سخنگوي كتاب سال عاشورا با اشاره به اين كه برگزاري سالانه يا دوسالانه اين جشنواره در حال بررسي است، اظهار كرد: ارزيابي آثار ارسالي نشان ميدهد كه طيفي از نويسندگان جوان به عرصه مطالعات و تاليفات عاشورايي راه يافتهاند و اين موضوع از آينده اميدبخش اين عرصه و توليد آثاري ماندگار حكايت دارد./
وي بررسي وضعيت موجود و به دست آوردن تصويري از تاليفات و توليدات عاشورايي، تشويق و ترغيب نويسندگان و شناخت مولفان و شاعران توانمند براي توليد آثار آينده اين حوزه را در كنار ايجاد فضايي براي معرفي و نقد آثار گوناگون عاشورايي، از جمله اهدافي خواند كه در سايه اين جشنواره دنبال ميشوند.
نويسنده و پژوهشگر عاشورايي در پاسخ به اين سوال كه «با بررسي حدود 2000 اثري كه به دبيرخانه اين جشنواره رسيدهاند، چه ارزيابي يا قضاوتي از آثار و مكتوبات اين عرصه داريد؟» گفت: اكنون براي قضاوت نهايي زود است، اما بايد بگويم كه تصور نميشد با چنين حجمي از تاليفات عاشورايي مواجه شويم كه خوشبختانه متوجه تاليفات متعدد در برخي از حوزهها و فقر مكتوبات در حوزههاي ديگري شديم.
وي افزود: به عنوان نمونه، در عرصه «ادبيات نمايشي عاشورايي» اقدامات چنداني انجام نشده است، اما در بخش «پژوهشهاي عاشورايي» آثار بيشتري به دست ما ميرسند و تعداد اين مكتوبات افزايش مييابند. همچنين در عرصه شعر عاشورايي پيشرفتهاي خوبي داشتهايم و در حوزه ادبيات داستاني عاشورا نيز كارهاي خوبي توليد شدهاند.
سخنگوي كتاب سال عاشورا يادآور شد: با بررسي آثار گردآوري شده، به نظر ميرسد طيفي از نويسندگان جوان به عرصه خلق مكتوبات عاشورايي وارد شدهاند. بررسي و مطالعه آثار و كتابهاي دهه 80 اميدواري را براي توليد كارهاي ماندگار در عرصههاي عاشورايي افزايش ميدهد.
به گفته سنگري، اكنون مجموعه آثار «انتخاب بهترين كتاب سال عاشورا» در حال گردآورياند و پيشبيني ميشود با اتمام ماه مبارك رمضان و پايان يافتن داوري كتابهاي عاشورايي، جشنواره نهايي كتاب سال عاشورا در 10 شاخه علمي، آذر ماه سالجاري برگزار شود.
نظر شما