دفتر دوازدهم «فرهنگنامه جاودانههاي تاريخ» به قلم «سيد سعيد موسوي» به زندگينامه فرماندهان شهيد استان كرمان ميپردازد. اين اثر به تازگي از سوي نشر شاهد منتشر شده است.-
اين مجموعه بر اساس مستندات پروندههای فرماندهان سراسر كشور نگاشته میشود و هر جلد آن به فرماندهان شهيد يك استان ميپردازد.
بر اساس آنچه در مقدمه دفتر دوازدهم مجموعه «فرهنگنامه جاودانههاي تاريخ» آمده است، نگارنده براي تاليف اين اثر، «طرح سرگذشت پژوهي»، «پرونده كارگزيني شاهد»، «بانك اطلاعات شاهد»، «پروانه فرهنگي شاهد» و ساير اطلاعات در دسترس را در مدت زماني 9 ماه مورد مطالعه قرار داده است.
تاريخ شهادت، تحصيلات، محيط تربيتي، تشكيل خانواده، مبارزات سياسي قبل از انقلاب و ايفاي نقش در دوران انقلاب و دفاع مقدس از مواردي هستند كه سيد سعيد موسوي براي هر يك از شهيدان مورد بررسي قرار داده است.
نويسنده در «مقدمه» اين كتاب را برآيند تلاشهايي ميداند كه از سال 1378 آغاز شدهاند و در پايان از خوانندگان ميخواهد تا پيشنهادهاي خود را براي بهرهبرداري نويسنده به معاونت پژوهش و ارتباطات فرهنگي بنياد شهيد و امور ايثارگران ارایه كنند.
دوازدهمين دفتر از مجموعه «فرهنگنامه جاودانههاي تاريخ» به 89 فرمانده شهيد استان كرمان پرداخته است. «حجتالله آقاملايي»، «محمد باقر سعادتآبادي»،«محمد آرمان»، «يوسف زنگيآبادي» و «محمد طائي» از جمله فرماندهان شهيدياند كه سرگذشت مختصري از آنان در اين نوشتار آمده است.
نگارنده در بخشي از سرگذشت «محمدباقر سعادتآبادي» آورده است: «او در سعادتآباد فعاليتهاي زيادي انجام داد، از جمله: كلاسهاي آموزش قرآن. قبل از انقلاب، اعلاميهها و عكسهاي امام (ره) را پخش ميكرد. يكبار هم به دست ساواك دستگير شد. او را شكنجه دادند و دندانهايش را شكستند.»
در ابتداي هر زندگینامه تصويري از شهيد بر فراز نام او و در پايان آن زندگینامه منابع مورد استفاده آورده شدهاند.
دوازدهمين دفتر از مجموعه «فرهنگنامه جاودانههاي تاريخ» را نشر شاهد در قطع وزيري و 725 صفحه با شمارگان هزار نسخه و به بهاي 100 هزار ريال منتشر كرده است.
نظر شما