هیوا مسیح، این روزها کتاب «نظریه شعر سپید» را آماده چاپ دارد. این اثر دربرگیرنده مجموعهای از دیدگاههای الف. بامداد درباره شعر سپید است._
وی ادامه داد: برهمین اساس برای تدوین این کتاب در بخش اصلی کار از میان این پاسخها، گزینگفتههایی را استخراج و گردآوری کردهام که میتواند بهطور مستقل پاسخگوی شاعران جوان در زمینه شناخت شعر نو باشد.
این شاعر افزود: علاوه بر این از میان مصاحبههای انجام شده با شاملو، یا مقالهها و یادداشتهایی که نوشته است، مطالبی را درباره شعر سپید گردآوری و در این کتاب ارایه کردهام.
وی درباره ساختار این کتاب توضیح داد: تمامی مباحث ارایه شده در این کتاب موضوعبندی شدهاند و برای مثال در آغاز نظریههای شاملو درباره موضوعاتی چون شعر کلاسیک، حافظ، فردوسی و شعر نیمایی آمده است. در ادامه هم که شاملو از سنت نیمایی جدا میشود، به مطالبی درباره دیدگاهها او در حوزه زبان، کلمه و معنا در شعر سپید پرداختهام.
مسیح به انگیزهاش از تدوین چنین کتابی اشاره و تشریح کرد: نیما یوشیج به عنوان بنیانگذار شعر نو تمامی نظریههایش را هم در این حوزه در قالب نامههایی که مینوشته و هم در قالب دو کتاب «تعریف و تبصره» یا «حرفهای همسایه» مکتوب کرد، اما شاملو به عنوان شاعری که شعر سپید را ابداع میکند، هرگز چنین کاری نکرده و نظریههایش مکتوب نشده است.
وی افزود: زمانی از خود شاملو شنیدم که در این باره گفت، وقت آنرا ندارم. برهمین اساس تصمیم گرفتم هر آنچه را درباره شعر گفته بود دستهبندی و در قالب کتابی گردآوری کنم.
این شاعر در پایان یادآور شد: هرچند پیشتر به شیوهای دیگر این کار را با همکاری نشر قصیدهسرا منتشر کرده بودم، اما کاری که این روزها در دست تدوین و آمادهسازی دارم کاملتر و مفصلتر است و دیدگاههای شاملو در حوزه شعر را از دهه 40 به بعد شامل میشود.
هیوا مسیح متولد سال 1344 است و علاوه بر عرصه شعر در زمینههای روزنامهنگاری، سینما، عکاسی، تئاتر، مجسمهسازی و نقاشی نیز فعالیت دارد.
«سه خشتی: ترانههای کوچک کرمانج»، «تبعید به شما»، «کتاب هیچ»، «شبانی که دستهای خدا را میشست»،«همسایه! چیزهایی امشب به یادم میآید»، «کتاب علتهای عشق»، «ببخشید، هواپیماهای ما شهر شما را ویران کردند» (نامهها و اشعار بچههای دنیا به پیرترین پدربزرگ دنیا)، «ما عشق را از بهشت به زمین آوردهایم»، «من از دنیای بی کودک میترسم»، «من پسر تمام مادران زمینم»، «کتاب فقیر»، «کتاب آب» و «گزین گفتار شمس تبریزی» عنوان برخی از آثار وی هستند.
نظر شما