شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۱
انتشار ترجمه دیگری از «توضیح پست‌مدرنیسم» استیون هیکس

«توضیح پست مدرنیسم، شک‌آوری و سوسیالیسم از روسو تا فوکو» نوشته استیون هیکس با ترجمه مشترک خاطره ظهرابی و فرزانه احسانی از سوی انتشارات پژواک منتشر شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، هیاهوی نظریات رادیکالی پست‌مدرن‌ها با گزاره‌هایی مانند «عینیت افسانه است، حقیقتی وجود ندارد و ارزش‌ها، محصولات ذهنی اجتماعی هستند و از این رو از لحاظ فرهنگی، ارزش‌های هیچ گروهی جایگاه خاصی ندارند.» حمله‌ای تمام‌عیار به فضای فرهنگی سرمایه‌داری لیبرال و مدعیان آن بوده است. 

«استیون هیکس» در کتابش با ضدحمله‌ای به نفع مدرنیسم که به تعبیر «هیکس» خردگرا و فردگرا است، بر آن می‌تازد. او پست‌مدرن‌ها را رادیکال‌های چپی می‌بیند که در پی پیروزی سرمایه‌داری لیبرال، شکست‌خورده و مایوس شدند و به همین دلیل بر روشنگری می‌شورند. از نگاه استیون هیکس نسبیت‌باوری، ذهن‌گرایی و شک‌آوری مفرط پست‌مدرنیسم نتایج یک جنگ معرفت‌شناختی بین اندیشمندان روشنگری و ‌اندیشمندان خردستیز است.
 
این استاد فلسفه در جای جای کتاب می‌کوشد نشان دهد که فلاسفه بسیاری مانند کانت، هگل، نیچه، مارکس و فوکو در مقام دشمنان مدرنیسم، خردستیزی و فردستیزی را رواج داده و برای پست‌مدرن‌ها به ارث گذاشته‌اند. هیکس با تمام توان تئوریکی خود پست‌مدرنیسم را در این کتاب در حد یک شگرد سیاسی پایین می‌آورد که چپ‌ها با بیرقی از واژه‌ها برای مقابله با پیروزی سرمایه‌داری لیبرال علم کرده‌اند.
 
از نگاه هیکس، غرب مدافع حقوق زنان و پیشرو در القای برده‌داری بوده و همچنین در این نظام وضعیت طبقه کارگر نیز بسیار بهتر از سایر مناطق دنیاست، بنابراین مدعای چپ‌گرایانه پست‌مدرن‌ها هیچ محل اعرابی ندارد. او با این استدلال از نظام سرمایه‌داری حاکم بر غرب اعاده حیثیت می‌کند.
 
«سوسیالیسم بازنده تاریخ است» جمله‌ای است که هیکس آن را با توجه به تجربه شوروی به صراحت بر زبان می‌آورد و اضافه می‌کند که «در دنیای مدرن، اندیشه چپ یکی از بسترهای اصلی رشد ویرانگری و نیهیلیسم بوده است. از دوران وحشت در انقلاب فرانسه گرفته تا لنین و استالین، مائو و پل پوت و پیدایش ترورسیم در دهه‌های 1960 و 1970، جناح چپ تندرو مکررا به اعمال خشونت برای دست‌یابی به اهداف سیاسی تمایل داشته و هنگام شکست دچار سرخوردگی و خشم شدید شده است.» پیداست که از این آشکارتر نمی‌توان به جنگ با واژه‌های پست‌مدرن رفت. 

خشم استبدادجویانه احساسی است که هیکس به پست‌مدرن‌ها نسبت داده و تاکید می‌کند که از این خشم تا نیهیلیسم راهی نیست. 

«توضیح پست مدرنیسم، شک‌آوری و سوسیالیسم از روسو تا فوکو» نوشته استیون هیکس با ترجمه خاطره ظهرابی و فرزانه احسانی از سوی انتشارات پژواک در 254 صفحه و با قیمت 95هزار ریال منتشر شده است.

این اثر با عنوان «تبین پست‌مدرنیسم» با ترجمه حسن پورسفیر به‌تازگی از سوی انتشارات ققنوس نیز منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط