به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، مجموعه «از ايران چه ميدانم؟»، يکي از برنامههاي دفتر پژوهشهاي فرهنگي است كه در چند سال اخير دنبال شده است. اين مجموعه به مثابه يک دايرهالمعارف با بهرهگيري از مدل فرانسوي «چه ميدانم؟» طراحي شده است که در آن هر کتاب به يکي از موضوعهايي که به ايران مربوط است، ميپردازد.
هر کتاب با نثري ساده و براي مخاطبان عمومي اما با دقت و دغدغه علمي و به قلم يکي از متخصصان همان موضوع نوشته ميشود و حجم کتابها در حدود 120 صفحه است. كتاب «رستم در شاهنامه» نيز با نثري ساده و روان و با استفاده از تصاوير متنوع منتشر ميشود.
دارا، پژوهشگر فرهنگ و تاريخ ايران به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: در اين كتاب به زبان ساده و آسان نقش رستم در شاهنامه ذكر شده است؛ زيرا نام رستم با شاهنامه فردوسي گره خورده و كساني كه شاهنامه ميخوانند همواره ستايشگر اين پهلوان ايرانياند.
وي افزود: همچنين نام رستم در متون ديني چگونه است و شباهتهاي آن با شخصيتهاي ديگر شاهنامه چيست؟ و كدام عنصرها در نبردها به كمك رستم ميآيند نيز در اين كتاب بررسي شده است.
دانشجوي دكتري فرهنگ و زبانهاي باستاني اظهار كرد: در اين كتاب نام رستم در متون ميانه، پهلوي ساساني و يا همان فارسي ميانه همانند «درخت آسوريك»، «يادگار زريران»، «بندهش»، «اوستا»، «سكسيران»، «خداي نامهها» و «متون سغدي» بررسي شده و ويژگيهاي هر يك عنوان ميشود.
رستم نامآورترين چهره اسطورهاي در شاهنامه و ادبيات ايران است. اين شخصت اسطورهای، چنانکه در شاهنامه فردوسی روايت شده، فرزند زال و رودابه است و تبار پدرياش به گرشاسپ (پهلوان اسطورهاي و چهره برتر اوستا) ميرسد.
عظمت رستم در شاهنامه به گونهاي است كه بعد از مرگ رستم خود فردوسي نيز ديگر دل بسته زندگي نيست و تمايل دارد شاهنامهاش را به پايان برساند، اين معني را ميتوان از فضاي پاياني داستان رستم و شَغاد بعد از نابودي خاندان زال دريافت.
شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۰
نظر شما