حمید هنرجو، معتقد است جشنواره بینالمللی شعر فجر باید به دنبال آموزش یک رفتار حرفهای در زمینه شعر در سراسر کشور باشد.-
وی با تاکید بر این نکته که شعر در قدیم یک رسانه بوده و شاعران از طریق اشعار پندآموز و حکمی، پیام خود را به مردم منتقل میکردهاند، ادامه داد: امروزه باوجود توسعه رسانهها و فناوریهای ارتباطی، شعر همچنان رد پای محکی نزد مردم ما دارد و آنها بسیاری از گمشدههای خود را در شعر و ادبیات پیدا میکنند.
این شاعر افزود: امسال هفتمین باری است که برگ جشنواره شعر فجر ورق میخورد و به نظرم چندان هم نوپا نیست و از این جهت معتقدم این جشنواره باید یک رفتار حرفهای را به شاعران ما آموزش بدهد.
وی توضیح داد: نخست باید شاعران ما چه آنها که شناخته شدهاند و چه آنها که نوسرا هستند، با ارسال تازهترین آثارشان در این جشنواره که بعد سراسری و بلکه بینالمللی دارد، حضور پیدا کنند و خود را شریک این محفل شعری بدانند تا احساس کنند هر یک به تنهایی، یک صدا هستند.
هنرجو ادامه داد: دوم آنکه شاعرانی هم که به داوری گرفته میشوند، باید رفتار حرفهای داشته باشند یعنی وقتی من نوعی آنجا به داوری آثار مینشینم، باید فراموش کنم که با یک شاعر رفاقت و صمیمیت دارم و با دیگری ندارم.
وی افزود: سوم آنکه مسوولان و برگزارکنندگان جشنواره صداقت خود را در حین کار نشان دهند و سعی کنند با استفاده از بهترین بینشها و ذهنهای فعال و در واقع شاعرانی که آثار عمیقی خلق کردهاند و در شعر دارای مخاطبان زیادی هستند و حرفی برای گفتن دارند، این کار را انجام دهند.
این شاعر یادآور شد: فرصت کافی برای تبلور جشنواره شعر فجر در کشور (فاصله حدود 20 روزه میان افتتاحیه و اختتامیه) را باید به فال نیک گرفت و امیدوارم برنامههای متعدد این جشنواره در مناطق مختلف کشور با استقبال شاعران و عموم مردم روبهرو شود.
وی در پایان گفت: من هفتمین دوره جشنواره شعر فجر را دارای پنجرههای جدیدی میبینم، اما نباید این به آن معنا باشد که حس کنیم همه خدمتهای لازم را به شعر و شاعران کشور ارایه کردهایم.
نظر شما