شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۲
آمادگی مجلس  برای پرکردن خلاهای قانوني صنعت چاپ

محمدمهدی مفتح، سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به مشکلات صنعت چاپ گفت:‌ نمایندگان آماده‌اند در جاهایی که خلا قانونی وجود دارد به کمک اهالی صنعت چاپ بیایند تا مشکلات این قشر فرهنگی ـ صنعتی حل شود./

محمدمهدی مفتح در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: از نظر اقتصادی و قوانین کشور، بانک‌ها یک موسسه تجاری هستند که باید وام خود را با بالاترین سود ارایه کنند زیرا بانک وکیل سپرده‌گذار است و باید پول سپرده‌گذار را در صنعت به کار گیرد و سود حاصل را به وی بازگرداند اما در برخی رشته‌ها دولت این امکان را دارد که اقداماتی را برای رشد ـ مانند اشتغال در مناطق محروم ـ  در یک حوزه انجام دهد. در چنین شرایطی دولت می‌تواند مقداری از سود تسهیلات را خود پرداخت کند، به چنین تسهیلاتی وام یارانه‌ای می‌گویند. 

وی ادامه داد: چنین تسهیلاتی در مناطق محروم انجام می‌شود تا افراد علاقه‌مند شوند  در این مناطق سرمایه‌گذاری کنند تا پرداختن به آن ناحیه باعث رشد آن منطقه شود، در صنعت نیز تسهیلات به همین صورت است و ما بارها چنین تسهیلاتی را در حوزه کشاورزی داده‌ایم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به راهکارهایش گفت: دولت باید به کسانی که می‌خواهند چاپخانه تاسیس یا نوسازی کنند کمک کند تا آن‌ها با علاقه به صنعت چاپ بپردازند، برنامه‌ریزی برای این کارها مشکل نیست و امیدوارم که در آینده شاهد آن باشیم زیرا انجام چنین کارهایی باعث حرکت و پویایی صنعت چاپ می‌شود.

وی ادامه داد: دولت برای تسهیلاتی که می‌دهد باید یارانه در نظر بگیرد یعنی سودی که بابت وام از چاپخانه‌داران می‌گیرد باید کم‌تر از حد معمول باشد. اگر دولت چنین اقدامی را انجام دهد قدم مهمی را برای رشد و توسعه صنعت چاپ برداشته‌است.

مفتح درباره مشکلات آموزشی نیز راهکاری را مطرح و اظهار کرد: در بحث آموزش نیز فروشندگان دستگاه‌های چاپ را باید اجبار کنیم که وقتی دستگاهی را به ما می‌فروشند برای آن کلاس آموزشی بگذارند تا اپراتورها روزآمدشوند. مشکلات صنعت چاپ با دو اقدام حل خواهد شد، اگر صنعت چاپ زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد و وام یارانه‌ای به این صنعت تزریق شود، مشکلات حل خواهد شد. 

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به بیستمین نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی تهران گفت: این‌گونه نمایشگاه‌ها به ارتقاي صنعت کمک خواهد کرد و وقتی عموم مردم و مسوولان می‌آیند و صنعت را می‌بینند، برای حل مشکلات آن دست به‌کار می‌شوند، در صنعت چاپ امکان رشد و ارتقا وجود دارد زیرا ظرفیت ما در این حوزه زیاد است. 

وی ادامه داد: در مجلس  یک دید کلی به صنایع وجود دارد زیرا دخالت بیش از حد قانونگذار جلو رشد صنعت را می‌گیرد، به‌خصوص صنعت چاپ که پیکره اصلی آن‌را بخش خصوصی تشکیل می‌دهد. نمایندگان آماده‌اند  در جاهایی که خلا قانونی وجود دارد به کمک اهالی صنعت چاپ بیایند تا مشکلات این قشر فرهنگی ـ  صنعتی حل شود.

مفتح با اشاره به انتظارات مسوولان از صنعت چاپ اظهار کرد: از صنعت چاپ انتظار داریم با بالندگی خود به توسعه صادرات بپردازند و با ارز‌ آوری به اشتغال کشور کمک کنند، اگر برای این کار کمبود قانون وجود دارد ما آماده کمک به صنعت چاپ هستیم، از 800 میلیارد دلار پولی که در صنعت در گردش است باید بخشی از آن متعلق به صنعت چاپ ایران شود تا سهم خود را از بازار داشته باشیم زیرا این موضوع برای ما ارزآوری دارد، ایران باید از کشورهایی مانند ترکیه جلوتر باشد. البته دولت نباید در صنعت دخالت داشته باشد و بايد با کمترین دخالت فضا را برای رشد صنعت چاپ آماده کند.

این نماینده مجلس در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: از مسوولان نمایشگاه که با برپایی این نمایشگاه توانمندی‌‌های صنعت چاپ را به‌معرض نمایش گذاشته‌اند، تشکر می کنم. امیدوارم که با همت صنعتگران و دولتمردان شاهد ارتقاي صنعت چاپ کشور باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط