
دو کتاب «میکروکلیماتولوژی» درباره آب و هوا در مقیاس کوچک و «توانهای محیطی ایران» که به موضوع توانها و پتانسلهای موجود در سرزمین ایران اختصاص دارد از سوی شوکت مقیمی، مدیر گروه رشته جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی در دست نگارش است.-
نویسنده کتاب «كاربرد اقليم در برنامهريزی شهری و منطقهای» ادامه داد: موضوع کتاب به انسان، گیاه و جانوان اختصاص دارد و محیط زندگی آنها را بررسی میکند. این موجودات بر هواکره، آبکره و خشکی تاثیر میگذارد و از سوی دیگر، این سه لایه نیز بر انسان، گیاه و جانوارن تاثیر متقابل دارند. امروزه انسان اثر تخریبی بر محیط زندگی خود میگذارد که بهدلیل افزایش جمعیت و تغییر کاربری زمینهاست. آلودگی هوا، بارانهای اسیدی، بارور کردن ابرها و استفاده از مه، همچنین لایههای مرزی (بایندری لِیِر) از بخشهای مختلف کتاب بهشمار میروند.
مقیمی درباره کتاب دیگری که در دست تالیف دارد، گفت: «توانهای محیطی ایران» با همکاری آزاده اربابی، دکترای اقلیمشناسی در حال تالیف است. این کتاب به بررسی توان و پتانسیل، ضعفها و مشکلات موجود در حوزه جغرافیای طبیعی میپردازد.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی افزود: با شناخت توانهای محیطی هر سرزمینی میتوان برای توسعه آینده آن برنامهریزی مناسب انجام داد. مسایلی مانند نبود بستر توسعه از مهمترین موضوعهای بررسی شده در کتاب است. بیابانها و گسترش گردشگری، همچنین معدنهای غیرنفتی نمونههای از توانهای محیطی است که در این کتاب به شرح آنها پرداخته شده است.
شوکت مقیمی، مدیرگروه رشته جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی تالیفهای دیگری شامل «میكروكلیماتولوژی مقدماتی»، «كاربرد اقليم در برنامهريزی شهری و منطقهای» و «دايرهالمعارف مدرسه ويژه كودک و نوجوان» دارد. وی همچنین در تالیف کتابهای «جغرافيا سال دوم آموزش متوسطه: درس عمومی كليه رشتهها (به جز رشته ادبيات و علوم انسانی)» همکاری داشته است.
نظر شما