پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۰
بهره‌مندی رایگان از منابع کتابخانه حرم حضرت عبدالعظیم

کتابدار کتابخانه عمومی حرم مطهر حضرت عبدالعظیم(ع) گفت: این کتابخانه به بیش از یکصد هزار جلد کتاب مجهز است و دانشجویان و طلاب دانشکده علوم حدیث و حوزه علمیه این حرم می‌توانند از خدمات آن رایگان بهره‌مند شوند._

امیدعلی مقیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اشاره به فعالیت دانشکده علوم حدیث و حوزه علمیه زیر نظر آستان مقدس حرم عبدالعظیم حسنی(ع) اظهار کرد: این کتابخانه از علاقه‌مندان با مدرک تحصیلی پیش‌دانشگاهی به بالا ثبت‌نام به عمل می‌آورد و به آنان خدمات ارایه می‌دهد. همچنین دانشجویان و طلاب دانشکده علوم حدیث و حوزه علمیه این حرم می‌توانند رایگان از آثار این کتابخانه بهره ببرند.

مقیمی افزود: همچنین این کتابخانه عمومی در ارایه آثار فلسفی، معارف و تاریخ اسلام بسیار قوی عمل می‌کند. البته شرایط این کتابخانه به گونه‌ای است که مخاطبان می‌توانند کتاب‌ها را تنها در محیط کتابخانه مطالعه کنند و اجازه خارج کردن آن‌ها از کتابخانه حرم را ندارند.

وی با بیان این‌که در كتابخانه آستان مقدس حضرت عبدالعظيم(ع) اینترنت بسیار ارزان و فرصت مطالعه در فضایی آرام فراهم است گفت: اکنون این مرکز فرهنگی از عضویت چهار هزار نفر و 80 هزار عنوان اثر در قالب یکصد هزار جلد کتاب بهره می‌برد. 

این مسوول کتابخانه حرم حضرت عبدالعظیم(ع) درباره ویژگی‌های این کتابخانه گفت: شیوه اداره این کتابخانه، جوانب مثبت و منفی خاصی را برای آن به ارمغان آورده است. در حالی که توجه و ارایه خدمات به گروه سنی معین و اقشار با تحصیلات مشخص مطلوب است و خدمات به شکل تخصصی عرضه می‌شوند اما این ویژگی مثبت از یک نظر هم منفی به شمار می‌آید، زیرا با توجه به عمومی بودن رسالت کتابخانه حرم حضرت عبدالعظیم(ع) تنها گروهی خاص می‌توانند از منابع آن استفاده کنند.

وی ادامه داد: به همت تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظيم(ع) و مسوولان برآنیم با افتتاح کتابخانه شماره 2 این نقص را برطرف کنیم. اکنون این کتابخانه احداث شده است و در مرحله طراحی تجهیز قرار دارد که با تزریق اعتبارات مالی، به افتتاح آن سرعت بخشیده خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود این کتابخانه همزمان با دهه فجر سال جاری افتتاح شود.

كتابدار كتابخانه آستان مقدس حضرت عبدالعظيم(ع) گفت: بیش از 80 درصد کتاب‌های موجود در این کتابخانه اهدایی‌اند که مضمون اغلب این آثار دینی ـ مذهبی است. ما کوشیده‌ایم 20 درصد سایر آثار را بر اساس نیازمندی‌های مراجعان مبتنی بر منابع پایه رشته‌های تخصصی دانشگاهی خریداری کنیم. 

وی در پاسخ به این سوال که «اکنون که در فصل تابستان قرار داریم و حرم‌ مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) میزبانی زائران فراوانی از سراسر ایران و به ویژه استان تهران است، چه برنامه‌های جانبی در زمینه فرهنگی ـ دینی طراحی و اجرا کرده‌اید؟» گفت: این کتابخانه به دلیل کمبود نیروی انسانی در تابستان امسال عملکرد ضعیفی در زمنیه اجرای برنامه‌های جانبی دینی ـ فرهنگی داشته است و به طور کلی برنامه جانبی اجرا نکردیم، زیرا مجری برنامه‌های فرهنگی این مرکز زیارتی، امور فرهنگی و شورای عالی فرهنگی این آستان مقدس است. بنابراین، با این ساختار نمی‌توانیم به آسانی در ترویج امور کتابخانه‌ای در حرم اقدام کنیم.

كتابدار كتابخانه آستان مقدس حضرت عبدالعظيم(ع) درباره خدمات این کتابخانه عنوان کرد: کتابخانه حرم از سال 1373 به مکان فعلی انتقال یافت و از همان سال کوشیدیم مطالب مندرج بر کتاب‌ها را وارد سیستم رایانه‌ای کنیم. این سیستم برای مولفان، طلاب و دانشجویان در نگارش آثار و پایان‌نامه‌هایشان بسیار کارآمد است و تاکنون با استقبال خوبی از سوی مراجعان روبه‌رو شده است. 

وی با بیان این‌که كتابخانه جديد آستان مقدس حضرت عبدالعظيم(ع) در سال 1323 شمسي به اين شکل تاسيس شد، افزود: پیش از آن كتابي از سوی زائران در حرم پيدا شد كه آن را نزد جواد موذني (موذن آستان) بردند. موذني پشت اين كتاب كه متعلق به كتابخانه حرم بود، عكس ملامحمد كتابدار را مشاهده کرد و به وجود كتابخانه قبلي پي‌برد و موجوديت آن را با توليت وقت، حاج سيداحمد هدايتي كه فردي فاضل، متدين و علاقه‌مند به علم و ادب بود‌، در ميان گذاشت و احياي مجدد كتابخانه آستان مقدس را خواستار شد كه حاج سيداحمد هدايتي نيز وي را همراه با فرزند خود دكتر محمدعلي هدايتي (استاد دانشكده حقوق دانشگاه تهران) مأمور تأسيس كتابخانه کنونی كرد. 

كتابخانه آستان مقدس حضرت عبدالعظيم(ع) در داخل محوطه حرم در نزدیکی در ورودی شماره 9 قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط