سه‌شنبه ۴ تیر ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۱
نشریه «جغرافیا و برنامه‌ریزی» به شماره چهل و سوم رسید

شماره چهل و سوم نشریه علمی-پژوهشی «جغرافیا و برنامه‌ریزی» از سوی «دانشگاه تبریز» منتشر شد. این نشریه تخصصی دربردارنده 12 مقاله‌ با موضوع‌های اقلیم، زلزله، حاشیه‌نشینی و سیل است._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نخستین مقاله این شماره به نام «تحليل سينوپتيك سامانه‌هاي همراه با بارش سنگين و سيل‌زا در حوضه رودخانه كشكان براي دوره آماري
(1384- 1350)»، توسط میترا امینی، حسن لشکری، مصطفی کرمپور و زهرا حجتی نوشته شده است. اين مقاله به تحلیل سینوپتیک سامانه‌های همراه با بارش سنگین حوزه رودخانه کشکان می‌پردازد. مقاله بعدی «برآورد بارش به كمك شبكه عصبي مصنوعي با داده‌هاي هواشناسي غيربارشي در سه منطقه شيراز، مشهد و كرمان» به قلم علیرضا ایلدرومی، حمید زارع‌ابیانه و مریم بیات‌ورکشی است. 

«ارزيابي پتانسيل ميان‌افزايي در محور تاريخي-فرهنگي كلانشهر تبريز» به قلم محمدرضا پورمحمدی، آرزو شفاعتی و کیومرث ملکی نوشته شده است. در بخشی از این مقاله آمده است: «اگرچه افزایش جمعیت علت اولیه گسترش شهرها محسوب می‌شود، لیکن پراکندگی نامعقول آن اثرات نامطلوبی بر محیط طبیعی و فرهنگ جوامع برجای می‌گذارد.»
«بررسي ميزان روان‌آب و رسوب در رخنمون‌هاي مارني استان آذربايجان شرقي» نوشته احد حبیب‌زاده، محمدرضا نیک‌جو و حمیدرضا پیروان است. در این مقاله ابتدا نقشه زمین‌شناسی استان آذربایجان شرقی رقومی شده و نقشه سنگ‌شناسی تهیه شده است. پس از آن نواحی رخنمون مارنی با توجه به سازنده‌های زمین‌شناسی استخراج شده‌اند. 

«سنجش عوامل آسيب‌رسان ناشي از زلزله در منطقه يك شهر تهران با استفاده از GIS» اثر علی شماعی، نجمه حیدرزاده و بابک لطفی‌مقدم، «پژوهشي پيرامون خانه‌هاي دوم و نقش آن‌ها در تغييرات كاربري اراضي نواحي روستايي (مطالعه موردي: روستاهاي هروي، حاج عبدال و ديزج ليلي‌خان واقع در دره ليقوان استان آذربايجان شرقي)» نوشته محمد ظاهری، ناهید کارگر و بهاره رحیمی‌پور، «برآورد حداكثر بارش محتمل به روش سينوپتيكي در حوضه آبريز رودخانه كرج)» نوشته افسانه عباسی و هوشنگ قائمی، «بررسي و ارزيابي خدمات مراكز بهداشتي-درماني شهر زابل با استفاده از مدل TOPSIS» اثر اکبر کیانی، غریب فاضل‌نیا و پروانه جمشیدی از دیگر مقاله‌های این شماره از نشریه «جغرافیا و برنامه‌ریزی» به شمار می‌روند. 

«تحليل الگوي گسترش كالبدي - فضايي شهر مراغه با استفاده از مدل‌هاي كمي» مقاله‌ای از صدیقه لطفی، ایوب منوچهری میاندوآب و حسن آهار است. «درآمدي بر بازتوليد فضاهاي مسكوني در نواحي حاشيه‌نشين(مطالعه موردي منطقه سيلاب تبريز)» به قلم رحمت محمدزاده و شهاب بخشوده، «آيا دشت جلفا - هاديشهر مكان ژئومورفولوژيك(ژئومورفوسايت) است؟» نوشته داوود مختاری، «ارزيابي خطر زمين لغزش و پهنه‌بندي آن با استفاده از مدل LIM و به‌كارگيري تكنيك GIS در حوزه آبخيز گيوي چاي، اردبيل» نوشته عقیل مددی، بهنام نوعی و اباذر اسمعلی، بخش دیگری از مقاله‌های این نشریه تخصصی را شامل می‌شود.

شناسایی عوامل موثر در وقوع زمین لغزش‌های موجود در یک حوضه و پهنه‌بندی خطر آن یکی از ابزارهای اساسی برای دستیابی به راهکارهای کنترل این پدیده و انتخاب مناسب‌ترین و کاربردی‌ترین گزینه است. این تحقیق به منظور ارزیابی عوامل موثر در وقوع زمین لغزش و پهنه‌بندی این پدیده بر اساس عوامل اثرگذار با مدل LIM انجام گرفته است. در پایان فصلنامه نیز چکیده تعدادی از مقاله‌ها به زبان انگلیسی آورده شده است. 

شماره 43 نشریه علمی-پژوهشی «جغرافیا و برنامه‌ریزی» در 327 صفحه، شمارگان 200 نسخه و بهای سه هزار تومان از سوی دانشگاه تبریز منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها