به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، حسين قدياني، رييس سازمان بسيج دانشجويي كشور، در اين مراسم كه در «كتابفروشي 57» مركز مطالعات و پژوهشهاي سازمان بسيج دانشجويي برپا شد، انتخابات رياست جمهوري 88 را نقطه عطفي در تاريخ انقلاب اسلامي دانست و گفت: اين دوره از انتخابات، هم از نظر نوع و هم از نظر اتفاقاتي كه بعد از آن به وقوع پيوستند، با ساير انتخابات متفاوت بود.
وي ادامه داد: خوشبختانه با آگاهي ای كه ملت ايران داشت و اعتقاداتي كه در جامعه مطرح بودند و همچنين شناخت سياسي كه آحاد جامعه از خود نشان دادند، باعث شدند كه يك گذر بسيار ارزشمندي را در اين برهه از مسير پر پيچ و خم تاريخ انقلاب اسلامي داشته باشيم.
قدياني گفت: اين امر باعث شد تا عيار انقلاب اسلامي در مواجهه با تهديدات پيچيده و نرمافزاري دشمن كه مدعي بود تمام يافتههاي خودش را آورده و يك پيوند كاملا ملموس بين دنبالههاي خارجي آنها در داخل كشور اتفاق افتاده است، افزايش يابد. بنابراين بازخواني اين جريانات ضروري است چرا كه جامعه را براي مقابله با اتفاقات مشابهه آماده ميكند.
رييس سازمان بسيج دانشجويي كشور اظهار كرد: شناساندن و بازخواني اين جريانهاي سياسي به دانشجويان ضرورت دارد و آنها را به شناخت لازمي از اين وقايع ميرساند تا با افرادي كه در انتقال اين جريانات نقش داشتند، آشنا شوند زيرا اين افراد تاريخ انقلاب را خوب مطالعه كردهاند و شناخت سياسي كامل نسبت به آن دارند.
قدياني در پايان سخنانش گفت: ويژگي مهم اين اثر دستهبندي جريانهاي سياسي انتخابات 88 است. مواضعي كه اين جريانات داشتند، در اين اثر اشاره شدهاند كه ميتوانند قدرت قضاوت آحاد مردم و جامعه دانشگاهي كشور را بالا ببرد و اين امر ميتواند در آينده انقلاب موثر واقع شود.
سپس عبدالله گنجي، نويسنده كتاب «جریانشناسی انتخابات دهم ریاست جمهوری(88)» اظهار كرد: با توجه به تجربهاي كه از تاريخنگاري داشتم و همچنين به دليل رشته تحصيليام در دانشگاه، ميدانستم كه ثبت تاريخ چگونه انجام ميشود و كسي كه تاريخ را ثبت ميكند به يقين انگيزهاي از اين كار دارد و چه بخواهد و چه نخواهد، سنگيني نگاهش در جهتگيري محتوا سايه ميافكند.
وي ادامه داد: در صدر پديده انقلاب اسلامي خيليها آمدند و تاريخهايي را نوشتند كه شايد امام خميني(ره) از برخي از آنها ابراز برائت كرد. كتابهاي قطوري مثل «آخرين تلاشها در آخرين روزها» از جمله آنها محسوب ميشود. صاحبنظران و مخاطبان اين حوزه به صورت كامل ميدانند كه اين افراد چگونه تاريخ مشروطه و تاريخ ملي شدن صنعت نفت را نوشتند و نقش روحانيت را حذف كردند.
وي در ادامه سخنانش عنوان كرد: در دوره انتخابات 88 و حوادث پس از آن بيش از 70 عنوان كتاب چاپ شدند كه اغلب كلي بودند و تنها به شرح وقايع ميپرداختند. بنابراين، تصميم گرفتم مجموعهاي را تاليف كنم كه بتواند نقش تفكيكي نسبت به مجموعههاي سياسي كشور آن دوره داشته باشد و آنها را ثبت كند.
گنجي بيان كرد: ميتوان به صراحت گفت كه در آن دوره مجموعهاي وجود نداشت كه احزاب و جريانهاي كشور آن دوره را به صورت موردي و مصداقي بررسي كند، بنابراين به تاليف اين اثر پرداختم چرا كه تصور ميكردم اگر اين وقايع ثبت نشوند، حق انقلاب اسلامي ادا نخواهد شد و ديگران در آينده ميآيند و چيزهايي را مينويسند كه حقيقت ندارند و نادرست است.
وي با بيان اينكه «در اين اثر از هيچ نكته پشت پرده استفاده نكرده و عهد كردهام كه به هيچ چيزي استناد نكنم كه نديدهام يا تنها آنها را شنيدهام، بلكه تمامي مطالب از منابع مستند با ذكر عناوين آنها ارايه شدهاند»، اظهار كرد: هرچه كه در اين كتاب نوشتهام، از كيفر خواست بگيريد تا بيانيهها، آشكار است و منابعشان ذكر شدهاند. البته بيشتر تمركز اين اثر بر مواضع جريانها و گروههاي سياسي آن دوره با ذكر تاريخ است و بيان كردهام كه چه افراد و شخصيتهايي در چه تاريخ و مناسبتي، چه بيانيهاي را ارايه كردهاند و همزمان، اثرات اين بيانيهها را در فضاي انتخابات و بعد از آن نيز عنوان كردهام.
اين نويسنده افزود: نكتهاي كه اين كتاب را برجسته ميكند، اين است كه من خودم بين خود و خدا به حجت رسيدم كه در تاليف اين اثر از ميان همه گزينههايي كه براي حوادث انتخابات 88 و علل آنها ارايه شدند، گزينهاي را كه خودم برايم حجت است، برجسته كنم و به تشريح آن بپردازم.
گنجي ادامه داد: يكي از اين گزينهها اين بود كه بعضي از مسوولان كشور در آن دوره، حوادث بعد از انتخابات 88 را به مناظره هاي انتخاباتي ارجاع دادند و دليل اين اتفاقات را در اين موضوع ميدانستند كه چون اسم برخي از افراد آورده شده، زمينههاي تنفر و وقوع اين اتفاقات را فراهم كرد.
نويسنده كتاب «جریانشناسی انتخابات دهم ریاست جمهوری(88)» افزود: در اين اثر به اين موضوع پرداختهام كه جريانات سياسي آن دوره يك طراحي قبل از انتخابات بودهاند و اين موضوع را ميتوان در پاسخ به سوال خبرنگار نشريه تايمز حدود 16 ساعت قبل از انتخابات مبني بر اينكه «اگر پيروز شويد و يا شكست بخوريد چه خواهيد كرد» ارجاع داد. يكي از كانديداها در پاسخ به اين سوال به تجمعات خياباني اشاره كرده بود كه براي من قابل توجه بود و در اين كتاب به آن پرداختهام.
گنجي گفت: وقتي از يكي از نامزدها سوال ميكنند كه «اگر پيروز شويد براي اجراي قوانين نظام با توجه به ساختار نظام جمهوري و جايگاه رهبري در اين نظام چه خواهيد كرد» خبرنگار را به آيندهاي ارجاع ميدهد كه قرار است تغييرات بنيادي اتفاق بيفتد. در صورتي كه ميتوانست پاسخ دهد با رهبري صحبت ميكنيم و يا قانون را اصلاح ميكنيم!
چاپ نخست كتاب «جریانشناسی انتخابات دهم ریاست جمهوری(88)» اثر عبدالله گنجي با شمارگان سه هزار نسخه، 133 صفحه و به بهاي پنج هزار تومان از سوي مركز مطالعات و پژوهشهاي سازمان بسيج دانشجويي كشور منتشر و راهي بازار نشر شده است.
دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۷:۱۰
نظر شما