سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۴
گزارش ايبنا از رونمايي چند اثر جديد بنياد پژوهش‌هاي آستان قدس

مراسم رونمايي از آثار جديد بنياد پژوهش‌هاي اسلامي آستان قدس رضوي امروز 16 اردیبهشت در نمایشگاه کتاب برپاشد. از جمله این آثار می‌توان به «مجالس‌المؤمنين» قاضي نورالله شوشتري، «تفسير آيه‌هاي متشابه و مورد اختلاف» اثر ابن‌شهرآشوب و «دانشنامه مزارات ايران» اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ـ مراسم رونمايي از آثار جديد بنياد پژوهش‌هاي اسلامي آستان قدس رضوي امروز 16 اردیبهشت با حضور حجت‌الاسلام علي‌اكبر الهي خراساني، رئيس و غلامرضا جلالي معاون پژوهشی این مرکز در غرفه انتشارات آستان قدس رضوي برگزار شد.

الهي خراساني در ابتداي اين نشست با اشاره به انتشار 200 عنوان كتاب توسط این مرکز گفت: بنياد پژوهش‌هاي اسلامي آستان قدس رضوي به منظور گسترش فرهنگ ناب اسلامي و ترويج نشر معارف اهل بيت(ع) در سال 1363 تاسيس شد و با جذب 110 تن از محققان حوزه و دانشگاه در گروه‌هاي قرآن، حديث، فقه و اصول، كلام و حكمت اسلامي، تاريخ اسلام، نقد و تصحيح متون اسلامي، نجوم و جغرافيا، اديان و مذاهب اسلامي، دايرة‌المعارف آستان قدس رضوي، ترجمه عربي، ترجمه زبان‌هاي اروپايي، كودك و نوجوان، كتابشناسي، مطالعات فرهنگي، اقتصاد اسلامي و معماري اسلامي فعاليت كرد.

وي ادامه داد: اين بنياد هزار و 100 جلد كتاب با شمارگان 18 هزار نسخه منتشر كرده است كه از اين تعداد 84 عنوان كتاب حايز رتبه‌هاي برتر در جشنواره‌های مختلف شده‌اند.

وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به چاپ دوره 6 جلدي كتاب «مجالس‌المؤمنين» اثر قاضي نورالله شوشتري كه در اين مراسم رونمايي شد، گفت: اين كتاب با تلاش گروه تصحيح متون اسلامي تهيه شده و در آن معارف اسلام، معارف تشيع، بزرگان شيعه و متكلمان و ديگر عالمان شيعه مطرح شده‌اند.

به گفته اين مقام مسئول به زودي 2 جلد كتاب رسائل فارسي و دو جلد كتاب رسائل عربي قاضي نورالله شوشتري از سوي اين بنياد منتشر خواهد شد.

جلالي در بخش ديگري از نشست رونمايي، با اشاره به كتاب جديد اين بنياد با عنوان «تفسير آيه‌هاي متشابه و مورد اختلاف» اثر ابن‌شهرآشوب گفت كه اين كتاب به قلم اين عالم نامدار نوشته شده و نزديك به 800 سال است كه ترجمه نشده بود. با توجه به جايگاه علمي ابن‌شهرآشوب و تعامل او با انديشمندان ديگر جهان اسلام اين كتاب همواره مورد توجه پژوهشگران بوده و ترجمه آن فرصتی براي كندوكاو و تفسير قرآن كريم براي محققان فراهم كرده است.

وي افزود: ابن‌شهرآشوب 10 سال در مشهد تدريس كرده و درس خوانده است که پس از حمله ازبكها به خراسان او به هند مهاجرت مي‌كند و اين كتاب محصول آشنايي او با علماي ايراني در خراسان است. نويسنده در كتاب اطلاعات دقيقي درباره علماي شيعه تا آن زمان ارائه كرده است.

به گفته جلالي 5 نفر از محققان بنياد پژوهش‌هاي اسلامي آستان قدس رضوي نزديك به 10 سال براي تصحيح اين اثر وقت گذاشته‌اند و به‌زودي دو جلد ديگر اين مجموعه منتشر خواهد شد.

معاون پژوهشي بنياد پژوهش‌هاي اسلامي آستان قدس رضوي درباره كتاب «دانشنامه مزارات ايران» نيز اظهار كرد: اين اثر جديد نيز توسط بنياد پژوهش‌هاي اسلامي آستان قدس رضوي تهيه شده و محصول 10 سال تحقيق پژوهشگران اين بنياد است كه جلد نخست آن امروز رونمايي مي‌شود.

وي تاكيد كرد: اين مجموعه، 80 جلدي خواهد بود و 15 هزار مزار حكما، علما، مراجع و شخصيت‌هاي ديني و ملي در تمامي استان‌هاي كشور از زمان ورود اسلام تا دوره معاصر در آن معرفي خواهد شد.

جلالي با بيان اين‌كه اين كتاب يكي از آثار هويت‌ساز براي فرهنگ ديني ايران تلقي مي‌شود، افزود: تاكنون كاري به اين گستردگي در اين باره انجام نشده و 20 محقق طي 10 سال جمع‌آوري اطلاعات در اين زمينه را برعهده داشته‌اند و قطعاً اين كتاب الگوي خوبي براي كارهاي مشابه در كشورهاي اسلامي خواهد بود.

معاون پژوهشي بنياد پژوهش‌هاي اسلامي آستان قدس رضوي در پايان از چاپ كتاب «اطلس پراكندگي مزارات» خبر داد و گفت: اين اطلس در كل كشور تهيه شده و به صورت مجزا به چاپ خواهد رسيد. همچنين توضيحات علمي، هنري، بحث‌هاي باستان‌شناسي، انسان‌شناسي ديني و جغرافيايي در اثر مطرح خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها