مدير كل تربيت بدني دانشگاه علامه طباطبايي از فعاليت ضعيف چاپ و نشر كشور در حوزه جانبازان، معلولين و بيماران خاص سخن گفت و انتشار كتاب و در دسترس قرار دادن آن را امري ضروري براي معلولين و بيماران خاص عنوان كرد.\
مسوول انجمن تيراندازي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري از وجود معلوليتهاي پنهان در جامعه ابراز نگراني كرد و گفت: اغلب مردم جامعه ايران بر خلاف آگاهي خود داراي معلوليتهاي مختلف جسمانياند و اين مشكل زماني مشخص ميشود كه فرد با افزايش سن، كم تحركي و همچنين فشارهاي رواني را كه در بانوان بيش از آقايان مشاهده ميشود، دچار ضعفهاي حركتي شود.
وي ادامه داد: اين امر در ميان ورزشكاران و دانشجويان تربيت بدني نيز قابل مشاهده و سنجش است و من در مدت فعاليتم در دانشگاه علامه طباطبايي براي آگاهيرساني و برطرف كردن اين نقيصه تلاش بسياري كردم، اما به يقين، كتاب و مطالعه مناسبترين شيوه براي مبارزه و پيشگيري از معلوليتهاي پنهان به ويژه در سنين پايين است.
ميرحيدر كه مدرك كارشناسي خود را در رشته تربيت بدني و مدرك كارشناسي ارشد خود را در رشته ورزش معلولان از دانشگاه سياكيون نيويورك آمريكا دريافت كرده است، درباره وضعيت جانبازان، معلولين و بيماران خاص در كشور و همچنين تاثير و چگونگي وضعيت نشر در اين حوزه عنوان كرد: كتاب از جمله منابع مهم براي رويارويي جانبازان، معلولين و بيماران خاص با مشكلات حركتي است، زيرا علاوه بر اين افراد، خانواده، همسر و فرزندانشان نيز با اين مشكلات آنها روبرو ميشوند و در بسياري از مواقع مشاهده ميشود كه فشارهاي رواني در خانواده به ويژه بانوان، ضعفهاي حركتي و متاسفانه بيماريهاي نظير «ام اس» را ايجاد ميكند كه منشاء اصلي آن استرس، فشارهاي رواني و ضعف سيستم عصبي در پي اين عوامل است.
وي اضافه كرد: متاسفانه بسياري از متخصصان و به ويژه فيزيوتراپها به علت نبود منابع تخصصي در زمينه معلولين و بيماريهايي نظير «ام اس» اطلاعات دقيقي از برخورد پزشكي با آنها ندارند و اين امر اغلب سبب پيشروي بيماري و معلوليت آنها ميشود. من به دليل تخصصم علاوه بر چاپ چندين كتاب در اين حوزه، به فعاليتهاي عملي و ساخت 14 سالن تخصصي در مدت زمان 9 سال براي توانبخشي معلولان و بيماران خاص از سوي دانشگاه علامه طباطبايي اقدام كردهام.
عضو بازنشسته هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي تاكيد كرد: احداث مركز آبدرماني ويژه بيماريهاي خاص، از جمله مهمترين فعاليتهاي سالهاي اخير است كه همچنان و با همكاري انجمنهاي بيمارهاي خاص فعاليت ميكند. ما براي افزايش سطح عملكرد اين مركز در نظر داريم كتابهايي خودآموز و كاربردي را براي معلولان و بيماراني كه به اين مركز مراجعه ميكنند، گردآوري و منتشر كنيم تا حتي در زمان ورزش و آبدرماني هم بتوانند از آنها بهرهمند شوند و با مطالعه، به بهبود خودشان كمك كنند.
ميرجيدر به بيماري جديدي با نام «ال اس» اشاره كرد و گفت: اين بيماري شبيه بيماري «ام اس» است كه با پژوهشهاي بسيار درباره آن در كشورهاي پيشرفته كشف شده كه متاسفانه به علت نبود كتاب، مقاله، جزوه و منابع موجود درباره اين بيماري، پزشكان نميتوانند آن را تشخيص دهند و اغلب به مبتلايان به اين بيماري تمرينات و داروهاي بيماري «ام اس» را تجويز ميكنند كه نه تنها به بهبود آنها كمكي نميكنند، بلكه عاملي براي پيشرفت بيماريشان نيز خواهند بود.
وي اظهار داشت: از آنجايي كه مردم كشورمان عادت به مطالعه ندارند، بايد چاپ كتابهاي خودآموز را به صورت سريالي در دستور كار سازمانها و نهادهاي مسوول قرار داد و همه آنها بايد در اين امر پيشگام شوند و احساس وظيفه كنند تا همگام با ارايه آگاهيهاي مناسب درباره معلوليتهاي پنهان، به افزايش مطالعه و كتابخواني نيز كمك كنند.
ميرحيدر تصريح كرد: گام نخست فرهنگسازي براي مطالعه، ايجاد علاقهمندي به تهيه كتاب و مطالعه آن از سوي آحاد مختلف جامعه است كه با گنجاندن تصاوير تخصصي و مناسب در آثار ميسر ميشود تا مطالب علمي و حتي تخصصي آنها مخاطب را خسته نكند.
وي با اشاره به وظيفه سازمان و فدراسيونهاي ورزشي براي چاپ آثار مناسب و آگاهيبخش به عموم مردم و ورزشكاران حرفهاي، سازمانهاي دولتي ديگر را نيز موظف دانست كه در اين راه قدم بگذارند. براي مثال، وي از شهرداري نام برد و گفت: كتاب ميتواند از موضوعات اصلي بنرهاي تبليغاتي و تابلوهاي درونشهري و برونشهري به شمار رود و به افزايش سطح كتابخواني در كشور كمك كند.
استاد بازنشسته دانشگاه علامه طباطبايي ضمن اشاره به اين كه در برنامههاي تلويزيوني كودكان در دهه 70، نظير «بشين، پاشو، بخند» و «شيرينتر از كلاغپر» به عنوان مشاور فعاليت و براي پررنگ بودن نقش كتاب و كتابخواني در اين آثار تلاش بسياري كرده است، گفت: ورزش همگاني براي كودكان و بزرگسالان كم هزينه و از اهميت بسياري برخوردار است و تلويزيون و رسانههاي جمعي بايد به تهيه برنامههايي در اين باره با محور كتاب بپردازند تا الگوي مطالعه را همگام با ورزش در كشور فراگير سازند.
وي در پايان اظهار داشت: وضعيت دانش تئوري كشورمان در حوزه ورزش و توانبخشي، جانبازان، معلولان و بيماران خاص مناسب است، اما كاربردي نيست و دانشجويان فارغالتحصيل در رشتههاي مرتبط نميتوانند علم تئوري خود را به اجرا درآورند. در واقع، اين وظيفه استادان است كه با همكاري ناشران به چاپ كتابهاي كاربردي در اين زمينه بپردازند تا شاهد پيشرفت معلوليتهاي پنهان در جامعه نباشيم.
نظر شما