به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) فصلنامه «سینما حقیقت» به مدیر مسئولی سید محمد مهدی طباطبایی نژاد و سر دبیری علیرضا قاسمخان و امیر حسین ثنایی منتشر شد. ثنایی در یادداشتی در ابتدای این شماره مینویسد: «در دهههای گذشته در سینمای مستند تغییرات مهمی به وجود آمده و پیشرفت و رشد چشمگیری رخ داده است. این دگرگونیها هم ساحت ساختار و فرم را دربرکیگیرد و هم حوزه مطالعات سینمای مستند را؛ تغییراتی که فرصتهای جدیدی را برای مباحثات و مطالعات بیشتر در این عرصه فراهم کردهاست.»
وی ادامه می دهد: «تحریریه سینما حقیقت با گردآوری و انتشار گفتار و نوشتار محققان، منتقدان، نویسندگان و همچنین مستندسازان، و با بهرهگیری از طیف گستردهای از رویکردهای گوناگون در مطالعات سینمای مستند تلاش میکند موضوعات اصلی خود را از میان موارد بنیادین در عرصه ساخت، نقد و تحقیق مستند برگزیند و می کوشد با نگرش از نظرگاههای گوناگون پروندههایی را درباه آنها تدارک ببیند.»
بخشی از مهمترین مطالبی این شماره، از این قرار هستند:
- «پرونده اختصاصی» با موضوع «مخاطب فیلم مستند» که مقالاتی را از روبرت صافاریان، پیروز کلانتری، عسل باقری، عطیه عطارزاده، محمدحسین جعفری و پوریا جهانشاد و دیگرانی، در بر میگیرد.
- در فصل «گفتگو»، مصاحبهای مفصل با مجتبی میرتهماسب درباره آخرین فیلمش به نام «شش قرن و شش سال» را میخوانیم. موضوع این فیلم مستند درباره گروه موسیقی عبدالقادر مراغی است که به سرپرستی محمدرضا درویشی فعالیت می کند و سال گذشته آلبوم «شوقنامه» پس از شش سال پژوهش و تمرین منتشر کرد.
- همچنین گفتگوهایی با مصطفی رزاق کریمی، آرش لاهوتی و محمدحسین مهدویان درباره فیلمهای مستند «خاطراتی برای تمام فصول»، «راننده و روباه» و «آخرین روزهای زمستان» در این شماره منتشر شده اند.
- در فصل «کتاب مستند» گفتوگویی با محمد سعید محصصی به بهانه انتشار کتابش با عنوان «سینمای مستند صنعتی ایران، یک بررسی تاریخی/تحلیل» میخوانیم.
- در فصل «حرفه: مستندساز» اختصاصا به آثار و زندگی حرفهای ارول موریس مستندساز معاصر آمریکایی پرداخته شده است.
همچنین در این شماره یادداشتهایی از محمد تهامینژاد، رامتین شهبازی، روزبه کمالی و سحر عصرآزاد منتشر شده است.
این شماره از فصلنامه سینما حقیقت در 176 صفحه تمام گلاسه به بهای 15 هزار تومان در کتابفروشیها و روزنامه فروشیها عرضه شده است.
نظر شما