یکشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۲
صنعت چاپ نیازمند مدیریت واحد و قدرتمند است

«صنعت چاپ و متولیان آن، انتظارات و واقعیت‌ها» عنوان پنل تخصصی دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ بود که در نخستین روز این کنفرانس برگزار شد و کارشناسان بر اهمیت تخصصی شدن امور در صنعت چاپ و مدیریت واحد و قدرتمند در این صنعت تاکید کردند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پنل «صنعت چاپ و متولیان آن، انتظارات و واقعیت‌ها» از زیرمجموعه‌های پنل چاپ و تشکل‌های دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ، با حضور یوسف افراش، بابک عابدینی، امیرحسین قاسمی، محمد بیطرفان، علی نیکوسخن، میثم حشمت‌خواه و خدایار صادقی شب گذشته (24 تیرماه) در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار شد.

در این پنل، صادقی، دبیر دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ، با طرح این سوال که آیا صنعت چاپ نیار به متولی دارد یا خیر و همچنین ضرورت وجود تشکل‌ها و انجمن‌ها در این صنعت، از افراش خواست نظر خود را در این‌باره مطرح کند.

صنعت چاپ در سطح کلان یک مدیریت واحد است
افراش، سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سوال، گفت: صنعت چاپ وقتی وارد کشور شد، بیشتر در حوزه نشر متمرکز بود، به همین دلیل وظیفه نظارت بر محتوای کتاب‌ها و همچنین مجوز تاسیس چاپخانه‌ها نیز به وزارت ارشاد واگذار شد. صنعت چاپ در سطح کلان خود یک مدیریت واحد را می‌طلبد که برای آن سیاستگذاری کند اما باید درباره جایگاه این مدیریت واحد بحث کرد.

وی افزود: به دلیل رشد قابل توجه صنعت چاپ در کشور در سال‌های اخیر، باید تغییر و تحول صورت گیرد چرا که مسایل و مشکلاتی که ما با آن‌ها در ارتباط هستیم، فراتر از حیطه اختیارات ارشاد است و به همین دلیل ضرورت بازنگری وجود دارد.

وزارت صنایع، چاپ را صنعت نمی‌داند
در ادامه، نیکوسخن، رییس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران، عنوان کرد: ما با دو قانون مواجهیم؛ قانون نظام صنفی در کشور و قانون مربوط به شرح وظایف ارشاد. ارشاد خود را متولی چاپ می‌داند و از سویی دیگر وزارت صنایع، چاپ را صنعت نمی‌داند و این سرگردانی برای چاپخانه‌داران وجود دارد.

وی با اشاره به این‌که معاون امور فرهنگی ارشاد، تاکید داشته که اگر مجاب شود چاپ صنعت است، پیشقدم شده و این حوزه را به وزارت صنایع بسپارد، گفت: هر وزارتخانه‌ای که حوزه مدیریت بر چاپ را بر عهده می‌گیرد باید کلیه نیازهای چاپ را برطرف کند زیرا اعضای اتحادیه موافق تخصصی شدن امور مربوط به چاپند. 

صنعت چاپ نیاز به متولی دولتی ندارد
عابدینی، نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ، نیز در رابطه با نیاز حوزه چاپ به متولی، گفت: صنعت چاپ نیاز به متولی دولتی ندارد و خود اتحادیه‌ها می‌توانند متولی خودشان باشند چون با وجود متولی دولتی، همیشه انتظار کمک، تحول و ارتقای خود را از او خواهیم داشت در حالی که چنین نگاهی صحیح نیست. 

وی تاکید کرد: مانند سایر کشورهای دنیا اتحادیه‌ها از اعضای متخصص تشکیل می‌شوند و در ایران نیز اتحادیه‌ها باید متولی تنظیم قوانین باشند.

عابدینی در ادامه درباره مشکلات و ماموریت اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ توضیحاتی داد و افزود: اگر بخش خصوصی حمایت نشود و در قوانین کشور مورد بی توجهی قرار گیرد وضعیت صادرات در شرایط فعلی به دلیل محدود شدن واردات مواد اولیه خام که مورد نیاز همه صنایع است، صدمه می‌بیند.

در ادمه پنل، محمد بیطرفان، بنیانگذار انجمن علوم و فناوری چاپ، میثم حشمت‌خواه، مدیرعامل انجمن حمایت از توسعه صنعت چاپ، امیرحسین قاسمی، دبیر انجمن چاپ دیجیتال درباره این تشکل‌ها و وضعیت آن‌ توضیخاتی ارایه کردند.

حاشیه‌های پنل
این پنل تخصصی طبق زمان‌بندی ارایه شده به اتمام نرسید و به دلیل طولانی شدن، پنل «چاپ و رویدادها» برگزار نشد. 

روسای اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی و قم نسبت به برگزاری این کنفرانس و این که شرایطی را برای شرکت شهرستانی‌ها فراهم نکرده‌اند، معترض بودند. آن‌ها معتقدند کنفرانسی که ملی است نباید فقط برای تهرانی‌ها برگزار شود.

حضور دانشجویان و علاقه‌مندان در پنل‌های روز نخست چندان محسوس نبود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها