رییس کارگروه طرحهای توسعهای چاپ و نشر وزارت ارشاد خبر داد
تسهیلات 1500 میلیاردی صندوق توسعه ملی به 1579 واحد چاپ و نشر
همایون امیرزاده، رییس کارگروه طرحهای توسعهای چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ارایه تسهیلات صندوق توسعه ملی به 1579 واحد چاپ و نشر برای نخستینبار و در راستای حمایت از واحدهای تولیدی صنعت چاپ و نشر سراسر کشور خبر داد._
به گفته امیرزاده، بر اساس تفاهمنامه امضا شده میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صندوق توسعه ملی، 1500 میلیارد ریال اعتبار به این واحدها اختصاص داده خواهد شد.
وی با اشاره به تکلیف محول شده به معاونت امور فرهنگی به منظور تحقق اهداف کمی قانون پنجم توسعه افزود: درخواست دریافت تسهیلات معادل یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صورت ریالی و ارزی با هدف کمک به توسعه زیرساختهای چاپ و نشر و حمایت از واحدهای تولیدی در بودجه پیشنهادی سال 92 ارایه شد که در نهایت با پیگیری و جدیت معاونت فرهنگی و همکاری همه جانبه تشکلها و اتحادیههای مرتبط با صنعت چاپ و نشر کشور به تصویب رسید.
رییس کارگروه طرحهای توسعهای چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این تسهیلات کمنظیر برای نخستینبار به صورت ریالی به واحدهایی که ماهیت تولیدی دارند، اعطا میشود و میتواند در چرخه تولیدی صنعت چاپ و نشر کشور تاثیر بسزایی داشته باشد.
امیرزاده تاکید کرد: رسیدن به درک مشترک میان هیات عامل صندوق توسعه ملی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نقش کلیدی و موثر صنعت چاپ و نشر در چرخه تولید و توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشور از نتایج مهم این تفاهمنامه است.
مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی با اشاره به افزایش قیمت برخی هزینههای تولید مانند مواد اولیه اظهار کرد: با توجه به طرح تحول اقتصادی و افزایش قیمت مواد اولیه به نظر میرسد این حمایت کم سابقه به عنوان اقدامی تاثیرگذار میتواند بسیاری از واحدهای دارای مشکل صنعت چاپ و نشر کشور را تحت پوشش قرار دهد.
وی افزود: توزیع این اعتبار با عنوان تسهیلات سرمایه در گردش علاوه بر اهداف پیش گفته، در نوسازی ناوگان چاپ و نشر کشور موثر خواهد بود.
امیرزاده نرخ تسهیلات موضوع تفاهمنامه میان معاونت فرهنگی و صندوق توسعه ملی را 16 درصد و مدت بازپرداخت آن را یک سال عنوان کرد و گفت: این تسهیلات به تمامی واحدهای متقاضی در سراسر کشور با اولویت مناطق کم برخوردار و کمتر توسعه یافته اعطا میشود.
بنا براعلام این مقام مسوول، با توجه به ماهیت صنعت چاپ 1000 میلیارد ریال معادل 100 میلیارد تومان از این تسهیلات به واحدهای چاپی و 500 میلیارد ریال معادل 50 میلیارد تومان به واحدهای نشر کشور اعطا خواهد شد.
رییس کارگروه طرحهای توسعهای چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: فهرست واحدهای واجد شرایط از سوی کارگروه تخصصی طرحهای توسعهای چاپ و نشر کشور که اخیرا در معاونت فرهنگی با ترکیبی از کارشناسان زبده معاونت و نمایندگان تشکلهای چاپ و نشر کشور تشکیل شد نهایی شده است.
امیرزاده تاکید کرد: خوشبختانه به رغم فرصت و فوریت کار اطلاعرسانی به کلیه استانها با دقت انجام گرفت و در مجموع به نظر میرسد هماهنگی مطلوبی در سطح استانها، ستاد و تشکلهای مربوطه وجود داشته است.
وی ابراز کرد: پس از بررسیهای اولیه فهرست ارسالی به صندوق توسعه ملی و پس از تایید نهایی لیست در صندوق، در گام بعدی بانک عامل به منظور اعطای تسهیلات انتخاب میشود.
مشاور اجرایی معاونت فرهنگی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش دارد با توجه به وضعیت موجود واحدهای چاپ و نشر کشور در تعامل با بانک عامل، نظر واحدهای چاپ و نشر را به گونهای تامین کند که در اخذ وثایق بانکی، وثایق ترکیبی نیز مورد توجه قرار گیرد.
امیرزاده افزود: از نتایج مهم این اقدام کمنظیر شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت چاپ و نشر کشور است و امیدواریم در این زمینه تمامی نهادهای بالادستی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری همه جانبهای در این زمینه داشته باشند.
وی همچنین درباره دریافت تسهیلات ارزی نیز توضیح داد: در این تفاهمنامه موضوع تسهیلات ارزی نیز پیشبینی شده که کارگروه طرحهای توسعهای چاپ و نشر در نشست بعدی خود ضمن بررسی این موضوع، جزییات آن را اطلاعرسانی خواهد کرد.
رییس کارگروه طرحهای توسعهای چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی به 335 واحد نشر در شهرستانها و 193 واحد نشر در تهران و همچنین به 222 واحد چاپی تهران و 829 واحد چاپی شهرستانها اعطا میشود.
نظر شما