یکشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۵:۴۱
حسینی: شعر ثروت ملی است

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نشست خبری هفتمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر با تاکید بر این موضوع که شعر هنری اصیل و سرمایه‌ای ملی است، گفت: در این دوره از جشنواره دو هزار و 37 نفر شرکت کرده‌اند که در مقایسه با سال‌های گذشته رشد قابل توجهی دارد. همچنین 27 کشور متقاضی شرکت در جشنواره بودند که در نهایت شاعرانی پارسی‌سرای 15 کشور برای حضور در جشنواره پذیرفته شدند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست خبری هفتمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر ظهر امروز (15 بهمن) از ساعت 13 در تالار شورای فرهنگ عمومی با حضور سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رضا حمیدی، دبیر این دوره از جشنواره، محمدعلی بهمنی، رییس شورای علمی جشنواره و جمعی از مسوولان و اصحاب رسانه‌ها برگزار شد. 

در آغاز این برنامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حجم فشرده کارهایش طی امروز گفت: شعر به حمایت بیشتری نیاز دارد، شعر هنر اصیل، سرمایه و ثروت ملی است بر همین اساس تلاش می‌شود  میان جشنواره‌های مختلف، نسبت به شعر کم‌توجهی صورت نگیرد.

جزیره خارک میزبان افتتاحیه جشنواره 

وی در ادامه گزارشی از جزییات و چگونگی برنامه‌های این دوره از جشنواره ارایه کرد و توضیح داد: جشنواره از سه‌شنبه (17 بهمن) به صورت رسمی آغاز می‌شود و تا هفتم اسفند یعنی به مدت 20 روز برنامه‌های متنوع شعری در سطح کشور ادامه خواهد داشت. مراسم افتتاحیه در جزیره خارک برگزار می‌شود. خارک، جزیره‌ای در دل خلیج‌فارس است که در طول جنگ بارها بمباران شد، اما رزمندگان ما در حفظ آن پایداری و مقاومت کردند.

حسینی ادامه داد: غیر از آن در جزیره قشم و ابوموسی هم برنامه‌‌های شعری خواهیم داشت. به علاوه در هفت استان نیز برنامه‌های جشنواره دنبال می‌شوند که هر کدام از این استان‌ها محور و مرکزی برای چند استان دیگر هم هستند؛ به عبارت دیگر این هفت منطقه کل کشور را پوشش می‌دهد. این هفت استان عبارتند از گلستان، اردبیل، قزوین، کرمان، همدان، فارس و خراسان رضوی.

وی تاکید کرد: جشنواره شعر فجر در دولت نهم آغاز و در دولت دهم سعی شد هر ساله آن را داشته باشیم. در این جشنواره هم پیشکسوتان و هم جوانان حضور چشمگیری دارند.

تحقق اهداف جشنواره 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگر از سخنانش اظهار کرد: با توجه به رسیدن جشنواره به هفتمین دوره آن، امیدواریم این حرکت تاثیرگذار شعری ادامه داشته باشد؛ چراکه بسیاری از اهداف مدنظر جشنواره تحقق یافته است. شناسایی شاعران و استعدادهای شعری، تعامل بیشتر شاعران و ادیبان با یکدیگر، دعوت از شاعران پارسی‌گوی جهان و فعال شدن انجمن‌های ادبی و شعری در کشور برخی از اهداف جشنواره هستند.

وی افزود: همچنین امسال بخش ویژه‌ای در جشنواره به شعرهایی درباره پیامبر اعظم (ص) اختصاص یافته است. دلیل این امر ساخت فیلم موهن بود و بر همین اساس باید چهره نورانی آن حضرت را بیشتر به دنیا معرفی کنیم. خوشبختانه شاعران در این زمینه نیز گام‌هایی برداشته‌اند. 

افزایش فرصت‌های شعرخوانی 

حسینی با اشاره به افزایش فرصت‌های شعرخوانی در این دوره از جشنواره، گفت: امسال سعی شده است فرصت شعرخوانی‌ها بیشتر باشد؛ برای مثال با هماهنگی‌های انجام گرفته به احتمال زیاد در هفت دبستان، مدرسه راهنمایی یا دبیرستان و همچنین در دانشگاه‌ها و مراکز مختلف هر استان محفل‌های شعرخوانی برپا می‌شود. همچنین امسال برای نخستین‌بار در تهران و مراکز شهرستان‌ها، جمعه (ششم بهمن) شاعران پیش از خطبه‌های نماز جمعه به شعرخوانی پرداختند. 

بررسی کتاب‌های دو سال اخیر شاعران 

وی ادامه داد: از سوی دیگر در بخش رقابتی جشنواره‌ها به‌طور معمول استادان و پیشکسوتان کمتر شرکت می‌کنند، اما برای آن‌که از آن‌ها هم تقدیر شود، برنامه‌ای برای بررسی کتاب‌های دو سال اخیر شاعران در شورای علمی جشنواره در نظر گرفته شده است.

انتخاب شاعر مردمی از نگاه مردم 

حسینی درباره بخش انتخاب شاعر مردمی در این دوره از جشنواره توضیح داد: امسال یکی از شاعرانی تاثیرگذار 10 سال اخیر در بین مردم و از نگاه مردم طبق یک نظرسنجی انتخاب می‌شود، البته این مساله به معنای نفی دیگران نیست، بلکه به صورت نمادین تلاش می‌شود از شاعران تقدیر به عمل آید. همانند جشنواره فیلم که یک فیلم از دید مردم انتخاب می‌شود.

وی افزود: علاوه بر این برنامه‌ها، امسال یک کتاب برای معرفی شاعران صاحب‌نام و تاثیرگذار کشور در دهه‌های اخیر منتشر می‌شود و در اختیار مهمانان جشنواره قرار می‌گیرد.

نمایشگاه شعر و تجلیل از شاعران درگذشته 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به یکی دیگر از بخش‌های جنبی این جشنواره اشاره و تصریح کرد: نمایشگاه شعری شامل عکس شاعران، دستخط و زندگینامه آن‌ها در حاشیه جشنواره برگزار می‌شود، تا بازدیدکنندگان شناختی نسبت به شعر و شاعر پیدا کنند.

وی ادامه داد: همانند سال‌های پیش بحث تجلیل از شاعران نیز در نظر گرفته شده است. امسال در این بخش از دو شاعر تازه درگذشته تجلیل می‌شود. برهمین اساس در مراسم افتتاحیه از خلیل عمرانی، شاعر آیینی و انقلابی تجلیل می‌شود و در استان همدان از مرحوم اورامی، شاعر اهل سنت تجلیل می‌شود.

حسینی با تاکید بر دقت در انتخاب داوران این دوره از جشنواره اظهار کرد: در جشنواره امسال دو هزار و 37 نفر شرکت کرده‌اند که در مقایسه با سال‌های گذشته رشد قابل توجهی دارد. سال قبل هزار و 451 شاعر آثار خود را به دبیرخانه فرستادند.

وی در پایان افزود: از سوی دیگر شاعران 27 کشور تقاضای شرکت در جشنواره را داشتند و آثار خود را ارسال کردند، که پس از گزینش این آثار شاعرانی از حدود 15 کشور پذیرفته شدند، تا در مراسم اختتاحیه جشنواره یا دیگر برنامه‌ها حضور يابند و به شعرخوانی بپردازند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها