به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «گذری بر فعالان اقتصادی و تئوری ارزش» نوشته مهندس لطیف رضوی، در سه بخش اصلی و هفت گفتار به همت انتشارات بعثت به بازار نشر عرضه شده است.
بخش نخست با عنوان «اصناف و بنگاههای اقتصادی» شامل پنج گفتار است. از جمله مباحث این بخش میتوان به سابقه اصناف در ایران، رفتار مصرف کننده توسعه اصناف و اشتغالزایی، لزوم دخالت دولت و دولتی کردن بازرگانی خارجی و تاریخچه بازار و تجارت اشاره کرد.
مولف در نخستین بخش کتاب، درباره سایه اصناف در ایران آورده است: «در گذشته وجود نظام صنفی نشانه و علامتی از اقتصاد شهری بود که تدریج جانشین نظام اربابی شده بود. صنف در برخی موارد پیشگام اتحادیه کارگری بود. منشا انجمنهای صنفی در ایران به قرن سوم و چهارم مربوط است. بر اساس گفتههای مورخین، کارگاههای پیشهوری در انجمنهای صنفی تشکیل میشوند.»
دومین بخش کتاب با عنوان «سود» با یک گفتار با مقولههایی مانند بنگاه اقتصادی و مقوله سود و وجود مشکلات در پذیرش سود سرمایه پرداخته است.
نویسنده در تنها گفتار بخش دوم، درباره مبحث سود نوشته است که ژوزف هریس، در مقاله خود درباره پول و مسکو کات میگوید:«بهطور کلی ارزش اشیاء نه بر حسب مصرف آنها در رفع نیازمندیهای زندگی انسان بلکه بیشتر نسبت به زمین، کار و مهارتها برای تولید آنها ضرورت دارد، تعیین میشود.»
«ارزش» عنوان بخش سوم کتاب است. این بخش شامل دو گفتار در موضوعات مقوله ارزش و قیمت در اقتصاد، قانون ارزش، تعریف قانون ارزش و مکتب کانونیستها درباره ارزش و نظریه ارزش و انقلاب صنعتی است.
مفهوم ارزش در اقتصاد معمولا برای نشان دادن ارزش در مبادله به کار میرود. این ارزش مبادله کالا است برای اخذ یک واحد از کالای معین باید مقداری کالای دیگر با پول مبادله گردد.
نخستین چاپ کتاب «گذری بر فعالان اقتصادی و تئوری ارزش» با شمارگان یکهزار نسخه در 110 صفحه به همت انتشارات بعثت به بازار نشر عرضه شده است.
سهشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۰
نظر شما