نویسنده کتاب «ماهیگیری در ایران» میگوید: تاليف و بازنويسي این کتاب بر اساس تحقيقات ميدانی، ارزيابي شرايط اين ورزش و همچنین مشاورههای روانشناسان نوشته شده و برخی از تحقیقات نشان میدهد معلولان و افرادي که از افسردگي و کسالت روحي رنج ميبرند، با ورود به اين ورزش، به شادي و سلامتي روحي مطلوبی دست مييابند.-
وي افزود: همچنین به اين اثر بازنويسي شده، دو سرفصل مهم با محتواي «ماهيگيري ورزشي و بانوان» و «ماهيگيري ورزشي براي افراد معلول و ويلچرسوار» و پانزده نکته فني درباره ماهيگيري افزوده شده است.
معظمیگودرزی گفت: در سالهاي اخير ماهيگيري با استقبال خوب بانوان روبهرو شده است اما اين ورزش شرايط خاص و طاقتفرسايي را هم بهدنبال دارد که کتاب «ماهيگيري در ايران» با ارايه مطالب کاربردي و موثر سعی کرده تا شرايط را براي مخاطبانش بهويژه بانوان هموار سازد.
وي اظهار کرد: در کتاب «ماهيگيري در ايران» مباحث گوناگوني نظير «استفاده از تجهيزات و ابداعات ماهيگيري»، «نقشه، مکانهاي مناسب براي ماهيگيري»، «روشهاي مناسب و وسايل مورد نياز ماهيگيري» مطرح شده است. از ديگر موضوعاتي که در اين نوشتار بيان شده تهيه و استفاده از وسايل ماهيگيري کامل و استاندارد است در حالي که اغلب افرادی که به این ورزش روی میآورند وسايلي را تهيه ميکنند که همه آنها ضرورت ندارد و بهاي سنگيني هم در قبال آنها ميپردازند. در اين اثر توصيههاي مناسبي براي آشنايي بيشتر با رشته ورزشي ماهیگیری و وسايل مورد نياز آنها ارايه شده است.
وي با بيان اين که در کتاب حاضر و ساير پايگاههاي اطلاعرساني کوشيده شده تا اقدامات فرهنگي و محيط زيست در کنار موضوع ورزش توصيه و ترويج شوند، گفت: در اين نوشتار به مسايلي توجه شده که باعث افزايش ضريب ايمني افراد ميشوند، همچنين آموزشهايي مطرح شده که پس از ماهيگيري چگونه قلاب را از دهان ماهي خارج کرده و ماهي را مجددا به آب بازگردانند و بدانند که ماهيگيري يک ورزش است نه شکار و طي آن ماهيهاي فراواني را صيد نکنند تا آسيب کمتري به محيط زيست وارد شود.
معظميگودرزي که در حوزه خبرنگاري هم فعاليت ميکند در پاسخ به این سوال که مخاطبان اين نوشتار کدام گروهاند، مبتدي يا حرفهاي؟ گفت: با ارايه بیش از 450 نکته سعي کردهام در گام نخست افراد علاقهمند را با اين رشته آشنا کنیم و افراد مبتدي را افزايش دهیم. 70 درصد از اطلاعات موجود در کتاب «ماهيگيري در ايران» صرفا براي آشنايي و راهاندازي افراد مبتدي است و 30 درصد باقيمانده اطلاعات براي افراد حرفهاي و حتي کساني که در حرفه ماهيگيري مشغولند، مناسب است.
وي ادامه داد: علاقهمندان به ورزش ماهيگيري با خواندن دقيق مطالب و با داشتن تجربه کم در هدايت قلاب ماهيگيري، از محتواي کتاب بسيار بهرهمند خواهند شد.
وي با اشاره به وسعت و چرخش مالي در رشته ورزشي ماهيگيري افزود: مسوولان با دقت و توجه بيشتر به رشته ورزشي ماهيگيري، ميتوانند فرصتهاي شغلي فراواني را ايجاد کنند. بهعنوان مثال کشور انگلستان با توجه به منابع ماهيگيري و آبي، توانسته است با جذب گردشگر داخلی و خارجي به صنعت گردشگري رونق فراواني دهد.
معظميگودرزي درباره تاثير اين ورزش بر روحيه افراد گوناگون گفت: اغلب علاقهمندان به ورزش ماهيگيري افرادياند که طي روز کارهاي کسالتآور و خستهکننده دارند يا به نوعي از زندگي شهري به طبيعت پناه ميآورند، افرادي نظير پزشکان و کساني که در طول روز با اعداد و ارقام کار ميکنند، به اين رشته ورزشي تمايل فراواني دارند.
اين کارشناس درباره چگونگي ادامه فعاليت در اين حوزه بيان کرد: براي تاليف آثار بعدي در نظر دارم با کمک محمود صبوري مولف اين نوشتار که سالها با ابزارهاي اين ورزش آشناست و از استادان ورزش ماهيگيري نيز بهشمار ميآيد، کتابهاي ديگري تاليف کنم، البته ايدههاي جديد و تازهاي براي ادامه کار در اين مسير در ذهن دارم که تا عملي شدن آنها ترجيح ميدهم که درباره آنها صحبتي نشود.
وي با بيان اين که از سن هفت سالگي تاکنون به ورزش ماهيگيري پرداخته است در پاسخ به این سوال که با توجه به سابقه و تجربيات خود در اين رشته آيا تنها قصد تاليف داريد يا از ترجمه بزرگان اين حوزه در سراسر دنيا هم استفاده خواهيد کرد؟ گفت: بيشتر به تاليف در اين رشته توجه میکنم اما از ترکيب ترجمه با تاليف هم استفاده خواهم کرد.
نظر شما