گردهمایی تخصصی کارشناسان چاپ و نشر کل کشور برگزار شد/2
علمشاهی: برای تاسیس چاپخانههای دولتی مجوز نمیدهیم
احمد علمشاهی، مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گردهمایی تخصصی کارشناسان چاپ و نشر ادارات کل سراسر کشور با اشاره به رقابت ناسالم بخش دولتی و خصوصی گفت: از مدیران شهرستانها میخواهم که بدون داشتن دلایل لازم و منطقی، اجازه تاسیس چاپخانهها را به نهادهای دولتی ندهند.
مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید بر چاپخانههای دولتی نظارت بیشتری انجام شود و از مدیران شهرستانها میخواهم که به نهادهای دولتی، مجوز و پروانه تاسیس چاپخانه داده نشود مگر در شرایطی که توجیه قابل قبولی مانند مسایل امنیتی وجود داشته باشد.
احمد علمشاهی با تشکر از حضور اصحاب رسانه، کارشناسان و مدیران استانی گفت: این دومین جلسه کارشناسان کشوری در دوره مدیریت من است که فکر میکنم در سایر حوزهها با فاصله زمانی چنین جلسههایی برگزار شود که این نشان از علاقه دفتر امور چاپ برای همفکری و کمک از کارشناسان و مدیران سراسر کشور است.
وی با اشاره به مباحث مطرح شده در جلسه پیشین افزود: نرمافزار سامانه مدیریت یکپارچه صنعت چاپ برای تهران و شهرستانها آماده رونمایی و استفاده است که با راهاندازی آن شاهد سهولت در کارها و ارتباطها خواهیم بود.
علمشاهی برنامهریزی را عامل موفقیت در کارها دانست و گفت: قطعا بدون سند راهبردی و برنامهریزی نمیتوان حرکت کرد چرا که مجموعههایی که با برنامه حرکت نمیکنند به هدف خود نخواهند رسید، به همین دلیل سند راهبردی صنعت چاپ را طراحی کردیم.
وی ادامه داد: سند راهبردی صنعت چاپ در بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رونمایی شد که در این سند اقدامات لازم درباره تمام موضوعهای چاپ پیشبینی شده است. با استفاده از این سند میتوان عملکرد تمام اجزای صنعت چاپ را بررسی کرد و به نتایج مطلوبی رسید.
علمشاهی نوسازی تجهیزات صنعت چاپ، تفاهمنامه بین دو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با وزیر صنعت، معدن و تجارت، معافیتهای مالیاتی، اجازه ورود ماشینهای دست دوم استاندارد،کارهای انجام شده در شهرکهای چاپ قم و خراسان رضوی را اقدامات انجام شده در این مدت نام برد.
وی درباره وضعیت اتحادیهها گفت: متاسفانه ما در صنعت چاپ اتحادیه و تعاونی فعال کشوری نداریم و به همین دلیل است که در زمانهای بحرانی نمیتوانیم تصمیمات درستی بگیریم. موضوع دیگر آن که بسیاری از استانها هنوز اتحادیه ندارند. در حال حاضر هشت استان اتحادیه چاپ دارند که این بسیار کم است و تعداد آن باید به عدد 15 برسد.
وی درباره جشنواره ملی صنعت چاپ و مسابقات آثار چاپی افزود: از این تریبون شروع مسابقات آثار چاپی را اعلام میکنم و علاقهمندان از شنبه (26 مردادماه) به طور رسمی میتوانند برای ثبتنام در این مسابقات ثبتنام کنند.
علمشاهی ادامه داد: امسال حتما مسابقات استانی آثار چاپی خواهیم داشت و بودجه 500 میلیون تومانی را برای آن در نظر گرفتهایم که به هر استان با توجه به قابلیتهای خود از 10 تا 50 میلیون تومان بودجه اختصاص داده میشود. داوریها در دو مرحله و به صورت استانی و کشوری برگزار خواهد شد. البته استانها در صورتی میتوانند مسابقات استانی را برگزار کنند که متقاضی لازم برای مسابقات را داشته باشند.
توجه به چاپ باعث پیشرفت تمامی صنایع میشود
در ادامه رضا رضایی، عضو شورای سیاستگذاری صنعت چاپ درباره اهمیت چاپ گفت: در سند 20 ساله کشور به صنعت چاپ توجهی نشده است اما این چاپ است که باعث پیشرفت تمامی صنایع میشود، اگر صنعت چاپ فعال نباشد کشور پویایی خود را از دست میدهد.
رییس هیات داوران مسابقات آثار چاپ ادامه داد: در سالهای گذشته هدف از انجام مسابقات، برگزاری یک رقابت بود اما چندین سال است که نگاه حرفهای به این مسابقات داریم. مسابقات آثار چاپی کاری ملی است و ما افتخار میکنیم که با برگزاری این مسابقات باعث ایجاد انگیزه در بین اهالی صنعت چاپ شدهایم و امیدوارم روزی شاهد تولید بهترین آثار چاپی در ایران باشیم.
وی به مقایسه مسابقات آثار چاپی با جشنواره فیلم پرداخت و گفت: بعد از برگزاری جشنواره فیلم ما شاهد پر رونق شدن این حوزه شدهایم. مسابقات آثار چاپی نیز باعث میشود که افراد موفق در چاپ نیز به جایگاه مطلوب خود برسند.
سفارش دهندهها تولیدکنندگان برتر و خوب را شناسایی میکنند
در ادامه جلسه مسعود فرشیفرید، دبیر دوازدهمین دوره مسابقات آثار چاپی با معرفی خود به حاضران گفت: مسابقات آثار چاپی در سراسر نقاط مختلف دنیا برگزار میشوند و ما در این مسابقات تمام استانداردهای لازم را رعایت میکنیم چرا که قصد داریم با این مسابقات تولیدکنندگان برتر را به همه معرفی کنیم.
وی درباره هدف برگزاری این مسابقات افزود: مسابقات آثار چاپی برای شهرت و شناسایی گروههای مختلف شرکتکننده برگزار میشود. در این مسابقات نقاط ضعف و نیازهای آموزشی شناسایی میشوند و سفارش دهندهها تولیدکنندگان برتر و خوب را شناسایی میکنند.
به گفته فرشیفرید، «ارتقا محصولات چاپی»، «تشویق برای مدیریت بهتر»، «رشد صنعت چاپ»، «بهبود و رونق برای برگزیدگان»، «حفظ محیط زیست» و «نشان دادن تواناییهای افراد» از اهداف مهم برگزاری این مسابقات است.
وی با توضیح بخشی از شرایط مسابقه افزود: 40 داور مستقل مسابقات را در گروههای مختلف داوری خواهند کرد و برای جلوگیری از مسایل آثار بدون نام و تنها با یک کد معرفی خواهند شد.
فرشیفرید در پایان با اشاره به برگزاری کلاسهای آموزشی برای داوران گفت: با توجه به کلاسهای آموزشی در دو سال گذشته هیچ شکایتی از داوریها به دفتر امور چاپ گزارش نشده است که این نشاندهنده کیفیت بالای داوریهاست.
خبرنگار: شهاب دارابیان
نظر شما