دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۶
نکوداشت زنده‌یاد سیاوش پرواز برگزار می‌شود

مراسم نکوداشت زنده‌یاد سیاوش پرواز، بزرگترین اهداکننده گنجینه فرهنگی جهان اسلام با حضور سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (دوشنبه، 14 اسفند) در شهر زاهدان برگزار می‌شود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرحوم سیاوش پرواز با اهدای 80 هزار جلد کتاب و 15 هزار سند به گنجینه فرهنگی جهان اسلام به‌ عنوان بزرگترین اهداکننده کتاب شناخته شده است.

همچنین در ادامه سفر وزیر فرهنگ و اشاد اسلامی به استان سیستان‌وبلوچستان علاوه بر رونمایی از بزرگترین گنجینه فرهنگی جهان اسلام، کتابخانه سیاوش پرواز نیز افتتاح خواهد شد.

علی‌اکبر عرب‌یعقوبی که بعدها به سیاوش پرواز معروف شد، پنجم شهریور سال 1326 در شهرستان زابل متولد شد. 

پرواز دوران تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را تا دریافت دیپلم در شهرستان زابل گذراند و  پس از آن در رشته حقوق قضایی در دانشگاه تهران پذیرفته و برای تحصیلات دانشگاهی راهی تهران شد.

وی هنگام تحصیل در مقطع دبیرستان به سرودن شعر علاقه‌مند شد و در هفده سالگی با سرودن نخستین اشعار، نام خود را به عنوان نخستین سیستانی‌وبلوچستانی سراینده شعر نو به ثبت رساند.

دوره تحصیلات دانشگاهی در تهران، فرصت مغتنمی برای سیاوش پرواز فراهم کرد و او در کنار تحصیل حقوق قضایی توانست مطالعات گسترده‌ای در حوزه‌های گوناگون دانش و معرفت به‌ویژه شعر و ادبیات انجام دهد.

سیاوش پرواز سال 1353 دوره کارآموزی قضاوت را به پایان رساند و عازم نیشابور، نخستین محل ماموریت خود شد. پس از چند سال به مشهد بازگشت و در سمت دادرس علی‌البدل شهرستان مشهد مشغول فعالیت شد.

وی از باسوادترین قضات کشور نیز به شمار می‌رفت و علاوه بر راهنمایی قضات تازه کار در گشودن گره از کارهای فروبسته قضایی و پرونده‌های پیچیده نقش زیادی ایفاد می‌کرد. سیاوش پرواز سال 1378 از دادگستری مشهد به تهران منتقل و به عنوان مستشار اداره کل حقوقی و تدوین قوانین قوه قضاییه به خدمت اشتغال شد.

از وی پنج مجموعه شعر به نام «خوشه‌های نارس»، «سرزدن به جوانی»، «موسیقی رنج»، «افروختن آتش‌ها» و «دریای خاموش» منتشر شده است.

سیاوش پرواز در ترجمه، نقد شعر، تالیف، حافظ‌‌شناسی و گردآوری اطلاعات مربوط به فرهنگ مردم سیستان نیز دستی داشت و مقالات ارزشمندی از وی در حوزه نقد شعر، ترجمه آثار شعرای پرآوازی مانند تی. اس. الیوت برجای مانده است.

آخرین اثر بزرگ سیاوش پرواز که مدت زیادی را صرف گردآوری و تدوین آن کرد «کتابخانه کوچک شعر» نام داشت.

پرواز در واپسین ماه‌های سال 1388 درگذشت. اکنون برخی دست‌نوشته ارزشمند وی در اختیار مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان‌وبلوچستان قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط