پنجشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۱
«خواص نوری کریستال‌های فوتونی» منتشر شد

«خواص نوری کریستال‌های فوتونی» اثر کازواکی ساکودا با ترجمه مشترک عبدالرسول قرائتی و شقایق مددیان منتشر شده است. در این کتاب خواص بنیادین کریستال‌های فوتونی از دید نظری شرح داده شده‌اند._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «خواص نوری کریستال‌های فوتونی» یک کتاب درسی درباره خواص نوری بلورهای فوتونی است که خواص مدهای تابشی داخل بلورها و پاسخ نوری به میدان‌های خارجی را به بحث می‌گذارد.

دکتر عبدالرسول قرائتی در گفت‌وگو با ایبنا، این کتاب را برای دانشجویان سال آخر لیسانس و اوایل دوره فوق‌لیسانس مناسب دانست و گفت: موضوع این اثر بسیار جدید و کتاب‌های زیادی درباره آن منتشر نشده است. این دانش در مخابرات و قطعات فوتونیک کاربرد دارد و دانشجویان رشته فیزیک با گرایش اتمی - مولکولی و حالت جامد و همچنین دانشجویان رشته مهندسی برق مخاطبان این کتاب هستند.

وی افزود: این کتاب بر اساس آخرین ویرایش آن ترجمه شده است. البته بعد از چاپ این ویرایش مقاله‌های زیادی درباره این موضوع نوشته و تحقیقات زیادی درباره آن شد. امروزه عمده دستگاه‌هایی که به‌کار می‌روند دستگاه‌های الکترونیک هستند اما این دانش، دستگاه‌های فوتونیک را معرفی می‌کنند که کاربرد بیشتری دارند.

آخرین ویرایش این کتاب در سال 2004 منتشر شد و نسبت به نسخه قدیمی‌تر آن یک فصل جدید به آن اضافه شده است. 

قرائتی ادامه داد: در این کتاب به خواص نوری کریستال‌های فوتونی پرداخته شده اما درباره نحوه ساخت آن‌ها توضیحی نیامده است.

در این کتاب به موضوعاتی چون «مدل‌های کریستال فوتونی»، «تقارن ویژه مدها»، «طیف‌های عبوری»، «پاسخ نوری کریستال‌های فوتونی»، «مدهای نقص در کریستال‌های فوتونی»، «تیغه‌های کریستال‌ فوتونی»، «لیزر شدن با آستانه کم ناشی از سرعت گروه غیرعادی» و «اپتیک کوانتمی در کریستال‌های فوتونی» پرداخته شده است. 

این استاد دانشگاه اکنون در حال نگارش دو کتاب با عناوین «کاربرد کامپیوتر در فیزیک» و «لیزر برای دانشجویان رشته فیزیک» است و ترجمه دو اثر را هم در دست دارد. 

بلورهای فوتونی ساختارهای متناوبی هستند که از مواد دی الکتریک تشکیل شده‌اند و قابلیت‌هایی دارند که در سال‌های گذشته قابل دسترسی نبودند. آن‌ها به دلیل هدایت پرتوهای نوری که در محدوده نور مرئی قرار دارند انتخاب خوبی برای وسایل تمام نوری مانند مدارهای مجتمع هستند. 

قرائتی عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور است و تاکنون آثاری چون «امواج»، «الکترومغناطیس 2» و «دستور کار کارگاه عمومی» از وی منتشر شده است.

«خواص نوری کریستال‌های فوتونی» اثر کازواکی ساکودا با ترجمه عبدالرسول قرائتی و شقایق مددیان با شمارگان هزار نسخه، در 401 صفحه و به بهای 11 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه جهرم روانه پيشخان کتابفروشي‌ها شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها