به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این کتاب در سه بخش و هفت فصل، با استفاده از تحلیلهای اقتصاد خرد و کلان، به مطالعه رفتارهای دولت در تدارک کالاهای عمومی، کنترل عدم اطمینان، کاهش فقر و نابرابری و تحلیل آثار این رفتارها بر متغیرهای اقتصادی میپردازد.
در بخش اول کتاب با عنوان اقتصاد رفاه، با مفهوم کارآیی در سطح کلی، کارآیی در تولید و مصرف، کارآیی در سطوح فنی و کارآیی تخصیصی آشنا میشویم. مفهوم عدالت، نظام بازار، رفاه اجتماعی و مبادله کالایی و برابری، از مباحث مهمی بهشمار میآیند که در این فصل به آنها پرداخته شده است.
بخش دوم کتاب، بحث محوری درباره دولت است. فصلهای این بخش به معرفی دولت و اقتصاد بخش عمومی میپردازد، سطوح فعالیت دولت را مشخص، اقتصاد بخش عمومی را تعریف و نظر مکاتب مختلف درباره مداخله بخش عمومی در اقتصاد را مطرح میکند.
در بخش پایانی کتاب نیز که شامل چهار فصل است و در آن موارد شکست بازار در حوزه تخصیص و روشهای رفع آنها از سوی دولت بررسی میشود. از مباحث مهمی که در چهار فصل این بخش از کتاب از آنها سخن به میان آمده است، میتوان به مفهوم و انواع اثرات خارجی، اثرات خارجی منفی و مثبت در تولید و مصرف، رقابت ناقص و مقرراتگذاری، کارآیی در بازار انحصار، عدم مداخله دولت، عدم تقارن اطلاعات و روشهای غلبه بر عدم تقارن اطلاعات در انتخاب معکوس، اشاره کرد.
آنطور که از مفهوم کلی کتاب استنباط میشود، اقتصاد بخش عمومي، شاخهاي از علم اقتصاد است که به بررسي وظايف دولت در عرصه عمومي ميپردازد. علاوه بر وظايف حاکميتي دولت و توليد کالاهاي استراتژيک، آن دسته از فعاليتهاي اقتصادي که بخش خصوصي حاضر به انجام آنها نيست نيز، در زيرگروه فعاليتهاي دولت قرار ميگيرد. هدف اصلی در این کتاب، معرفی بخش عمومی و تحليل نقش و وظايف اقتصادی دولت در نظام اقتصاد اسلامی است.
چاپ نخست کتاب «اقتصاد بخش عمومی» در 365 صفحه، با شمارگان دو هزار نسخه و بهای پنج هزار و 600 تومان از سوی انتشارات سمت، منتشر شده است.
دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۰
نظر شما