دوشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۸
چگونه مراقب «شيطان ذهن» باشیم؟

کتاب «شیطان ذهن» نوشته دکتر لی بئر به تشریح اپیدمی افکار وسواس گونه می‌پردازد. اختلال عصبی وسواس فکری و عملی (اسی دی) مانند شست‌وشوی دايم دست‌ها یا کنترل قفل درها نمونه‌ای از افکار اپیدمی رفتاری هستند که این کتاب به تشریح آن‌ها می پردازد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، دکتر «لی بئر» در مقام یک دکتر روانشناس در طول بیست سال فعالیت، در زمینه رفتار درمانی تجارب زیادی را کسب کرده‌است. درمان اختلال وسواس فکری و عملی (اسی دی) که  نوعی اختلال عصبی  با مشخصه  وسواس‌های شدید فکری و عملی است، محور اصلی کتاب «شیطان ذهن» محسوب می‌شود.

داستان آدم و حوا و وسوسه خوردن از میوه ممنوعه نمونه ای از وسوسه «شیطان ذهن » است که نویسنده در این کتاب به آن اشاره می‌کند. تاکید خداوند بر استفاده نکردن از میوه یکی از درختان بهشتی یکی از اصول روانشناسی را مجسم می کند و آن صفت حریص بودن انسان نسبت به موضوعی است که از آن دور نگه داشته می شود. منع کردن انسان را حریص و وسوسه می‌کند و خویشتنداری و پرهیز که در دین اسلام بسیار به آن اشاره شده‌است، نوعی تزکیه و یکی از راه های تربیت نفس سرکش انسان است که در علم روانشناسی و رفتار درمانی هم کاربرد دارد.

نکته قابل تامل دیگر در این کتاب از آن یاد شده، نوعی از افسردگی است که ویژه زنان است و پس از زایمان خود را نشان می دهد در این بخش می‌خوانیم : «افکار مربوط به صدمه زدن به نوزاد آن قدر در افسردگی پس از زایمان شایعند که از نظر برخی نشان دهنده این اختلالند. افسردگی پس از زایمان کابوسی زنده است که از حملات اضطراب آلود کنترل پذیر، احساس گناه و افکار وسواسی تشکیل شده و مادران در این دوران نه تنها به صدمه زدن به خود بلکه به آسیب رساندن به نوزادشان هم فکر می کنند.»

کتاب «شیطان ذهن» با عنوان فرعی «کندوکاوی در اپیدمی افکار بد و وسواس گونه» اثر دکتر لی بئر و ترجمه مریم تقدیسی از سوی انتشارات ققنوس با شمارگان یکهزار و پانصد نسخه در 207 صفحه، به قیمت 9 هزار تومان وارد بازار کتاب شده‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط