

- در فصل «حرفه: مستندساز» اختصاصا به آثار و زندگی حرفه‌ای ارول موریس مستندساز معاصر آمریکایی پرداخته شده است.

همچنین در این شماره یادداشت‌هایی از محمد تهامی‌نژاد، رامتین شهبازی، روزبه کمالی و سحر عصرآزاد منتشر شده است. 

این شماره از فصلنامه سینما حقیقت در 176 صفحه تمام گلاسه به بهای 15 هزار تومان در کتابفروشی‌ها و روزنامه فروشی‌ها عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها