رييس كتابخانه ملي در ديدار با وزير علوم عراق:
كتابخانه ملی در حفظ نسخ خطی به كشورهای همسايه كمك میكند
رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران در ديدار با وزير علوم و فناوري عراق به تلاش اين سازمان براي پاسداري از نسخ خطي در منطقه اشاره كرد و گفت: در اين مسير، تجارب خود را در اختيار كشورهاي دوست و همسايه قرار ميدهيم.-
در اين ملاقات كه جمعي از مديران و مشاوران وزير علوم عراق وي را همراهي ميكردند، صلاحي به ماهيت ساختار و عملكرد سازمان اسناد و كتابخانه ملي اشاره كرد و گفت: اين سازمان با داشتن بيش از هفت ميليون و 500 هزار منبع كتابي و غيركتابي و 800 ميليون برگ سند از نظر كيفيت منابع و ساختمان، رتبه نخست را در منطقه دارد.
صلاحي به گردآوري تمامي پاياننامههاي موجود در كشور از مهرماه سال جاري اشاره كرد و گفت: اين سازمان با همكاري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و دانشگاه آزاد اسلامي از مهر ماه تمام پاياننامههاي مقاطع ارشد و دكتري را گردآوري و ساماندهي ميكند.
رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در بخش ديگري از سخنانش وظيفه كتابخانه ملي را حفاظت از ميراث بشري دانست و افزود: همه تلاش ما صيانت از نسخ خطي در منطقه به زبان فارسي، عربي و زبانهاي ديگر است و در اين مسير، تجارب خود را در اختيار كشورهاي دوست و همسايه قرار ميدهيم.
وي طراحي نرمافزار جامع كشورهاي منطقه در حوزه كتابداري در آيندهاي نزديك و برگزاري دورههاي آموزشي براي كارشناسان كتابداري و آرشيوي منطقه را از فعاليتهاي سازمان در سطح بينالمللي عنوان كرد و ادامه داد: هفته آينده نيز كارشناساني از كشور عراق براي دوره مرمت اسناد و آرشيو به ايران ميآيند و ميهمان سازمان هستند.
وزير علوم و فناوري عراق نيز در سخناني ضمن تشكر از استقبال گرم سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، اين ديدار را بسيار مهم خواند و گفت: ما به طور جدي به دنبال گسترش روابط دوطرفه در تمامي زمينهها بهويژه در حوزه علمي هستيم.
عبدالكريمي علي السامرائي از اعلام آمادگي كتابخانه ملي ايران براي ارايه خدمات و تجارب آموزشي و كتابداري تشكر كرد و گفت: انشاءالله اين ديدار سبب روشن شدن افقهاي دوردست علمي و فرهنگي دو كشور ميشود.
نظر شما