دوازدهمین دوره نمایشگاه کتاب شیراز در حالی گشوده شد که اهالی این شهر از بارش بیسابقه برف شگفت زده شده بودند. به گفته شرکتکنندگان در این نمایشگاه، نمایشگاه کتاب شیراز از جنبههای مختلف منحصر به فرد است اما زمان و فصل اجرای آن مانع حضور همه علاقهمندان کتاب شده است.-
شرکتکنندگان و ناشرانی که در این دوره از نمایشگاه کتاب شیراز حضور داشتند، نقاط ضعف و قدرت دوزادهمین دوره نمایشگاه کتاب شیراز را عنوان کرده و پیشنهادهایی برای اجرای هر چه بهتر آن در سالهای آینده ارایه کردند.
نمایشگاه کتاب شیراز از جنبه فنی بینقص است
سیدمجتبی جعفری زوج، مدیرمسوول انتشارات رُخشید دوازدهمین دوره نمایشگاه استانی کتاب شیراز را از جنبه فنی بینقص توصیف کرد و گفت: مشکل این نمایشگاه زمان برپایی آن است، از یک سو زمستان رخت سپید خود را بر شهرک گلستان پوشانده و از سوی دیگر زمان امتحانات پایان ترم محصلان و دانشجویان است.
وی با اشاره به عرضه 140 عنوان کتاب در این نمایشگاه، اظهار کرد: تاکنون استقبال چندان مطلوبی از این نمایشگاه نشده است و امروز به دلیل آبوهوای نامطلوب و بسته شدن راهها و جاده شیراز به شهرک گلستان از گشایش غرفه انتشارات رخشید صرف نظر کردهایم. البته به نظر میرسد مسوولان این نمایشگاه امروز را تعطیل اعلام کرده باشند.
جعفری زوج با ابراز امیدواری به حضور زیاد شیرازیهای علاقهمند به کتاب در پایان هفته، اظهار کرد: چیدمان غرفهها، برنامههای جانبی متنوع، دعوت از نویسندگان به نام و نظم و ترتیب این نمایشگاه از ویژگیهای منحصر به فرد دوازدهمین دوره نمایشگاه کتاب شیراز به شمار میآیند.
وی درباره شاخصترین کتابهای انتشار رخشید در این نمایشگاه گفت: کتابهای جستاری در پیشینه هخامنشی، برسیدن و نرسیدن، سیمین حکایتها، از زبان کوروش و کتابهای فنی و مهندسی از آثار شاخص این نشر در نمایشگاه کتاب شیرازند.
مدیر مسوول انتشارات رخشید با بیان اینکه مهمترین فاکتورهای اجرای یک نمایشگاههای کتاب برای افزایش مطالعه، هزینهها و زمان افراد است، عنوان کرد: بهتر بود زمان برگزاری دوازدهمین نمایشگاه کتاب شیراز مانند سالهای گذشته در نیمه دوم فصل پاییز برگزار میشد زیرا در فصل زمستان مردم ترجیح میدهند به جای حضور در شهرک برفگیر گلستان در خانههای خود به سر ببرند.
نمایشگاه کتاب شیراز بدترین زمان برپا شد
جعفر مصطفوی، مدیرمسوول انتشارات ادیب مصطفوی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب شیراز بدترین زمان ممکن برپا شد، گفت: این نمایشگاه در شهرک گلستان که دور از مرکز شهر شیراز و همزمان با بارش برف زمستانی برپا شده و فرصت بازدید را از کتابدوستان مسن گرفته است.
وی با اشاره به حضور 700 ناشر از سراسر ایران در نمایشگاه استانی کتاب شیراز، ادامه داد: با توجه به مشکلات برودتی و رفت و آمد به این نمایشگاه، مجریان نمایشگاه استانی کتاب، تسهیلاتی برای رفت و آمد به بازدیدکنندگان آن و علاقهمندان کتاب ارایه کردهاند.
مدیرمسوول نشر ادیب مصطفوی با بیان اینکه در این نمایشگاه با 70 عنوان کتاب حاضر شدیم که 12 عنوان آنها برای نخستینبار روانه بازار نشر شدهاند، گفت: به مناسبت یکصدمین سالگرد تاسیس چاپخانه مصطفوی، در این نمایشگاه از کتاب «کلیات سعدی» به خط میرزا محمود مصطفوی، موسس این چاپخانه رونمایی کردیم.
وی درباره کتابهای شاخص نشر ادیب مصطفوی بیان کرد: کتابهای علی را از نو باید شناخت، تاریخ سیاسی و اجتماعی ممسنی، خشت و کمارج، ادبیات چینی، آغاز فلسفه یونان، مصدق مردی برای تمام سالها، بازتاب طبیعت فارس از نگارههای قشقایی، تاریخ چاپ و نشر در استان فارس، آمریکا و جهان فردا و تقوا در قرآن و نهجالبلاغه از کتابهای شاخص این نشر در نمایشگاه شیرازند.
تا الان نون کُمی بچهها هم درنیامد!
رامک زارع، مدیرمسوول انتشارات قشقایی با اشاره به ضرب المثل شیرازیها که «تا الان نون کُمی بچهها هم درنیامده است» گفت: نمایشگاه کتاب شیراز از ابعاد اجرایی، یکی از منحصر به فردترین نمایشگاههای کشور به شمار میآید اما مشکلات رفت و آمد و وضعیت جوی سبب شده تا الان از جنبه فروش درآمد زیادی نداشته باشیم به طوری که پول خوراک فعالان انتشارات قشقایی در این نمایشگاه به دست نیامده است.
وی ادامه داد: هر سال این نمایشگاه در روزهای پایانی آبانماه برگزار میشد که برای ناشران و شهروندان شیرازی فرصتی عالی بود. البته زمان اجرای آن برای کتابفروشان مناسب نبود. بازدیدکنندگان نمایشگاههای استانی کتاب اغلب دانشجویان و دانشآموزانند که با تخفیف 40 درصد نمایشگاه میتوانستند کتابهای مورد نظر خود را تهیه کنند. اکنون از حضور فعال دانشآموزان و دانشجویان بیبهرهایم.
زارع با بیان اینکه پیش از این در شیراز چنین برف نباریده بود و امسال شیرازیهای زمستان بیسابقهای را تجربه کردند و تاکنون نتوانستیم از ناشران شهرهای دیگر میزبانی خوبی به عمل آوریم، یادآور شد: شاید اداره فرهنگ و ارشاد این استان هم با توجه به موقعیت جوی پیشین این شهر، تصمیم به تغییر زمان اجرای دوازدهمین نمایشگاه کتاب شیراز را گرفتند.
وی درباره شاخصترین کتابهای این نشر در نمایشگاه کتاب شیراز اظهار کرد: امسال با 183 عنوان کتاب حاضر شدیم که 58 عنوان آن برای نخستین بار به مخاطبان ارایه شدهاند.
در روزهای پایانی منتظر شیرازیها هستیم
صغری عمادی، مدیر داخلی نشر تخت جمشید درباره دوازدهمین نمایشگاه کتاب شیراز عنوان کرد: امسال با 325 عنوان کتاب به این نمایشگاه آمدهایم که 83 عنوان آنها چاپ نخستاند. تاکنون استقبال خوبی از این نمایشگاه نشده است با توجه به همزمانی اجرای این نمایشگاه با روزهای تعطیل پنجشنبه و جمعه، در روزهای پایانی این نمایشگاه منتظر شیرازیها هستیم.
وی با بیان اینکه در هفته جاری، شهر شیراز به طور غافلگیرکنندهای سرد و برفی شده است، گفت: اجرای نمایشگاههای بزرگ این شهر همواره در محل دایمی نمایشگاههای شیراز واقع در شهرک گلستان است و اهالی این شهر نسبت به محل اجرای این نمایشگاه مشکل ندارند اما از نظر زمان برپایی آن، امسال تاریخهای متعددی برای برگزاری دوازدهمین نمایشگاه کتاب شیراز مطرح شد که سرانجام این هفته تعیین شد.
دوازدهمین دوره نمایشگاه استانی کتاب شیراز در استان فارس از شنبه (14 دیماه) به مدت شش روز در محل دایمی نمایشگاههای بینالمللی شیراز در شهرک گلستان برپاست.
نظرات