دوشنبه ۲ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۴
باستانی‌پاریزی تاریخ را با زبانی شیرین روایت کرده است/ «آسیای هفت سنگ» را بخوانید

حجت‌الله جودکی «بچه‌های امروز معرکه‌اند» نوشته عزیز نسین را که با رویکردی طنز و انتقادی نوشته شده است و کتاب «آسیای هفت سنگ» اثر زنده‌یاد باستانی پاریزی را برای مطالعه متولدین دهه هشتاد معرفی کرد.

حجت‌الله جودکی، پژوهشگر تاریخ به عنوان پیشنهاد مطالعه به متولدین دهه هشتادی به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: کتاب «بچه‌های امروز معرکه‌اند» نوشته عزیز نسین، نویسنده، مترجم و طنزنویس اهل ترکیه با ترجمه داود وفایی را به متولدین دهه هشتاد برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم. این کتاب چاپ انتشارات مرکز است.
 
وی افزود: این کتاب با قالب داستانی، نامه‌نگاری دو همشاگردی را در برمی‌گیرد، اما در خلال آن مطالبی که به زبان کودکانه بیان می‌شود، به بزرگ‌ترها و رفتارشان انتقاد می‌کند. «بچه‌های امروز معرکه‌اند» با رویکردی انتقادی، سیستم آموزشی و تربیتی کودکان و نوجوانان ترکیه را در دهه‌های ابتدایی قرن بیستم به سخره می‌گیرد.

این پژوهشگر تاریخ ادامه داد: این کتاب که برای نخستین‌بار در سال‌های دهه ۱۹۶۰ در ترکیه منتشر شد، طنز صریح و مشخصی دارد. نسین در خلال طنزهای جاری در این کتاب، با جدیت و قلمی تند، انتقادات خود را نسبت به خفقان و فضای بسته ترکیه آن روز، مطرح کرده است. چاپ اول ترجمه «بچه‌های امروز معرکه‌اند»، اواخر زمستان ۹۴ منتشر شد و در آخرین روزهای فروردین ماه ۹۵ به چاپ پنجم رسید. این کتاب سپهر اجتماعی را با زبان طنز مورد نقد قرار می‌دهد.
 


این پژوهشگر تاریخ بیان کرد: در این کتاب خواهید دانست که بزرگترها از نگاه کودکان چگونه دیده می‌شوند. در کتاب «بچه‌های امروز معرکه‌اند» کودکان به نقد پدر و مادر و معلمشان می‌پردازند. این کتاب خطای بسیاری از احکام ارزشی در ظاهر ضروری و معتبر درباره تربیت کودکان امروز را نشان می‌دهد. در کتاب «بچه‌های امروز معرکه‌اند» کودکان در برابر بزرگترها به دفاع از خود و حقوقشان می‌پردازند.
 
جودکی افزود: این کتاب مکاتبات دو همکلاسی به نام احمد و زینب است و در ترکیه بارها و بارها به چاپ رسیده است. عزیز نسین در این کتاب به انتقاد از نظام آموزشی جامعه خود و شیوه‌های غلط تربیتی خانواده‌ها می‌پردازد. مطالب کتاب خنده‌دار است. کتاب در عین برخورداری از جاذبه و کشش لازم، سخت عبرت‌آموز و پند‌دهنده نیز هست. همانطور که نویسنده خود معتقد است، این کتاب نه فقط برای بچه‌ها که برای بزرگ‌ترها هم خواندنی است. 

کتاب‌های خوش خوانش باستانی پاریزی

 
وی در ادامه گفت: همچنین به نوجوانان و جوانان پیشنهاد می‌کنم که کتاب‌های زنده‌یاد دکتر باستانی پاریزی را مطالعه کنند. کتاب‌های باستانی پاریزی بسیار خوش خوانش است و خواننده را جذب می‌کند. کتاب‌های تاریخی معمولا ممکن است برای خواننده خسته‌کننده باشد اما کتاب‌های باستانی پاریزی این‌گونه نیست و خواننده را جذب می‌کند.
 
جودکی افزود: کتاب‌های باستانی پاریزی خوانندگان زیادی دارد، به‌خصوص در خارج از کشور از کتاب‌های این پیشکسوت تاریخ استقبال زیادی می‌شود. در ایران به این گوهر ارزشمند آن‌چنان که باید بها داده نشده است اما در کشورهای اروپایی در رشته تاریخ دو واحد درس به عنوان سبک تاریخ‌نگاری باستانی پاریزی وجود دارد. یعنی باستانی پاریزی توانسته است با یک زبان بسیار خاص، شیرین و رمانتیک تاریخ را برای خوانندگان بیان کند.
 


وی بیان کرد: من تمام کتاب‌های ایشان را بسیار خوب می‌دانم. باستانی پاریزی بسیار از واژه «هفت» استفاده می‌کند، من کتاب «آسیای هفت سنگ» را برای مطالعه این نوجوانان پیشنهاد می‌کنم. این کتاب نوشته‌های متعدد و پراکنده‌ای است از باستانی پاریزی در حوزه‌های مختلف تاریخ، فرهنگ، ادب، سیاست و نظایر آن که گاه به طنز می‌گراید.

در این باره بخوانید:

خاطرات سرباز نگهبان از کمیته ضدخرابکاری ساواک

پیشنهاد مطالعه کتاب به متولدین دهه هشتادی/1 هدایت‌الله بهبودی؛
خاطرات سرباز نگهبان از کمیته ضدخرابکاری ساواک

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها