به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مراسم معارفه رسمی علی جنتی به عنوان وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز(31 مرداد ماه) با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری، احمد مسجدجامعی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامحسین امیرخانی، خوشنویس برجسته کشور و نادر قدیانی، رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان کشور و همچنین نمایندگان حوزههای مختلف هنری بدون تودیع سید محمد حسینی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار صمیمانه با اهالی فرهنگ و هنر در تالار وحدت تهران برگزار شد.
قدیانی در این مراسم درباره مهمترین مشکلات صنعت نشر کشور گفت: توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی، پایین بودن شمارگان کتاب با وجود عناوین قابل قبول و مساله حفظ نیروی انسانی متخصص خلاق و متعهد مانند نویسندگان، ناشران، تصویرگران و ویراستاران کتاب که به دلیل اقتصاد ضعیف صنعت نشر در حال خروج از این میدان هستند، اکنون مهمترین مشکلات صنعت نشر کشور هستند.
معافیت مالیاتی کتابفروشان مسالهای که باید به ثمر بنشیند
رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در این مراسم اظهار کرد: امیدواریم با حضور وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی معافیت مالیاتی کتابفروشان که خوشبختانه با پیگیریهای مستمر اتحادیه و با همکاری و همدلی مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اکنون در آخرین مرحله کاری خود قرار دارد، پس از سالها انتظار به ثمر بنشیند.
وی با بیان این که اکنون 500 کتابفروشی در سطح تهران داریم، اظهار کرد: امیدواریم پس از سالها انتظار طرح معافیت مالیاتی کتابفروشان نهایی و ابلاغ شود چرا که این طرح باعث شکوفایی، رشد و تاسیس پی در پی کتابفروشیهای بزرگ و زنجیرهای متناسب با شان نظام جمهوری اسلامی ایران است.
اختصاص سهمیه ارزی ویژه به ناشران
مدیر مسوول انتشارات قدیانی با اشاره به فشارهای موجود و تحریمهای ناجوانمردانه علیه کشورمان اظهار کرد: به هیچ عنوان توقع نداریم که وضعیت کاغذ در کوتاه مدت به وضعیت پیش بازگردد اما توقع این است که ثبات نسبی در بازار کاغذ ایجاد شود.
وی با پیشنهاد تخصیص سهمیه ارزی ویژه برای ناشران گفت: امیدواریم با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین پشتیبانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سهمیه ارزی ویژهای برای ناشران تخصیص داده شود و مشکل ورود انواع کاغذ شامل تحریر و گلاسه نیز حل شود.
وی افزود: بهتر است برای ورود انواع کاغذ از قوانین دست و پاگیر خودداری شود تا تاجران بتوانند به راحتی انواع کاغذ را وارد کشور کنند.
تدارک ویترینی جذاب و گسترده برای کتاب
قدیانی با بیان اینکه ایجاد و گسترش عرضه محصولات فرهنگی به ویژه کتاب نیازمند جدیگرفتن لایحه کاربری فرهنگی است، اظهار کرد: این لایحه میتواند دستاندرکاران ساخت و ساز را برای حضور در این عرصه تشویق کند.
وی افزود: مصوبه هیات وزیران در این باره نیز که سالها در انتظار اقدام آن است به سراسری شدن لایحه کاربری فرهنگی کمک میکند.
مکان نمایشگاه کتاب شایسته اهالی فرهنگ و مردم نیست
رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با اشاره به عمر 26 ساله نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: این نمایشگاه اکنون به یک حرکت ملی و خودجوش تبدیل شده و استقبال از آن بی نظیر است اما برای مکان فعلی آن باید فکری اساسی کرد.
قدیانی با بیان این که اگر چه مکان فعلی از نظر دسترسی و موقعیت جغرافیایی محل مناسبی به حساب میآید اما با وجود ساخت و سازهای موقت و عدم ایمنی مشکل اصلی مصلی است.
وی با پیشنهاد حضور نمایندگانی از تشکلهای صنعت نشر در شورای سیاستگذاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عنوان کرد: حضور تشکلهایی از صنعت نشر به ویژه اتحادیه ناشران تهران به کیفیت برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران کمک خواهد کرد.
رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با اشاره به حضور نمایندگانی از جامعه ناشران در هیات خرید کتاب در دورههای گذشته گفت: در هیاتهای خرید کتاب همیشه نمایندگانی از ناشران شرکت داشتند که در سالهای اخیر این مشارکت مورد کم مهری واقع شده و تقاضا داریم که در هیات خرید نیز نمایندهای از ناشران حضور داشته باشند و فعالیت این هیات نیز پررنگتر از گذشته شود.
وی افزود: در صورت امکان از طریق سایت وزارتخانه فعالیتهای هیات خرید کتاب اطلاعرسانی شود و این امر به شفاف سازی فعالیتهای این هیات کمک خواهد کرد.
قدیانی با قدردانی از فعالیتهای سید محمد حسینی که ارتباط تنگاتنگی با اتحادیه ناشران برقرار کرده بود، گفت: امیدواریم در دوره وزارت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جدید هم این تعاملها گستردهتر شود.
پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۲۳:۲۷
نظر شما