سه‌شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۴
گفتاردرمانی از حدیث کساء استخراج شده است

«حجت‌الاسلام علی‌ صغیرا»، مُبلغ تخصصی خانواده و استاد حوزه علمیه و دانشگاه در رابطه با کتاب جدیدش «ادبستان کساء»، گفت: نگاه‌درمانی و گفتاردرمانی که از نکات تربیتی است، از حدیث کساء استخراج شده است.

حجت‌الاسلام علی‌ صغیرا، مُبلغ تخصصی خانواده و استاد حوزه علمیه و دانشگاه، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اصفهان، از چاپ و انتشار کتاب «ادبستان کساء» خبر داد و گفت: این کتاب شامل هفتاد نکته تربیتی با محوریت خانواده از حدیث شریف کساء است که ازسوی انتشارات مهرستان چاپ و منتشر شده است.
 
وی افزود: کتاب «ادبستان کساء» به سمع و نظر برخی از علما و حتی روان‌پزشکان رسیده و آن‌ها به لحاظ دینی و روانشناسی، این کتاب را بررسی و تایید کرده‌اند و مقدمه آن نیز در چهار صفحه به قلم آیت‌الله مهدوی به رشته تحریر درآمده است.
 
وی با اشاره به سخنی از آیت‌الله بهجت که فرمودند: «عجائب و غرایبی در حدیث کساست. خدا می‌داند کسی بشمارد که چقدر معجزه در آن است، خیلی کار بزرگی کرده است»، بیان کرد: معمولاً در جلسات و روضه‌خوانی‌ها، بیشتر مصیبت حضرت زهرا (س) برای مردم بیان شده است و با وجود اینکه امام زمان (عج) می‌فرمایند: «الگوی‌ من دختر رسول خداست»، باید تمام تلاشمان را برای معرفی این الگوی کامل به عموم مردم به کار گیریم.
 
مولف کتاب «ادبستان کساء» با اشاره به نکته‌هایی که براساس حدیث کساء در کتاب آمده است، گفت: حضرت زهرا (س)‌ وقتی می‌خواهند از ورود پدرشان خبر دهند، می‌فرمایند: «دَخَلَ عَلَیَّ...»، یعنی ایشان تشریف آوردند. یا زمانی که می‌خواهند از ورود فرزندان‌شان خبر دهند، برای مثال می‌گویند: «وَ اِذا بِوَلَدیَ الحسن قَد اَقبَلَ»، همچنین وقتی می‌خواهند از ورود همسرشان خبر دهند، می‌گویند: «فَاَقبَلَ عِندَ ذلک ابوالحسن علی بن ابی‌طالب»، در واقع کنیه ایشان را به کار می‌برند که برای مدح است. نگاه‌درمانی و گفتاردرمانی نیز از دیگر نکات تربیتی به حساب می‌آید که از حدیث کساء استخراج شده است.
 
وی ادامه داد: در حدیث شریف کساء، حضرت زهرا (س) در جواب سلام امام حسن (ع)، دو واژه و در جواب سلام امام حسین (ع)، سه واژه به کار می‌برند، به این دلیل که بچه‌های کوچک‌تر نیاز بیشتری به ارتباط کلامی دارند، ولی وقتی حسنین (ع) نزد پیامبر (ص) می‌روند، ایشان برای هر دو، دو واژه به کار می‌برند، چون وقتی امام حسین (ع) به حضور پیامبر (ص) می‌رسد، امام حسن (ع) نیز در آنجا حضور دارد و این نشان می‌دهد که در حضور یک فرزند نباید به فرزند دیگر توجه بیشتری نشان داد، تا در آنها حسادت ایجاد نشود.
 

 
این معلم حوزه علمیه تصریح کرد: در حدیث شریف کساء، به برخی از فضائل حضرت زهرا (س) نیز اشاره شده است، مثلا حضرت موسی (ع) کلیم‌الله بود و زمانی که خداوند با ایشان صحبت می‌کرد، صدای باری تعالی را می‌شنید، ولی حضرت زهرا (س) در این حدیث بیان می‌کنند که حتی سخنان خداوند با ملائکه و جبرائیل را نیز می‌شنوند که نکته بسیار مهمی است.
 
وی افزود: معجزات کلامی نیز در حدیث کساء بیان شده، مانند اینکه خورشید مُضیئ است، یعنی از ذات خود نور دارد و ماه منیر است، یعنی نور را انعکاس می‌دهد، همین‌طور می‌توان به در گردش بودن فلک اشاره کرد. بشر در ۱۴۰۰ سال پیش از این مطالب آگاهی نداشت، ولی حضرت زهرا (س) به آنها اشاره کرده‌اند.
 
یادآوری می‌شود، در انتهای کتاب «ادبستان کساء» حدیث کساء آمده و ۱۴ سوال تستی هم بیان شده است و به نقل از سازمان تبلیغات اسلامی در اصفهان، این کتابب به‌زودی در مراسمی، توسط آیت‌الله ناصری رونمایی خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها