چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۰
كتابخانه‌هاي تخصصي، حوزه‌هاي مغفول پژوهشي را آشكار مي‌سازند

مهريزي، مدير كتابخانه فقه و اصول قم، با تاكيد بر ضرورت ايجاد و توسعه كتابخانه‌هاي تخصصي در موضوعاتي كه مكتوبات آن حوزه به رشد كافي رسيده‌اند، عنوان كرد: كتابخانه‌هاي تخصصي با انعكاس ميزان تاليفات انجام شده، حوزه‌هاي مغفول را براي پژوهشگران آشكار مي‌سازند.-

حجت‌الاسلام مهدي مهريزي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در حاشيه مراسم افتتاح «كتابخانه تخصصي مطالعات زنان» كتابخانه مجلس اظهار كرد: وقتي تعداد منابع مكتوب در حوزه‌اي خاص ارتقا يابد و آن موضوع در شمار تحصيلات تكميلي قرار گيرد، مشخص مي‌شود آن موضوع يا حوزه خاص به حدي از رشد طبيعي رسيده است كه نگاه تخصصي به آن مي‌شود. بنابراين، ميزان منابع مكتوب يك موضوع و شكل‌گيري رشته‌هاي تحصيلات عالي در آن زمينه، اموري‌اند كه شكل‌گيري كتابخانه تخصصي را ايجاب مي‌كنند تا پاسخگوي نياز محققان و پژوهشگران آن عرصه باشند. 

پژوهشگر مطالعات زنان در پاسخ به اين پرسش كه «آيا مي‌توان در هر موضوعي كتابخانه تخصصي داشت؟» گفت: بايد علم در آن موضوع به حدي از رشد دست يافته باشد كه تعداد و تنوع مكتوبات آن در حد يك كتابخانه تخصصي شده باشند. همچنين بايد تعداد طالبان علم در آن حوزه به حدي رسيده باشد تا آن كتابخانه كاركرد و كارآيي لازم را داشته باشد. 

مهريزي درباره فوايد كتابخانه‌هاي تخصصي عنوان كرد: كتابخانه‌هاي تخصصي مانند آثار كتاب‌شناسي، ايده بخش‌اند، مطالعات را جهت مي‌دهند و پژوهش‌ها را به سمت تخصصي شدن پيش مي‌برند.
بنابراين، هر موضوعي كه زمينه آن در جامعه ايجاد شود و منافع فرهنگي و ملي ما به آن ارتباط داشته باشد و اقتضا كند، بايد كتابخانه تخصصي آن را تاسيس كرد.

وي با بيان اين كه «تعدد در كتابخانه‌ها معني ندارد، چرا كه وجود گسترده آنها دسترسي افراد به منابع مطالعاتي را آسانتر ‌سازد» عنوان كرد: ايجاد و توسعه اين مراكز موجب مي‌شود مولفان با مشاهده ميزان پژوهش‌ها و سطح تحقيقات انجام شده به حوزه‌هاي مغفول پي‌ببرند و مسيرهاي طي شده را تداوم بخشند و تكميل كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط