به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، بحث درباره رابطه اخلاق و فناوری اطلاعات در ايران سابقه چندانی ندارد ولی اهميت اين موضوع و مباحثی از اين قبيل در دنيای پيچيده امروز بسياری از كارشناسان و دستاندركاران مرتبط را به انديشه و اقدام در اين زمينه تشويق كرده است.
این کتاب متن سه گفتار علمی سید محمدمهدی ميرباقری در جمع كارشناسان ارشد فناوری اطلاعات است که در گفتار نخست، از پيوند اخلاق توسعه و فناوری اطلاعات سخن گفته است. در اين بخش، عمق اخلاق در ساحت توسعه جستوجو و بيان میشود كه مكتبهای مادی با تعريفی كه از اين مفهوم القا میكنند، شبكه جهانی اطلاعات را نيز در همان مسير به گردش درمیآورند.
در گفتار دوم، ابعاد بيشتری از منزلت اخلاق در فناوری اطلاعات شكافته میشود تا بتوان آثار تكامل الهی در ساحت فناوری اطلاعات را بازگو كرد. در اين بحث اشاره میشود كه تمايلات مادی بشر، پايگاه اصلی شكلگيری اخلاق توسعه به حساب میآید كه به پيدايش حق بر توسعه و دستور توسعه انجاميده است، به این مفهوم که بشر ابتدا به رفاه همهجانبه در زندگي خود گرايش يافته و سپس برای تامين اين رفاه، به يك نظام حقوقی روی آورده و سرانجام، سازمانهای بينالمللی را به استيفای اين حقوق مكلّف ساخته است.
همچنین در گفتار سوم، در فرآيندی عميقتر نسبت بين اخلاق و فناوری اطلاعات در جامعهپردازی و مديريت آن بررسی میشود تا در اين راستا بتوان بهصورت هر چه دقيقتر، توسعه جوامع را مطالعه كرد.
کتاب «نگاهی بنیادین به نسبت اخلاق و فناوری اطلاعات» در 126 صفحه، با شمارگان هزار نسخه و قیمت 30 هزار ریال در قطع رقعی نخستین چاپ خود را در سال 1392 تجربه میکند.
جمعه ۲۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۰
نظر شما