منصوره شاهسون كتاب «آزمايش و ابتلا از منظر نهجالبلاغه» را نوشت. اين كتاب به بررسي معنا، فلسفه و انواع آزمايشهاي الهي از ديدگاه امام علي(ع) پرداخته است.-
وي افزود: از جمله بخشهاي مهم اين كتاب، فصلي است كه به مساله قدمت زماني در ابتلا و آزمايش ميپردازد و بيان ميكند كه نخستين ابتلا ميان موجودات خلق شده، ابتلاي فرشتگان (شيطان) و پس از آن انبيا و اوليا (حضرت آدم) بوده است و در ادامه به ابتلاي مومنين ميرسيم. همچنين اين كتاب بيان ميكند كه خداوند براي هر يك از انسانها ابتلا و آزمايش خاصي در نظر ميگيرد؛ يكي را با بيماري آزمايش ميكند و ديگري را با مال و فرزند.
نويسنده حوزه دين با اشاره به بخشي از كتاب «آزمايش و ابتلا از منظر نهجالبلاغه» با عنوان «فلسفه آزمايش» گفت: اين قسمت از كتاب، به دنبال تبيين هدف خداوند از آزمايش است. پاك كردن گناهان، شكوفايي استعدادها و تنبيه و تاديب از جمله اين اهدافند. علاوه بر اين، چنانكه در كتاب نيز اشاره شده است، مهمترين رهاورد و نتيجه امتحانات الهي اين است كه انسان توبه كند و به سوي خداوند برگردد و در مسير تعالي قرار گيرد و به جايگاه اصلي خود كه همان رضا و مدارا با قضاي الهي است، برسد.
شاهسون اظهار كرد: حضرت علي(ع) در «نهجالبلاغه» بيش از هر چيز روي سه واژه تاكيد و بيشترين سخنان را درباره آنها بيان فرمودهاند؛ «كبر و غرور»، «دنياطلبي» و «فتنه». اين سه ويژگي، در حقيقت سه ضلع يك مثلثند و با هم ارتباط دارند، زيرا نتيجه كبر و غرور، دنياطلبي است، دنياطلبي به فتنه ختم ميشود و به همين ترتيب، فتنه و ابتلا ميتواند در قالب غرور ظهور كند. حلقه اتصال اين سه ويژگي نيز دنياست، زيرا تا دنيا نباشد، انسان به اين مسايل وارد نميشود.
كتاب «آزمايش و ابتلا از منظر نهجالبلاغه» را انتشارات احسن با شمارگان 1000 نسخه، 256 صفحه و به بهاي 60000 ريال روانه دنياي كتاب كرده است.
نظر شما