چهارشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۰
اقتصاد سياسي در سياست خارجي آمريكا

عبدالله قنبرلو كتابي با عنوان «اقتصاد سياسي مداخله‌گرايي در سياست خارجي آمريكا» را نوشته است. اين اثر از سوي پژوهشكده مطالعات راهبردي جاپ و منتشر شد.\

  به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اين اثر به بررسي اقتصاد بين‌الملل، جنبه‌هاي سياسي هژموني ايالات متحده، سياست و حكومت آمريكا و اوضاع اقتصادي ايالات متحده پرداخته است.

كتاب «اقتصاد سياسي مداخله‌گرايي در سياست خارجي آمريكا» در شش فصل با عنوان‌هاي «هژمونيسم، ثبات هژمونيك و استراتژي امنيتي ـ اقتصادي آمريكا در عرصه بين‌الملل»، «مداخله‌گرايي و فرآيند نوين گسترش آن در استراتژي امنيتي آمريكا»، «نقش ملاحظات مربوط به امنيت كشوري هژموني امنيتي ـ نظامي، و هژموني سياسي ـ ايدئولوژيك»، «هژموني‌جويي و مداخله‌گرايي در عرصه تجارت بين‌الملل»، «هژموني‌جويي و مداخله‌گرايي در عرصه ماليه بين‌الملل» و «هژموني جويي و مداخله‌گرايي در راستاي امنيت انرژي» تهيه و تنظيم شده است. 

در مقدمه اين اثر  آمده است:‌ «استراتژي امنيتي ايالات متحده و به طور اخص جهت‌گيري‌هاي مداخله‌گرايانه آن از مسائل مهمي است كه امروزه تئوري‌پردازان و محققان عرصه سياست بين‌الملل توجه وافري به آن دارند. اهميت ويژه اين مسئله براي  كشور ما اين است كه با شناخت دقيق‌تر و معتبرتر از مسايل مربوط به سياست خارجي آمريكا، زمينه مناسب‌تري براي تعامل مدبرانه و منطبق بر منافع ملي با اين كشور فراهم مي‌گردد. اين كه ريشه‌هاي مشكلات موجود در تعاملات ايران ـ ايالات متحده چه هستند، مسئله اي فراتر از چارچوب بحث ماست، اما به هر حال درك عميق از چرايي و چگونگي استراتژي امنيتي آمريكا مي تواند در حل و فصل مشكلات راهگشا باشد.»

از ديگر بخش هاي اين اثر مي توان به برداشت هاي ماركسيستي از مفهوم هژموني، ثبات هژمونيك در تجربه تاريخي، ظهور اقتصادگرايي نوين در استراتژي امنيتي آمريكا، استراتژي اعلاني، تكوين مكانيسم‌هاي ضد مداخله‌گرايي در حقوق بين‌الملل، استراتژي دفاعي آمريكا، مكانيسم‌هاي جبران و انرژي و قدرت اشاره كرد. 

در قسمتي از اين اثر با عنوان «هژموني‌جويي مالي و مداخله‌گرايي» آمده است: «هژموني‌جويي مالي از متغييرهاي مهمي است كه به اشكال مختلف در مداخله‌گرايي ايالات متحده تاثير گذاشته است. البته در اين جا باز در خور ذكر است كه اين فرضيه به اين معني نيست كه دولت آمريكا تحت شرايطي صرفا به خاطر منافع مالي هژمونيك خود دست به مداخله در امور كشورهاي ديگر زده است. مداخلات آمريكا غالبا تحت تاثير تركيبي از متغييرهاي كليدي به شمار مي‌رود.»

چاپ نخست كتاب «اقتصاد سياسي مداخله‌گرايي در سياست خارجي آمريكا» در شمارگان 1500 نسخه، 286 صفحه و بهاي 48000 ريال از سوي پژوهشكده مطالعات راهبردي روانه بازار كتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها